Ruokaohjeita

Sivut

lauantai 6. lokakuuta 2018

Luonto lautasella Ravintola Haltiassa

Kasviksia ja lihaa moneen makuun löytyy Haltia Ravintolan lounasbuffetista.
Reippaan parituntisen ulkoilun päätteeksi valmiiseen ruokapöytään pääseminen on helpotus ja ilo intohimoiselle kokkaajallekin. Ruskan ihaileminen onnistuu  nyt muuallakin Suomessa kuin Lapissa. Tänä viikonloppuna lehtipuut olivat uskomattoman upeita ja värikkäitä Nuuksion kansallispuiston vaiheilla. Eripituiset, helppokulkuiset polut kannustavat liikkumaan luonnossa omaan tahtiin ja oman kunnon mukaan. 



Sää ei olisi voinut paremmin suosia lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Haltia luontokeskuksen  luontolauantain lähiretkeilytapahtumaa. Ensimmäinen hämmästyksemme oli valtaisa ihmispaljous ja autojen runsas  määrä parkkialueilla. Hyvin kaikki mahtuivat alueelle!


Suunnittelemamme retki onnistui yli odotusten ja ruokailu Haltia ravintolassa oli positiivinen yllätys. Emme osanneet odottaa mitään ihmeellistä ja silti  kaikki tarjolla olevat herkut maistuivat.




Olemme kierrelleet Miehen kanssa useita Suomen luonnonpuistoja ja lupasimme toisillemme jatkaa harrastusta aina sopivan tilaisuuden tullen. Edellisestä reissusta ehti kulua useampi vuosi jalkaongelmieni johdosta. Aika vaatimatonta oli taaperrus tänäänkin, mutta luontokävely virkisti ja toi iloa molemmille. Valitsemamme polku sopii sekä rattaiden kanssa kulkeville että pyörätuolivaeltajille.

Sää oli niin lämmin, että lapaset tuntuivat tarpeettomille suurimman osan päivää.



Päätimme piipahtaa ravintolan puolelle ja ihastuimme saman tien näkymiin. Ruoka oli aseteltu kauniisti buffetpöytään ja sitä oli runsaasti. Kasvisvaihtoehtojen löytyminen ratkaisi lopullisesti aikailumme. Ravintola Haltia linkin kautta saat tietää lisää! 

Kaunis luonnonkasveilla koristeltu ruokapöytä houkuttelee syömään.

Pikkelöity nauris ja marinoitu punasipuli maistuivat raikkaille ja pirtsakoille salaatissa.


Ravintola Haltia oli tosiaan tuonut luonnon lautaselle. Puhtaista raaka-aineista villiyrttien avulla kokattu lähiruoka ei voi olla muuta kuin herkullista. Maistelimme lähes kaikkea ja löytyihin niitä omia suosikkeja taaskin. Mies santsasi Luomu-Karitsamureketta ja minä Poltettua perunaa & savumuikkua sekä tofuruukkua. 

Sinisimpukoita, katkarapuja ja muita merellisiä makuja maukkaassa Bouillabaisse-keitossa. Namskista!

Perunalimpun hauska yksityiskohta olivat kuoren päällä rapeaksi paahtuneet perunaviipaleet.

Maukas leipä ja herkullinen keitto niin kuuluvat yhteen!
Keittolounas olisi riittänyt itselleni, mutta tiesin kirjoittavani postauksen blogiini heti, kun vilkaisimme ruokalistaa. Olisin sitä paitsi jäänyt paljosta vaille, ellen olisi maistellut kaikkia ihania makuja. Ennen ruokailun päättymistä olin jo varma, että seuraavalla kerralla teemme pidemmän vaelluksen ja ruokailemme täällä uudemman kerran.

Uunipaahdettuja kotimaisia kasviksia kaikkien makuun!


Ravintola Haltian ruoka saa inspiraationsa suomalaisesta luonnosta ja makunsa luomu- ja lähiruoista sekä itse kerätyistä villiyrteistä.

Tofu on todellakin ihanaa ruokaa, kun kokki osaa asiansa. Oli ihan pakko maistaa uudemman kerran. 
Oli helpotus kuulla heti alkuun, että kaikki ruoat ovat laktoosittomia. Pystyin ottamaan jopa jälkiruokaa ilman pelkoa vatsakivuista. Tilkkanen kahvia ja "lapsuuden makumuistoja" -jälkkäri maistuivat parhaimmalle isolla ja pitkällä parvekkeella. Sinne saattoi tulla ruokailemaan vaikka oman lemmikin kanssa. Kiva juttu, kun koirille oli valmiiksi laitettuja vesikuppeja.


Tekisi kyllä mieli suositella kaikille vastaavantyyppistä luontoretkeä, jos se suinkin onnistuu. Loppujen lopuksi ilo ja hyvä mieli tulevat aika pienistä jutuista. Luonto on lahjaa meille kaikille ja meillä on lupa nauttia sen tuomasta hyvästä mielestä ihan ilmaiseksi. Suomi on tosiaankin yksi maailman parhaimpia maita asua ja vuodenajat antavat vaihtelua ulkoilutapahtumiin. Nautitaan vielä hetki luonnon kauneudesta, missä päin Suomea ikinä liikummekin! Talven valkoinen kauneus onkin jo toinen juttu!


2 kommenttia:

  1. Upeat kuvat♥ Luonnossa on kyllä ihana patikoida ja nauttia luonnon kauneudesta:) Näyttää niin hyviltä nuo Haltia ravintolan herkut! Mukavaa syyspäivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde! Luonto on juuri nyt ihan täydellinen kuvien ottoonkin. Tuntuu, että ruska on upeampi kuin vuosiin! 🍁🍂
      Yllätyshyvää ruokaa saimme ja suosittelemme muillekin. Nuuksio on upea luontokohde!

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.