Ruokaohjeita

Sivut

keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Pastalautaselle suppiksia ja Mifu jauhista helpolla



Suppilovahverot ovat kuuluneet syksyisin ruokalautasillemme vuosia. Metsän aarteiden poimiminen omin käsin on osa aterianautintoa. Tänä syksynä oli pakko antaa periksi ja ostaa ensimmäiset suppikset kaupasta. Alkoi tehdä niin mieli kasvispitoista pastakastiketta! Kärsivällisyyteni ei kestänyt odotella jalan paranemista. Ja muuten, ruoka oli tosiasiassa ihan yhtä hyvää ostetuilla sienillä. 


Olin ostanut jääkaappiin Mifu-jauhiksen muuta ruokasuunnitelmaa varten. Sain päähäni testata sitä suppiskastikkeeseen, sillä pienehkö rasia sieniä ei tuntunut mielestäni riittävälle kastikkeen raaka-ainemääräksi. Tuli kerralla hyvänmakuinen protskupitoinen kasviskastike!



Jääkaapin kätköistä löytyi sopivan tuntuinen kermapurkki, jonka kippasin antamaan lisämakua tähän todella helppotekoiseen kastikkeeseen. Se valmistuu suurin piirtein samassa ajassa, mitä pastan kypsyminen vaatii. Tämänkertainen pastavalinta oli kaunista mustavalkoista rusettipastaa. 


Väriä on helppo saada lautaselle syksyn kasvisten kautta ruokaan kuin ruokaan. Tämä ateriakokonaisuus oli pikainen (sunnuntai)lounas, mutta mielestäni ihan kaunis. Ansaitsee siis oman blogipostauksensa. Lehtikaali, mustakaali ja nyt punainen lehtikaali ovat rantautuneet yllättävän nopeasti monen suomalaisen ruokaan. Terveellistä syötävää, jota pitää opetella valmistamaan herkuksi. Olin itse vähällä luovuttaa ensimmäisen maistelukerran jälkeen, koska lehtikaali tuntui sitkeälle.


Enää ei tarvitse heittää lehtikaalia pois, kun sen on jääkaapin vihanneslokeroon hankkinut. Huuhtelen lehdet saman tien ja leikkaan paksut ja sitkeät lehtiruodit pois. Kippaan pienityt lehdet isoon kulhoon ja maustan tilkalla hyvää oliiviöljyä, sormisuolalla ja aavistuksella sitruunamehua tai (omena)viinietikkaa. Sen jälkeen alkaa lehtien 'nöyryttäminen ja pehmentäminen' sormipelillä. Mukava tunne, kun lehdet alkavat pehmetä. Suutuntuman mukaan lopetan hieromisen ja siirrän valmiin salaatin raaka-aineen kannelliseen rasiaan. Käytän niitä ihan sellaisenaan esim leivänpäällisenä. Oikeastaan ne sopivat mihin vaan; lettutaikinaan, munakkaaseen, pataruokiin ym ym antamaan väriä ja terveellistä lisää. Suosittelen testaamaan!


Suppis-Mifujauhis kastike pastalle, perunoille tai riisille (sopii myös lasagneen tomaattilisällä)

n. 1 l suppilovahveroita
1-2 rkl öljyä/voita
1-2 sipulia (salottisipulia minulla)
1 valkosipulin kynsi
1 rasia Mifu jauhista
(pala tuoretta chiliä)
2 dl ruokakermaa (Arla cheddar&paahdettu sipuli minulla)
kasvislientä (n. 2 dl)
tarvittaessa suolaa
mustapippuria 
yrttisilppua (lehtipersilja, timjami, oregano, basilika ym)
parmesaaniraastetta halutessasi pinnalle

Keitä valitsemasi pasta sen mukaan, kuinka pitkän keittoajan se tarvitsee. Kastike voi jäädä 'muhimaan' hiljaiselle lämmölle, mutta valmis pasta tarvitsee päästä heti lautasille. Voit halutessasi yhdistää pastan ja kastikkeen tarjoiluastiassa. Meillä oli niin kaunista pastaa, että sen piti päästä lautasille sellaisenaan.   
  • Puhdista sienet (pilko halutessasi) ja kiehauta kuumalla pannulla, kunnes neste on lähes haihtunut. Kuori ja pilko sipulit.
  • Lisää rasva ja silputut sipulit sienten sekaan, kuullottele hetkinen.
  • Kaada Mifu jauhis pannulle ja kuullottele sekoitellen muutama minuutti.
  • Lisää kasvisliemi, kerma ja mausteet seokseen. Anna kiehua hiljalleen, kunnes pasta alkaa olla valmista.
  • Maistele vielä lopussa ja lisää tarvittaessa suolaa ja pilko yrttejä (ja juustoraastetta) pinnalle. 
Halusimme jättää tästä pastasta voimakkaanmakuisen juustoraasteen pois, jotta suppilovahveroiden miedohko aromi pääsee oikeuksiinsa. Makuasia sekin, mutta olisi saanut maistua enemmänkin. Kokonaisuus oli oikein herkullinen,  sekä Miehen että oman suunmukainen.




Kaunista ja ulkoiluun ihanteellista loppuviikkoa on luvassa. Nauttikaa ystävät siitä! Lämmin kiitokseni sinulle, että halusit tulla käymään blogissani! 💞

4 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää..nam:) Olipas muuten hauskannäköisiä nuo rusettipastat♥ Minä en olekkaan koskaan tuollaista Mifu jauhista maistanut, pitää kyllä joskus maistaa:) Ihanat kuvat, niin kaunista ja syksyistä! Mukavaa loppuviikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö totta!👍Hämmästyin itsekin, kuinka värit sopivat yhteen. Nuo pastat ovat omia suosikkejani, musta väri tulee mustekalasta!
      Harvoin saamme nauttia näin värikylläisestä ja lämpimästä lokakuusta. Syytä olla kiitollinen. 💗
      Ihania päiviä sinulle!😊

      Poista
  2. Mahtavan näköinen annos👌, kyllä maistuisi myös minulle, pastat upean näköisiä. Fugessa söin viime talvena aivan ihanaa mustekala pastaa, parasta pastaa mitä ikinä syönyt. Maravilloso fin de semana. Abrazos, también a Jussi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Sisko tästä 'toivekommentista'!😙
      Juuri kuten arvelinkin; kommentit eivät tule suoraan spostiini. Saattavat välillä viipyä matkalla, kunnes käyn bloggerissa. Harmi, mutta testi tehty! 💗
      Kiitos toivotuksista! Teille myös ihanaa viikonloppua ja haleja! 💕🍁🍂

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.