Ruokaohjeita

Sivut

keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Herkulliset mustikkamuffinit Annin ohjeella

Mies kehui moneen kertaan muffinin herkullisuutta ja raikkautta. 
Kävin iltapäivällä hakemassa postista kirjan, jota olen innokkaasti odotellut jo muutaman viikon. Luulin tyytyväni tänään vain katselemaan ihania kuvia ja suunnittelemaan, mitä leipoisin joskus tulevaisuudessa ensimmäiseksi. Mutta kuinkas sitten kävikään? 


Muffiniohje tuntui niin helpolle ja nopealle, että en saanut ajatuksiani siitä irti. Mies lähti ostamaan itselleen uusia suksia ja tiesin hänen viipyvän reissulla vajaan tunnin. Ehtisinköhön saada muffinit uunista siinä ajassa? laskeskelin. Noo, ainakin ihanat tuoksut tervehtivät kotiintulevaa, päättelin. Kiva ilahduttaa elämänkumppania! ❤


Pikkusiskoni lahjoittamat 12 silikonista muffinivuokaa olivat kuin tehdyt kirjan ohjeelle. Päätin jo kirjaa tilatessani noudattaa (kerrankin) reseptien ohjeita tarkalleen onnistuakseni varmasti. Tyrmistyin huomatessani maustamattoman jogurttini loppuneen jääkaapista. Yleensä sitä on siellä jatkuvasti. Kermaviiliä löytyi sen sijaan useampi purkki, joten pakko oli mennä sillä. Mikään mahti maailmassa ei olisi saanut minua luopumaan leipomishetkestäni. Nämä olivat elämäni helppotekoisimmat muffinit ja silti todella herkullisia. 

Jäiset mustikat kannattaa sekoittaa varovaisesti, mutta nopsasti taikinaan. 
Maailman parhaat mustikkamuffinit Annin ohjeella (n. 12 kpl)

100 g voita
150 g (1½ dl) maustamatonta jogurttia (toimii myös kermaviilillä)
2 kananmunaa

3½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1½ tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

n. 2 dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita
  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja asettele sopivat muffinivuoat uuni- tai muffinipellille.
  • Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja jätä jäähtymään.
  • Sekoita kuivat aineet kulhossa.
  • Sekoita sulatettu voi, jogurtti ja kananmunat keskenään.
  • Yhdistä seokset ja kääntele esim nuolijalla tasaiseksi taikinaksi.
  • Kääntele mustikat varovasti taikinaan. (käytin pakastettuja ja osa meni rikki)
  • Jaa taikina tasaisesti muffinivuokiin ja paista n. 175 ast / keskitasolla n. 25 min.
Nämä muffinit olisivat maistuneet ilman kuorrutustakin täydellisen herkullisille. Muistin kuitenkin jääkaappiin jääneen kermavaahdon eilisten laskiaispullien jäljiltä ja puolikkaan rasiallisen vielä hyvää tuorejuustoa. Lisäksi otin pakastimesta mustikoita sulamaan hieman liikaa. Oli ihanaa testata näitä muffineita kuorrutteella.


Lisäsin seokseen tomusokeria ja vaniljakreemijauhetta, jotta sain kuorrutteen sopivan kiinteäksi. Eipä Mies pistänyt pahakseen, vaikka 'joutui' maistelemaan näitä yllärimuffineita ilman mitään syytä. 😉 En minäkään tykännyt huonoa, kun hän yllätti minut pari päivää sitten punaisilla ruusuilla ilman mitään erityistä syytä. 😂 




Ihan oikeasti nämä olivat todella pienen aherruksen arvoisia. Ei vatkaamisia, ei liikaa tiskiä ja maku silti mitä herkullisin. Mustikoiden tilalle voisi varmaankin käyttää mitä tahansa marjoja. Se mistä itse pidin eniten on juuri sopiva makeus, eivät olleet ollenkaan 'äkkimakeita'. Kuorrutuskin onnistui olemaan juuri sopivan raikas!



Kuorrute syntyi suit'sait sukkelaan sauvasekoittimella surauttaen! 👌


Kiittelin tänään itseäni siitä, että älysin tilata kirjan saman tien, kun se tuli myyntiin. Ensimmäiset tilaajat saivat Annin signeeraaman kirjan itselleen ja lisäksi ensimmäinen painos loppui kuulema alle aikayksikön. Kirjasta on varmaankin otettu uusi painos, jotta kaikki halukkaat voivat tilata itselleen oman kappaleensa. Suosittelen todellakin, sillä kaikki kirjan reseptit vaikuttavat erinomaisille!

Ja vink vink! Äitienpäivä tulossa. Tämä kirja ilahduttaa varmaan ketä tahansa lahjana! 🤗


Lämpöinen kiitokseni sinulle Anni tästä upeasta kirjasta! Ihanaa, että teit tämän! 👏❤ 

8 kommenttia:

  1. Oi mitä muffinsseja, nam! <3 Taikina vaikutti just niin ihanan helpolta ja tuo kuorrutus kruunaa kaiken. Ja niin kauniitakin vielä!!
    Siis miten multa on mennyt ihan ohi, että Annilta on tullut kirja?! Pitää kai minunkin tuo hyppysiini saada! Samoin kuin Pienen punaisen keittiön Peggyn kalakirja. Sitä olen jo käynyt hypistelemässä, mutta vielä en ole ostanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniita ja hyvinkohonneita omastakin mielestä. Outoa, etten ole tiennyt tuota ohjetta aiemmin, vaikka seuraan Annin blogia ja instaa. Sieltä taisin lukea kirjan ilmestymisestä ja päätin saada sen itselleni. Harrastukset maksaa..
      Kalakirja olisi sinulle varmaan mieluinen, kun kalastat itse. Tykkään kovasti siitäkin ja saan uusia ideoita ruoanlaittooni.
      Kiva kun kommentoit! Kiitti Nanne! 🤗

      Poista
  2. Kiitos Leena <3 Olen ihan sanaton kirja-arvostelusta ja kaikista sanoistasi ja siitä, että kerkesit jo testata kirjan ohjetta näin nopeasti! Wau mikä aamu! Muffinssit näyttävät FANTASTISILTA ja tuo kuorrute! Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin niin hurmaantunut kirjasta, että puhkuin intoa päästä leipomaan! 🥰 Kauniit kuvat, selkeät reseptit ja kivat vinkit viehättivät heti! Rakkaudella ja ammattitaidolla tekemäsi kirja saa varmaan hyvän vastaanoton! 💗 Kiitos kommentistasi!
      Ihanaa loppuviikkoa ja viikonloppua Anni! 🙋‍♀️💐

      Poista
  3. Voi herranjestas mitä muffinsseja! 😋 Harvakseltaan syön leivonnaisia, mutta jos tuommoisen näkisin lähietäisyydeltä, äkkiä sen nappaisin ja suuhuni söisin 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 😂 Voi sinua, vai äkkiä nappaisit! 😋 Nämä oli niin hyviä, että jospa seuraaville vieraille pyöräyttäisit! (ja sitten salaa yhden nappaisit)
      Oikeesti ihailen, että joku pystyy olemaan tiukkana herkkujen suhteen! 👍 Minunkin pitäisi.. 🤔 Kiitti Päivi! 🙋‍♀️

      Poista
  4. Menikö muffinssit kaikki vai jäikö tälle naisten päivälle yhtään? Hyvää naisten päivää! Me vietettiin naisten päivää kuntosalilla, jonka jälkeen neuvonta-asemalle kahville, mutta eipä ollut noin koreita leivoksia. Teen kyllä sopivan tilaisuuden tullen noita, kun mustikoitakin on pakkasessa.
    Marke

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivalle kuulostaa teidän naistenpäivä! 👌 Illan voi ottaa jo rennosti,joten hyvää naistenpäivän iltaa! 🌹🎶
      Syötiin vain kuorrutetut, muut odottaa pakkasessa. Olivat niin nopeatekoisia, että noita tulee varmaan tehtyä useamminkin. Kuorrutus oli meidän makuun myös! 😋

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.