Ruokaohjeita

Sivut

lauantai 16. maaliskuuta 2019

Terveelliset ja helppotekoiset maukkaat aamiaismuffinit


Harmaan ja sateisen  lauantaiaamun piristäminen onnistuu helposti! Löydät uuden ihanan blogin ja sieltä helpon tuntuisen ohjeen aamiaismuffineihin. Eikä siinä vielä kaikki, vaan juureenleivottu leipä on kohonnut hienosti yön yli jääkaapissa. Pääset tuossa tuokiossa nautiskelemaan herkullisesta aamiaisesta ja suunnittelemaan päivän ohjelmaa. Leivän paistaminen oli etukäteen suunniteltu, mutta muffinit "tulivat puskista" ja sinäkin löydät alkuperäisen ohjeen tästä linkistä


Samoilla uunin lämpimillä sain paistetuksi sekä ihanaa juureentehtyä leipää että uutuusmuffineita terveellisistä raaka-aineista. Niistä löytyy paljon samoja aineksia kuin lempigranolastani. 



Tosiaan! Tiesin, että joudumme lähtemään liikenteeseen jo kymmeneltä ja mietin hetkisen aikataulutustani. Leivän piti lämmetä jonkun aikaa huoneenlämmössä ja uunin kuumeneminen vie oman aikansa. Hyvin ehdin sekoitella siinä ajassa muffiniaineet kulhossa, lusikoida ne vuokiin ja paistaa ne ennen leipää. Ihmeellisintä, että aamumme oli silti oikein mukava ja leppoinen. Ehdin jopa polkea kuntopyörällä 20 min odotellessani leivän paistumista. Eli taas kerran totesin saman kuin monta kertaa aiemminkin. Hyvä mieli tulee itsekseen, kun pääsen leipomaan!


Epäilin jo taikinaa sekoittaessani, että nämä muffinit eivät jaksa kohota paljoakaan. Se ei haitannut, sillä tarkoitus olikin nauttia nämä terveellisenä ja pitkään nälän loitolla pitävänä herkkuna aamukahvin kanssa. Kolme viikkoa tekemäni herkullinen granola loppui edellisenä päivänä. Nyt muffinit ovat 'granolani' seuraavina päivinä.


Huom! Taikina ei tarvitse näin monia aineksia, mutta halusin tänään testata tällaisia. Ylempänä olevasta linkistä löydät alkuperäisten aamiaismuffinien ainekset! Makeasta pitävät voivat lisätä taikinaan sokeria tai enemmän vaaterasiirappia!

Terveelliset aamiaismuffinit (12 aika reilun kokoista muffinia) 

5 dl kaurahiutaleita
1 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ dl hampunsiemeniä
½ dl rouhittua pellavaa mustikalla
2 tl kanelia
2 tl vaniljaa (sokeria tai pastaa)
1 dl rusinoita
1 dl suolapähkinöitä
n. 70 g tummaa suklaata

½ dl maitoa
2 kananmunaa
½ dl vaahterasiirappia (tai osa hunajaa)
2 muussattua banaania (sulatin omani pakasteesta)
2 rkl rypsiöljyä
  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen!
  • Rouhi suklaa karkeaksi esim veitsella. Sekoita rouhe ja kaikki muutkin kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
  • Muussaa banaanit (hyvin kypsyneet) haarukalla. Lisää ne sekä maito, kananmunat, siirappi ja öljy jauhojen sekaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää maitoa, jos tuntuu kovin kuivalle.
  • Lusikoi taikina voideltuihin muffinivuoan koloihin tai erillisiin muffinivuokiin. (voitelu sujuu parhaiten suihkauttamalla vuokiin vuokasprayta) Nämä muffinit eivät jaksa kohota paljon, joten taikinaa saa tulla lähes vuoan reunaan saakka.
  • Paista muffineita keskiritilällä n. 25-35 min tai kunnes pinta on ruskistunut.
Oli todella ihanaa mutustella muffinia pitkään aamukahvin kaverina. Maku oli jo taikinassa herkullinen ja silti terveellisen tuntuinen. Aion säilyttää näitä granolapurkissani ja nauttia loput murennellen aamujogurttini ja marjojen sekaan.


Liikuskelin tänään Hämeenlinnan keskustassa ja tajusin, etten ole koskaan muistanut mainostaa blogissani (ei maksetusti) aivan upeaa paikkaa. Edellisestä käynnistäni Wetterhoffilla oli kulunut sen verran aikaa, että tutkin ihastuneena tavaroita. Suosittelen kaikille lämpöisesti vierailua tässä liikkeessä, jos liikutte Hämeenlinnan suunnalla!




Aamulla löytämäni blogin (AarreAukusti&Aliisa) innoittamana halusin käydä ostamassa lankoja mahdollisia tulevia käsitöitäni varten. Aika ei riittänyt niiden etsimiseen, koska katseltavaa oli paljon. Ostinkin kivan Sibeliusaiheisen kännykkäpussin itselleni! 



Wetterhoffin kahvila Cafe Hoffin sijaitsee talon toisessa päädyssä. Lauantaina klo 10-14 pääset valitsemaan vohvelien lisukkeet runsaan brunssipöydän antimista tai voit nauttia haluamiasi herkkuja ilman vohvelia. Kahvileipätarjonta on runsas ja houkutteleva.



Huominen sunnuntaiaamu on varmaankin leppoisampi, vaikka toisaalta pidin kovasti tästäkin aamusta räntäsateesta ja ikkunoiden takaa näkyvästä harmaudesta huolimatta. Oli tosi kiva päivä! Toivon, että myös sinä löydät iloa ja mielenrauhaa niistä ihanista pienistä asioista, joita päivääsi toivottavasti mahtuu silloin tällöin! 😘


P.S. Näin herkullinen aamiainen syntyy niin kauan kuin muffineita riittää. Namskis! 😋

6 kommenttia:

  1. Nuo kaura-banaanimuffinssisi näyttävät todella herkullisilta. Olen itse varioinut reseptiä myös ja uskon, että tuon leivinjauheen voisi jättää pois. Muffinssienhan ei ole oikeastaan tarpeen kohota. Ne paistuessaan kypsyttävät kauran ja siten ne ovat sellaisia "kaurapuuromuffinsseja". Helppo tapa ottaa myös terveellinen aamupala mukaan.😊 Ja tuo leipä... nam!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tosi hyvilläni helposta ja monipuolisesta ohjeestasi. Banaani antaa kivasti makeutta ja Kaura sekä muut aineet tekevät aamiaisesta terveellisen. Mies tykkää näistä myös, vaikka syö joka aamu puuroa.Marjat ja jogurtti 'hyväksyivät' muffinssit seuraansa. Aamiainen on tärkeä ateria! Juureentehty leipä on tosiaan aivan ihanaa! 😋👍

      Poista
  2. Oijoi kun taas näyttää niin hyvältä, nam:)) Noita muffinsseja pitääkin joku aamu kokeilla, kiitos vinkistä♥ Tuo Wetterhoff näyttää oikein kivalta paikalta! Mukavaa maanantaita ja alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat tosi helppoja ja tuoreena maukkaita sellaisenaan. Nyt olen murennellut puoli muffinia aamiaisjogurttiini, sopii hyvin marjojen kanssa. Sinulle Päde tosi hyvää viikkoa! 💗 Kevätsää ennustaa kesää.. 👍

      Poista
  3. Kiitos vinkistä, pitääkin joskus poiketa tuolla. Eilen tein juuri pikavisiitin Hämeenlinnaan, mutta kävimme ystäväni kanssa vain Hämeenlinnan teatterissa.

    VastaaPoista
  4. Tein aiemmin paljon käsitöitä ja poikkesin usein Wetterhoffille. Se on paikka minun mieleeni!👌
    Kiva kuulla, että tulitte vierailulle Hml:n teatteriin. Meillä on suunnitelmissa käydä katsomassa Hiljaiset sillat. Mukavaa tätä viikkoa sinulle Nanne! 🤗🙋‍♀️

    VastaaPoista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.