Ruokaohjeita

Sivut

tiistai 26. helmikuuta 2019

Herkullista granolaa uudella ohjeella



Vihdoinkin granolaresepti makuuni! Ei yhtään turhaa kaloria ja silti maku ja tuoksu hivelevät aistejani. Olin jo ehtinyt hankkia kuivattuja, makeita hedelmiä ja hyvää öljyä granolaani. Löysin tänä aamuna ohjeen, joka tuntui saman tien täydelliselle. Granola on uunipaahdettua mysliä, jota tykkään syödä aamuisin jogurttini kanssa. Banaanigranolan alkuperäisen ohjeen löydät täältä!


Myslit ja granolat tarvitsevat yleensä makeutta maistuakseen miellyttäville. Tähän herkkuun meni kaksi banaania ja hiukan vaniljaa sekä kanelia antamaan makua. Öljyn tilalle laitoin yhden appelsiinin mehun. Vaahterasiirappi ja hunaja säästyivät tällä kertaa!




Vihersmoothie pohjalla, soija-kookosjogurtti sen päällä ja granola sekä marjat makua antamassa.
Uunista tulvineet tuoksut olivat aamulla lupaavia, vaikka tekemäni granolaseoksen maku ennen paahtamista epäilytti. Olen sanonut usein, että taikina kertoo, mille valmis tuote maistuu. Ei uuni tee pahanmakuisesta poppakonstein herkkua. Mukavalle tuntui todeta onnistuneen granolan maku suussani. Olen aivan häkeltynyt siitä, että löysin vihdoinkin ohjeen, jonka avulla voin jatkossakin nautiskella aamugranolani pelkäämättä turhia kaloreita ja joutavia ravintoaineita. Jes jes! 👌


Itsetehty terveellinen granola (valmista seosta 2 litraa)

7 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnänalkioita (Elovena)
1 dl kauraleseitä
1 dl paahdettua, rouhittua pellavaa mustikalla
3 dl auringonkukan siemeniä
2 dl kevyesti suolattuja cashew-pähkinöitä
1 dl kookoshiutaleita
1 tl ruususuolaa
2 tl kanelia
2 tl vaniljaa (aitoa mielellään)

2 hyvin kypsää banaania
1 appelsiinin mehu ja kuoriraaste

2 dl kuivattuja karpaloita sekä 1-2 tl kanelia ja vaniljaa uunipaahdon loppuvaiheessa. (halutessasi)
  • Annostele isoon kulhoon kuivat aineet. 
  • Muussaa banaanit, raaste ja appelsiinimehu esim sauvasekoittimella.
  • Yhdistä aineet ja mausta kanelilla ja vaniljalla. Sekoittele seos huolella!
  • Paahda seosta 180-150 ast / 50 min niin, että sekoittelet seosta aina 15 min välein. 
  • Banaaniseos tekee granolaan paakkuja, joita kannattaa 'rikkoa' samalla, kun kääntelet seosta esim kahden puulastan avulla. Seoksen hieman jäähdyttyä, niitä voi murennella sormin.
En kaivannut granolaani yhtään enempää makeutta. Toisaalta olen aina pitänyt paahdetun banaanin mausta, joten siinä saattaa olla syy, että ihastuin tähän. Tämä resepti kestää tosiaan varioinnit omiin mieltymyksiin. Seuraavalla kerralla saatan itsekin kehitellä muutoksia esim siemeniin, mutta nyt menin näillä ja olin tyytyväinen.



Tiesitkö muuten, että H&M vaatekauppa myy myös astioita. Hämeenlinnan myymälä on keskittynyt vaatepuoleen, mutta esim Kouvolan Veturista löytyi kivoja löytöjä keväisiin kattauksiin. Olen etsinyt 'ei lasitettuja' eli himmeäpintaisia lautasia pitkään, koska ne eivät kiillä ruokakuvauksissa. H&M:sta niitä löytyi, samoin kauniin värisiä kulhoja. Olisin mieluillut ostaa enemmänkin, mutta säilytystila tekee tiukkaa. 

Kookosjogurtti maistui kivalle tässä annoksessa ja granola antoi mukavasti pureskeltavaa!
Kevät kuului tänään ulkona linnunlauluna ja näkyi hupenevina lumihankina ja pajunkissoina. Hiihtokelien loppuminen huolestuttaa Miestä, hän kun pääsi vasta hiihtämisen makuun. Omat hiihtoni on pakko jättää tänä talvena väliin kipeiden jalkojeni vuoksi.  
Mukavaa, piristävää ja oikein hyvää helmikuun viimeistä viikkoa sinulle! On tosi kiva, että tulit kurkkaamaan blogini kuulumisia! Kiitos siitä sinulle!


Kerään tässä rohkeutta kertoa jossakin postauksessani itseäni viime aikoina syvästi koskettaneista asioista. Helmikuu on ollut aikamoista tunteiden vuoristorataa ja tekisi mieli hiukan avata ajatuksiani blogini seuraajille. Katsotaan, kuinka käy!

2 kommenttia:

  1. Voi näitä sinun taideteoksiasi! Miten saatkin annoksista aina noin kauniin näköisiä. Ohje on ehdottomasti kokeilun arvoinen, kiitos vinkistä.
    PS. Onnea uusille lautasille! Kauniita ovat nekin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi! ❤️ Annos oli tosiaan kaunis, mutta kuvassa värit oudosti vääristyivät. 🤔 Terveellistä herkkua! Sitä tavoittelin ja sain! Suosittelen! 🤗

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.