Olen suunnitellut vuodenvaihteesta lähtien joko blogini uudistamista, nykyisen ulkoasun muutosta tai harrastuksen vaihtamista. Kokkaaminen kiinnostaa edelleen, jopa reseptien postaaminen jossakin määrin, mutta blogiasetusten vaihtaminen on yhtä tuskaa. Kyllä te bloggerin kanssa työskentelevät bloggaajat tiedätte, mitä tarkoitan. Kävin harjoittelemassa pari kertaa Wordpressiä ja totesin sen liian monimutkaiseksi ja tarpeettomaksi omiin tarpeisiini. No, kuten huomaatte blogin ulkoasun muutos on vaiheessa... Kannattaa odottaa ammattilaista apuun!
Naputtelen joka tapauksessa yhden ruokaohjeen muutaman päivän takaa. Vaikeudet ovat toisaalta tarkoitettu voitettaviksi, mutta harrastus on harrastus eikä sen ole tarkoitus stressata. Juuri nyt en koe tätä näpyttelyä ollenkaan miellyttäväksi, koska tiedän blogini ulkoasun muuttuneen 'ei ihan tarkoittamani näköiseksi'. Tällä nyt mennään! Enää en uskalla omin neuvoin muuttaa mitään! 😌 (Muutaman vinkin ja pienen avun jälkeen olen lopputulokseen aika tyytyväinen. )
Pasta on meidän perheen pelastus kiireisiin päiviin. Nykyään jääkaapista löytyy useampikin kasvispohjainen raaka-aine, josta on helppo pyöräyttää tuossa tuokiossa täyttävää ja maittavaa ruokaa. Elovenan MURU kaurajauhis korvaa aiemmin käyttämäni jauhelihan.
Olen keittänyt yleensä pastat kypsiksi ja lisännyt ne sitten kastikkeen sekaan. Välillä tuo yhdistäminen on tapahtunut vasta lautasella. Nyt keksin keittää pastat puolivalmiiksi ja annoin niiden kypsyä kastikkeen seassa valmiiksi. (Jouduin lähtemään liikenteeseen saman tien, kun Mies tuli kotiin ja sain auton käyttööni.) Hän sai syödäkseen juuri sopivasti kypsynyttä pastaa ja oli oikein tyytyväinen! Oman pasta-annokseni pastat olivat aavistuksen liian napakoita, mutta maku oli hyvä!
Pennepastaa Muru-Kaurajauhiskastikkeella (annos riittää 3-4 hengelle)
n. 200-250 g pastaa (n. puolet 500 g pakkauksesta)
2 l vettä
n. 2 tl suolaa
- Kiehauta vesi suuressa kattilassa ja lisää suola ja pasta.
- Katso pakkauksesta pastan kypsymisaika ja keitä sen aikaa, että pastat ovat reilusti puolikypsiä.
- Kaada vesi sihdin läpi pois (säästä hieman) ja kippaa pastat kypsymään valmiiksi kastikkeen sekaan.
Kastikkeen ainekset ja ohjeita
2 rkl öljyä
1-2 kpl salotti- tai punasipulia
muutama valkosipulinkynsi
1 pkt Muru kaurajauhista
valmista tomaattikastiketta (½ prk Barilla Basilicoa minulla)
n. 5 dl vettä
½ pkt Koskenlaskija viherpippurijuustoa tms (esim ruokakermaa)
1 rkl balsamietikkaa, Worcesterkastiketta tms antamaan hapokkuutta
1-2 tl suolaa tai fondia tarvittava määrä
ripaus sokeria
mustapippuria tms mausteita (chiliä halutessasi)
pinnalle tuoreyrttejä esim basilikaa, parmesanlastuja -tai raastetta
- Kuumenna öljy paistinkasarissa ja pilko sipulit. Kuullota sipulisilppua miedolla lämmöllä ja lisää sitten kaurajuhis sekaan. Kuullottele muutama minuutti.
- Lisää muut aineet kasariin ja mausta omilla lempimausteillasi. Tarkista suolan riittävyys ja lisää tarvittaessa.
- Lisää valutetut pastat kastikkeen sekaan. Tarvittaessa lisää pastankeittovettä kasariin!
- Jätä pasta tekeytymään kannen allle muutamaksi minuutiksi lämpöiselle levylle.
Näihin kuviin ja tunnelmiin heippa ja kiitokset kiinnostuksestasi blogiini! Katsotaan kuinka jatkossa käy! Olet aivan ihana, kun olet käynyt lukemassa blogiani ja antanut näin intoa ja motivaatiota jatkaa tätä harrastusta kohtapuoliin pari vuotta. Ensimmäinen postaukseni ilmestyi 22.2.2017!
Hyvää ja kaikin puolin onnistunutta loppuviikkoa sinulle! ❤😘😻🙋
Nami, nami, hyvälle näyttää. Kyllä sinä osaat, et tarvitse ammattiapua, täältä löytyy ohje aina kun tarvitsen apuja. Ihanaa viikonloppua teille.
VastaaPoistaTuntuupa kivalle lukea tällainen kommentti! 🤗 Kiitos siskoseni! 💗 Huomasitko, että pystyt nyt helposti kääntämään tekstin espanjaksi? 🏖️🙋♀️
Poista