Ruokaohjeita

Sivut

perjantai 1. helmikuuta 2019

Kasvispitsauutuus seitankebabilla ylitti odotukset

Pitsaa seitankebabilla, paprikalla, oliiveilla, fetalla, aurinkokuivatulla tomaatilla ja valkosipulilla.
Tutustuin muutama viikko takaperin uuteen kasvisruokatuotteeseen, joka sopii moneen tarkoitukseen. Nyt testasin sitä pitsaan ja yllätyin jälleen kerran iloisesti. Aiemmassa postauksessani seitan-kebab kätkeytyi tortillan sisään. 


Herkullista pitsaa voi tämän jälkeen tehdä kohtuullisen pienellä vaivalla, kun ostaa valmistaikinaa pohjaksi. Itselläni pohjataikinan tekeminen vei aikaa, koska halusin tehdä sen hiivattoma eli juureenleivottuna. Testaan tällä kertaa, miten kylmäkohotettu (4 vrk jääkaapissa) ja tavallisesti kohotettu taikina eroavat toisistaan. Valmistin taikinan tänä aamuna, joten vasta tiistaina päästään vertailuun käsiksi.

Ja tiistaipizzan kuva tässä! 
4 vrk kohonnut pizzataikina maistuu tosiaan paremmalle ja kohoaa upeasti. Tätä lisää! 😋

Seitankebabpitsa on suussasulavan herkullista

Pohjataikina (juurellaleivottu -klikkaa halutessasi)
tomaattikastiketta
creme fraichea
valkosipulinkynsiä pilkottuna
seitan-kebabia (n. puolet rasiasta)
oliiveja
suippopaprikaa
aurinkokuivattua tomaattia
fetajuustoa (muutama tunti maustumassa seoksessa, jossa öljyä, chiliä ja valkosipulia)
pitsajuustoraastetta halutessasi

Varmaan monet muutkin raaka-aineet sopisivat seitankebabin kanssa, mutta meillä oli tänään näitä. 
Uuni kannattaa lämmittää mahdollisimman kuumaksi ja käyttää lisäksi kiertoilmaa. Uunipelti lämmitetään tulikuumaksi ennen pitsan siirtämistä sille, jotta pitsan kypsyminen alkaa välittömästi. Kypsymistä on syytä seurata muutaman minuutin uunissaolon jälkeen huolella, koska ohueksi kaulitun (tai venytetyn) taikinan ruskistuminen ei kestä kauaa.


Tein tänään 'lämmittelypitsaksi' tuttuakin tutumpaa kylmäsavulohipitsaa. Tomaattikastiketta, creme fraichea, punasipuliviipaleita, oliiveja ja reilusti lohiviipaleita sekä juustoraastetta pitsan pinnalle ovat aina varma 'nakki'. Toisinaan päälle tekee mieli laittaa entisaikojen tapaan juustoa, vaikka tämäntyyppinen pitsa ei sitä välttämättä kaipaisikaan. 
Lopuksi kuva eräästä herkkujen herkusta Miehen ja itseni makuun. Koska tämä viikko on ollut monella tapaa kiireinen ja stressaava, ruokaherkuttelu piti aloittaa jo torstaina. Aina maistuvat silakkapihvit ovat näköjään blogini lähes ensimmäisiä postauksia. Niitä on ihan pakko saada muutaman kerran vuodessa. Tällä kertaa tein niitä myöhäisiltapalaksi, joten lisäkkeinä oli vain remoulade-kastiketta ja puolukkaa.Illalla kynttilänvalossa näpätyt kuvat eivät tee oikeutta ruoalle. Korvauksena liitän postaukseeni kaksi erittäin ihanaa, talvikuvaa. Sain ne tänään siskoltani ja luvan käyttää niitä blogissani. Lämmin kiitos näistä kauniista kuvista pikkusiskoni! ❤Kaunista ja virkistävää viikonloppua rakkaat blogini lukijat! Ihanaa, että jaksatte käydä lukemassa postauksiani! 😘 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.