Ruokaohjeita

Sivut

maanantai 18. helmikuuta 2019

Pastaa uunipaahdetulla fetalla, minitomaateilla, avokadolla ja seitankebabilla


Pastaruokaa on helppo tehdä. Ehkäpä juuri tuosta helppoudesta johtuen sitä tulee tehtyä kohtuullisen usein. Liikuntasuorituksen jälkeen pitää saada vikkelästi jotakin näläntunteen taltuttajaa, mielellään kuitenkin terveellistä ja herkullista. Tänään kaikki meni täydellisesti. Jääkaapista löytyi sopivasti fetaa, tomaatteja, koko pussillinen tuoretta babypinaattia ja puolikas rasia seitankebabia. Kuivapastalajeja sekä laadukasta oliiviöljyä on aina kaapeissamme juuri siksi, että niistä saa nopsaan vatsantäytettä.

Valion Eila valkosipulimaustettu feta paahtui mukavanmakuiseksi uunissa. 


Valurautapannulla herkulliset ainekset paahtuvat entistäkin herkullisimmiksi!
Maanantailounaat ovat perheessämme aika usein viikonlopun tähderuokien näykkimistä. Nyt ei löytynyt jämäannoksia, koska olimme viikonlopun pois kotoa ja ruokailimme ulkona. Kuolasin jo viime viikolla Liemessä blogin uunifetapastaa ja suunnittelin tekeväni sitä heti sopivan tilaisuuden tullen. Tottahan ruokabloggaajan täytyy testata somehitiksi mainostettua ruokainnovaatiota. Kannattaa sinunkin kokeilla! 

Eihän tämä annos ole kauneinta ruokaa, mutta maku korvaa kaiken.
Osasin kyllä etukäteen suurinpiirtein kuvitella uunissa paahdetun fetan ja muiden tykötarpeiden maun. Olikohan meillä Miehen kanssa kiljuva nälkä vai miksiköhän tämä 'pikaruoka' osui ja upposi kerralla. Vakuutin runsaasti liikuntaa harrastavalle Miehelle annoksen protskupitoisuuden ja hyvälaatuisten rasvojen olevan riittävät. Omat lisäykseni pinaatti, avokado ja seitankebab eivät mielestäni riidelleet makujensakaan puolesta alkuperäisen ohjeen kanssa. Pastalaatuni ei ollut parasta mahdollista, joten seuraavaksi kerraksi hankin hyvää spagettia. Tätä ruokaa nimittäin tehdään varmasti uudelleen!


Uunifetapastaa seitankebabilla, avokadolla ja pinaatilla (riittää 2-4 ruokailijalle)

½ pss (n. 250 g) Durumpastaa
reilusti (meri)suolalla maustettua kiehuvaa vettä

2-4 rkl oliiviöljyä
200 g fetajuustoa
½-1 keskivahvaa chilipalkoa (tms chiliä) 
minitomaatteja (n. 200g)
n. 100 g seitankebabia (Vegem)
1-2 avokadoa
pippuria
pari pyöräytystä suolaa myllystä

1 rkl öljyä
pussillinen (n.80g) babypinaattia
  • Laita uuni kuumenemaan 200 ast ja etsi valmiiksi aineet, joita tarvitset ruokaan. (Varioi ihmeessä vapaasti raaka-aineita omiin makutottumuksiisi.)
  • Lorauta öljyä vuoan (minulla valurautapannu) pohjalle ja kippaa sinne valutettu feta sekä huuhdellut tomaatit. Pyörittele tomaatit öljyssä ja valuta sitä fetan päälle.
  • Lisää halutessasi puolitettu avokado ja seitankebab samalle pannulle. 
  • Rouhaise merisuolaa ja halutessasi chiliä ainesten pinnalle. Paloittele tuoretta chiliä pannulle. (poista siemenet halutessasi miedomman makuista chiliä)
  • Nosta vuoka 200 ast uuniin n. 15 min ajaksi keskitasolle, lisää lämpöä 230 ast ja grillivastus päälle lopuiksi n. 10 min ajaksi. Vahdi, etteivät ainekset pääse palamaan pinnalta. (Annoin pannun olla koko ajan keskitasolla.)
  • Laita pastat kiehumaan ohjeen mukaan sopivassa kohdassa ja valuta niistä vesi. (voit säästää hieman keitinvettä ja lisätä annokseen kosteutta halutessasi.)
  • Pyöräytä (freesaa) pestyt pinaatit paistinpannulla tilkassa öljyä, jotta vähän pehmenevät ja neste haihtuu.
  • Kokoa annos ja sekoittele aineksia lautasella. Lisää pippuria, suolaa ja mausteita omaan annokseesi halutessasi. (Me emme lisänneet mausteita.)
Syystä tai toisesta tämänpäiväinen ruoka-annos hupeni lautaselta liiankin nopsaan. Olisi oikeastaan tehnyt mieli maistaa ja maiskutella sitä ajan kanssa. Ehkäpä valmistan samaa herkkua seuraavalla kerralla iltaruoaksi ja nautimme annokset salaatin ja sopivan raikkaan juoman kanssa. Tänään raikas hiilihapotettu vesi oli paras ruokajuoma!



Loppukuviksi muutama otos viikonlopun herkuttelustamme. Välillä on niin mukava syödä jonkun toisen laittamaa ruokaa! Itsetehty annos maistuu aina 'ulkoruokailun' jälkeen tutulle ja kotoisan makuisella. 

Hirvikäristys maistuu ihan hyvälle sopivien lisäkkeiden kanssa. Tervamaustettu puolukka on raikasta!

Hiihtäminen ei onnistu vieläkään polviongelmieni johdosta, mutta kävelykin raikkaassa talvisäässä piristi viikonloppuna.



Parituntisen ulkonaliikkumisen jälkeen nälkä yllytti santsaamaan ruokaa valmiiksi lastatusta pöydästä. Maalaiskana Coq Au Vin suorastaan suli suuhun. Nuuksion ulkoilumaastot ja Ravintola Haltia luomuruokineen ovat eteläisen Suomen suosikkikohteitamme, viihdymme siellä! 



Terveiseni ja kiitokseni sinulle, joka muistit vielä blogini olemassaolon! 😘 Viime aikoina on ollut niin paljon tekemistä ja tapahtumia, että blogin kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle. Ulkoiluun, liikuntaan ja etenkin omien rakkaiden sekä ystävien tapaamiseen käytetty aika ei mene koskaan hukkaan. Ne ovat mielestäni parasta mahdollista ajankäyttöä! 

Ihana ja kiltti Loitsu-kissaneiti nauttii taas parvekkeella olosta ja lintujen ruokailun seuraamisesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.