Ruokaohjeita

Sivut

tiistai 28. marraskuuta 2017

Joulukuu on lähellä Suomessa ja Espanjassa

Jouluun liittyviä valoja, koristeita, seimiä, ruokaa jne jne suorastaan tulvii vastaan jokaisessa kauppakeskuksessa täällä Espanjassa. Ei voi välttyä joulumusiikilta, jos aikoo ostoksille. Nooh, jouluhan on vain kerran vuodessa. 👶
Kuukausi tuntuu pitkälle ajalle eteenpäin katsottuna. Nyt on tunne, että näin pianko se meni. Toiseksi viimeinen ilta Espanjassa ja ensimmäiset sateet kuukauteen saapuivat. Huomiseksi luvassa vettä enemmänkin tänne, Suomeen toivottavasti lunta. Puhelimen kuvasaldoa on pakko tyhjentää, joten postaan tällä kertaa tapahtumia kuvien muodossa. Kävimme toistamiseen talon Miehen kanssa isossa kauppakeskuksessa. Se on tämän alueen uusin ja monipuolisin "ostosparatiisi".

Tämän seimiasetelman voi nähdä Zenia Boulevardin edustalla Torreviejassa.
Seimiasetelmat joka puolella ovat hyvin espanjalaista. Jokaiseen kauppakeskukseen rakenneteaan toinen toistaan upeampia seimiasetelmia joulukuun alkuun mennessä. Loppiaiseen saakka niitä saa käydä ihastelemassa. Mielestäni tämä on hyvä tapa tuoda joulun perimmäinen sanoma esille. Lapset täällä rakastavat rakennella seimiasetelmia, joihin hankitaan aina jouluksi uusia elementtejä. Hieno tapa kertoa joulun tarinaa.


Joulupukki tai joulu-ukko on myös tärkeä joulun lähestyessä. Aika veikeitä ukkoja täällä näkyykin jo hyvissä ajoin marraskuussa. Espanjalainen joulunvietto poikkeaa aika paljon suomalaisesta. Lahjat saadaan vasta Loppiaisena kolmen kuuluisan tietäjän tuomina. Aivan kuten yli 2000v sitten tietäjät toivat lahjoja Jeesus-lapselle. Jos haluat saada lisätietoa espanjalaisesta joulunvietosta, klikkaa linkkiä! 

Tyylikkään sisustusliikkeen ikkunassa oli tällainen pakkasukko.
Kävimme muutama päivä sitten toistamiseen Zenia Boulevard kauppakeskuksessa. Sinne on noin puolen tunnin ajomatka Mar Menorista. Puoliakaan kaikesta ei ehdi yhden käynnin aikana nähdä laajalle alueelle levittäytyvässä ostoskeskuksessa. 


Kipeytyvän jalkani johdosta tämän vuoden kierrokset rajoittuivat pienelle alueelle ja muutamaan kauppaan. Ruokailu ja kahvittelu veivät oman aikansa, joten useampi tunti siellä vierähti. Sää oli ihan uskomattoman kaunis, lämmin ja aurinkoinen. 💟 


Posliiniset famencotanssijattaria kuvaavat patsaat olivat taidokkaasti tehtyjä ja upeita värityksiltään. Hintakaan ei päätä huimannut, mutta ei tullut kauppoja tällä kertaa.

Kauppakeskuksen toisessa kerroksessa sijaitsevista ravintoloista on näkymät Välimerelle saakka.
Kauppakeskuksen toinen kerros on täynnä ravintoloita joka makuun. Viime marraskuussa kävimme argentiinalaisessa ravintolassa syömässä tulella grillattua lihaa. Syöjät saivat istua pöydissä ja tarjoilijat kiersivät lihavartaiden kanssa kyselemässä, josko saisi olla lisää. Paikka on lounasaikaan tupaten täynnä, joten monille tuntuu liha maistuvan edelleen. Tänä vuonna valitsimme amerikkalaistyyppisen ravintolan, jossa "tyydyimme" salaattiannoksiin ja ribseihin. Niitä emme ole aiemmin syöneet muualla tai tehneet itse, vaikka kovin suosittuja ovatkin. Nyt teki mieli maistella. Ne olivat mehukkaita, mureita ja hyvin maustettuja.

Talon Miehen salaatti oli ruokaisa cobb salad ja kastike siinäkin ihan Super! Sain maistaa :))

Omassa chicken caesarsalaatissani oli paras salaatinkastike aikoihin ja runsaasti broileria. Nam!

Nyt on tullut maisteltua amerikkalaistyyppisiä ribsejä possun-. ja lampaanlihasta. Hyvää oli!
Jälkiruokavaihtoehdot houkuttelivat, mutta halusimme käydä herkuttelemassa muualla. Toisaalta molemmat olivat liiankin täynnä jaksaakseen enää jälkkäreitä.

Jälkkärikuvasto oli houkutteleva, mutta pystyimme vastustamaan kiusausta.
Kauppakeskuskierros sai jatkua täydellä vatsalla ja vain vähän keventyneellä lompakolla. Syöminen on edullista verrattuna Suomen hintoihin ja kilpailu on täällä kovempaa. Edellisellä käynnillämme oli hauska seurata pastaravintolan sisäänheittäjien innokasta työskentelyä. Ei toimisi Suomessa sellainen, asiakkaat vaihtaisivat kadun toiselle puolelle. Täällä sisäänheitto on ihan tavallista. 

Tämän söpön valolumiukon olisin voinut ostaa lapsenlapsille, mutta oli liian isokokoinen.  


Kaupan oli sekä "krääsää" että ihan laadukkaita koristeita. Aika vähän tehtiin ostoksia, sillä matkalaukut ovat täynnä kuukauden oleskelua varten mukaan otetuista matkatavaroista. Onneksi niin, ei tule heräteostokset mieleen.

Paljon on pukkeja liikkeellä joulun alla.


Koristekaupoista selvittiin vähällä, mutta lastenvaatteita olisin halunnut ostaa vaikka kuinka paljon. Ne ovat täällä mielestäni niin ihania. Hinnat alkavat olla lähes samat kuin Suomessa, mutta valikoimaa on enemmän. Kaupoissa sai kierrellä rauhassa, sillä olimme liikkeellä torstaina. Seuraava päivä oli "Black Friday" eli amerikkalaisten (kai?) kehittelemä ostosryntäyspäivä. Hinnat ovat halvemmat ja alennuksia runsaasti, kuulemma. Välttelen itse moista ostohysteriaan joutumista.  


Lastenvaatteisiin todella panostetaan Espanjassa. Uskomattoman söpöjä vaatteita voi nähdä lasten päällä jopa arkenakin saatikka sunnuntaina. Silloin mennään syömään omaan suosikkiravintolaan koko suvun voimin parhaat päällä. Pienet lapset ovat kuin "karamelleja" ja usein myös erittäin hyvin käyttäytyviä. 

Juuri uunista vedetyt kahvileivät maistuivat herkullisille. Näitä täytyy kokeilla itsekin voitaikinasta.
Kahvitteluhetken jälkeen jaksoimme käydä parissa lastenvaatekaupassa. Sitten etsimään omaa autoa valtavan suuresta autohallista. Otan yleensä varmuuden vuoksi kamerakuvan opastamaan oikeaan kohtaan, vaikka hallit ovat selkeästi numeroitu ja värein erotettu toisistaan. Mutta eihän vara venettä kaada! Aina on osattu autollemme eikä ole tarvinnut harhailla isossa hallissa. 

Oli niin hyvä palvelu, maukkaat omenawienerit ja makoisat kahvit, että pitää laittaa paikka mieleen.

Oli aika iso laukku opasteena! Tähän olisi saanut mahtumaan paljon ostoksia ja tuliaisia. 
Lopuksi näyte kuuluisista espanjalaisista jouluvaloista. Kaikki kaupungit ja pienimmätkin kylät jaksavat panostaa hurjasti jouluvaloihin. Kiva niitä on katsella ja ihailla pimeinä iltoina. Suomessa näkee myös vuosi vuodelta enemmän jouluvaloja ja sehän on erittäin ilahduttavaa. Pimeän pitkän syksyn jälkeen saa nauttia valoista. 💝

Kaksi vuotta sitten otettu joulukatukuva Malagasta.
Oikein hyvää ja kaunista alkavaa joulukuuta kaikille blogissani viihtyneille! Onpa tosi ihanaa, että olette jaksaneet pysyä mukana tästä Espanjajaksosta huolimatta. Ihanaa päästä taas Suomeen ja
koristelemaan kotia joulun väreihin. Lapsenlapsen synttärit ja Suomi 100 vuotta juhlat ovat jo viikon päästä. Mahtavaa! 👏❤

6 kommenttia:

  1. Oih miten ihana postaus♥ Niin kauniita ja jouluisia kuvia! Minulta meinasi mennä ihan kieli vinksalleen kun katsoin noita jälkiruokia:) Teillä on ollut ihana reissu! Täällä meillä sataa juuri nyt lunta ja maa on kauniin valkoinen..jospa nyt tällä kertaa jo pysyisi maassa:) Turvallista kotimatkaa teille ja mukavaa alkavaa joulunodottelua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein lämpöinen kiitokseni ihanista kommenteistasi sekä tänään että aiemmin! Olen ihan otettu, että jaksat tsempata minua. Voi, kunpa maa olisi valkoinen vielä huomenna! Nyt alkaa pakkaaminen.. tiivis viimeinen päivä Espanjassa takana. Hyvää ja kaunista loppuviikkoa sinulle sinne!

      Poista
  2. Mahtavia kuvia taas, vau. Täällä todella panostetaan jouluun ihanien seimien ja koristelun kanssa, on ilo silmälle. Jos olisi matkalaukuissa tilaa tulisi tehtyä aika paljon ostoksia. Lapsille olisi ilo ostella ihania vaatteita jos vain laukkuun mahtuisi, olemme tosin ostaneet yhtä sun toista ja laitamme postipaketin jouluksi lapsille.
    Hyvää itsenäisyyspäivää!
    L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja uudelleen lämmin kiitos! Kyllä taas jaksaa tehdä postauksia, kun saa palautetta. Hyvää Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlallisuuksia sinnekin! sytytetään kynttilät täällä, kuten varmaankin te siellä. Nauttikaa lämmöstä ja auringosta edelleen!

      Poista
  3. Samaa mieltä taas kerran Mansikkaheinä, lapset puetaan täällä todella kauniisti ja täällä on uskomattoman kauniita vaatteita lapsille. Päivällä ilmaisin avomiehelleni "katso kuinka kauniisti lapset puetaan täällä", heillä useimmilla on viikolla koulupuvut ja vapaa-ajalle los niños están bellamente vestidos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis kommentistasi! Espanjassa on pukeutumisen suhteen eri kulttuuri kuin meillä Suomessa. Niin pitää ollakin! Onhan meillä eri tavat ja erilaiset vuodenajat. Toisaalta isovanhempien merkitys pukeutumisessakin on Espanjassa tärkeässä roolissa. He haluavat pitää kiinni vanhoista traditioista. Suomessakin tottakai lapset puetaan kauniisti, mutta ehkä jotenkin nykyaikaisemmin. Kiva on katsella kauniita lapsia sekä siellä että täällä!

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.