Ruokaohjeita

Sivut

maanantai 19. marraskuuta 2018

Ex-tempore suklaakakkua


Kenen elämä sujuu jatkuvasti suunnitelmien mukaan? Ei ainakaan minun, huomaan taas kerran. Olemme kolmatta kertaa golflomalla Espanjassa ja aiemmilla kerroilla kaikki on sujunut paremmin kuin hyvin. Intuitioni sanoi ennen matkaamme, että tämä kerta kannattaisi jättää väliin. En uskonut!


Juuri nyt olen niiiiin kiitollinen tästä omasta pikkuruisesta ruokablogistani! 😍 Olen hullaantunut kokkaamisesta ja postauksiin saan kulutettua aikaa useita tunteja kerrallaan. Ei aina jaksa lukea, tehdä ristisanoja, katsoa tv:tä tai edes neuloa. Olihan intuitiota sekin, että juuri tällä kertaa otin puikot ja runsaasti kunnon villalankaa mukaan. Katsoimme tänään Netflixin kautta 3 naiivia jouluaiheista elokuvaa (Angel of Christmas, Once Upon a Holiday ja Joulukalenteri), mutta sitten oli pakko päästä leipomaan. Golfpelit tältä ja todennäköisesti huomiseltakin peruuntuvat, mutta So what? Onhan elämässä muutakin tekemistä! Postaan nyt viimeisimmän leipomukseni. Toisaalta kuvia on kertynyt puhelimeeni viime päiviltä monista ruokajutuistakin. Niitä olen laittanut päivittäin Instan puolelle.


Kananmunien, sokerin ja jauhojen lisäksi löysin kaapeistani yllä olevia aineita.. ja suklaakakkua teki hurjasti mieli. Tällä lomalla en ole leiponut kertaakaan makeaa kalorikammoni takia, niitä kertyy liiaksikin ruoan ja leivän mukana. Ostin heti Espanjaan saapuessani jauhoja ja sokeria, jälkimmäinen oli hädin tuskin avattu. Suklaa-avokado-kakku -googlehaulla ei löytynyt juuri mitään, joten oli pakko tyytyä kehittelemään omaa reseptiä, taas kerran. En yritä uskotella, että nyt syntyi maailman herkullisin suklaakakku. Ihan hyvänmakuiseksi Mies tätä kehui!



Milloinkahan viimeksi vispasin kananmunia vaahdoksi käsipelillä? Siitä on aikaa!



Postaukseni ajatus on se, että AINA KANNATTAA YRITTÄÄ ja joskus voi osua kultasuoneen. Leipomusaineet ovat lähes ilmaisia, joten ei synny isoa vahinkoa, vaikka epäonnistuisi. Onhan paljon jännittävämpää, kun lopputulos on yllätys! 

Suklaakakku (n. 18 cm / 1 l foliovuoka minulla)

50 g voita
60 g suklaata
2 kananmunaa
½ dl valkoista sokeria
½ dl tummaa sokeria
1 avokado
½ sitruunan mehu+kuoriraastetta
½ dl jogurttia (Soya-kookosjogurttia minulla)
½ dl kokojyvävehnäjauhoja
1½ dl vehnäjauhoja 
ripaus kanelia
2 rkl hunajaa
(1 tl leivinjauhetta, jos sinulta löytyy)
  • Lämmitä voi kasarissa miedolla lämmöllä ja paloittele suklaa sekaan. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa ja jätä sitten jäähtymään.
  • Voitele vuoka ja ripottele tasainen kerros korppujauhoja pinnalle.
  • Laita uuni kuumenemaan n. 175 ast.
  • Vispaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. (tein sen käsivatkaimella)
  • Muussaa kypsä avokado haarukalla ja sekoita siihen sitruunamehu ja -raaste.
  • Yhdistä kaikki aineet hieman sekoitellen (nuolijalla), mutta älä vatkaa enää.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 25 min.
  • Kokeile kypsyyttä tikulla, saa jäädä keskeltä hieman raa'aksi.
  • Nauti sellaisenaan esim jäätelön tai kermavaahdon kanssa. 
Koristelin kakun suklaakastikkeella ja muutamalla keksillä sekä suklaapalalla.


Kyllähän tämä kakku auttoi sadepäivän makeannälkään pakastepizzan ja kolmen elokuvan jälkeen. Lohdutin itseäni ajatuksella, että ainakin kokojyväjauhot ja avokado ovat terveellisiä aineita. Ja mitä siitä, vaikka olisi pelkkiä kaloreita ja 'höttöä'. Maku oli niin herkullinen, että toinenkin pala maistui pienen epäröinnin jälkeen. Saa sitä ihminen välillä herkutella ihan ilman sen parempaa syytä kuin sade! Vai mitä mieltä olette?

Sataa ja sadetta luvassa koko päiväksi! ⛆⛈🌦☔


Eilen pääsimme käymään pienellä 'happihypyllä'.
Tällaisia terveisiä tällä kertaa! Miehen flunssa on vihdoinkin helpottanut ja omani meinaa väkisin puskea päälle. Ulkoallasuinnit on pitänyt jättää väliin veden likaisuuden johdosta, kylmää vettä en pelkää! Jospa tämä tästä vielä iloksi muuttuu! 😌😘

P.S. Tein suklaakastikkeen kakun päälle churroista tutulla (=samantyyppisellä) jauheella. Nopea ja varma lopputulos esim kauramaitoon sekoittaen!


4 kommenttia:

  1. Kyllä taas kerran laitoit ihanan helpon ohjeen, kiitos. On todella ihanaa että sinulla on tämä ruokablogi 👌. Saat sateiset päivät kulumaan mukavasti postauksillasi, meidän onneksi. Toivon ehdottomasti että säät paranevat ja pääsette golfaamaankin ❤. Näin on täällä Aurinkoranninnikolla myös sateista ja tuulista. Rannikon nimi oli aiemmin Costa del viento/Tuulinen rannikko, nimi muutettiin turistien saamiseksi Costa del Soliksi jota se ei kyllä ole ollut tänä syksynä. No, aika menee lukiessa ja TV:tä katsoessa. Tänään olisi ollut leffa-ilta Oma maa-elokuvaan leffateatteriin mutta täytyy vaihtaa liput toiseen päivään Simon vatsaflunssan vuoksi. Tsemppiä ja uusia ohjeita odotellen ❤🌼🍜🍝🍮

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana tsemppari! 😚💓On se sentään hyvä, että sateen jälkeen yleensä aurinko paistaa ja sairauden mentyä ohi, elämä tuntuu entistä arvokkaammalle! 😇
      Paljon lämpöisiä terveisiä ja halauksia sinne rannikolle! 🌞Onneksi teillä on vielä monta hienoa viikkoa edessäpäin! ❤😊

      Poista
  2. Suklaakakku auttaa aina!! Herkulliselta näyttää ja maisemat vallan mukavilta, marraskuun suomalaisen harmauden voittaa kirkkaudellaan! t.p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon ystävä kallis! 💖 Tuo on niin totta, täällä on joka tapauksessa valoisampaa. Kuulin tänään täällä asuvalta, että nyt on ollut harvinaisen huono sää. Onneksi se ei ole maailman läheskään tärkein asia ja sitä paitsi; suklaakakku auttoi 😋 ja maistui vielä tänäänkin! Hyvää syksyn jatkoa sinulle! 👍🌞

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.