Ruokaohjeita

Sivut

lauantai 10. marraskuuta 2018

Kaurapuuron juhlavampi muoto - lettukestit isänpäivän aamuna


Mies on syönyt meillä aamupuuroa niin kauan kuin muistan. Hyvää, ravitsevaa ja terveellistä se onkin ja maistuu välillä minullekin. 7 aamua peräjälkeen kaurapuuroa on näköjään oma kiintiöni, välillä pitää saada jotakin muuta. Joudumme viettämään isänpäivän aamiasta etukäteen, sillä huomenna ei ehditä fiilistelemään aamiaisen maukkautta. Golfkierros on tärkeysjärjestyksessä ykkönen lomallamme isänpäivänäkin.


Olen keittänyt aamuisin kattilassa kunnon kaurapuuroa kauramaidolla ja hyvillä hiutaleilla. Paistetut kananmunat kuuluvat myös aaamurutiineihimme Espanjassa. Omat eväät ovat pakollinen energian tarpeen varmistaja golfkierroksilla, sillä täällä ei ole mahdollista piipahtaa klubitalolla kierroksen puolivälissä kuten Suomessa. Keksin jo illalla tarjota puuron 'räiskäleinä' ja juhlistaa samalla etukäteen isänpäivää.



Kuivattu timjami sopii kivasti herkkusieniin sipulilla. 
Lettutaikinan tekeytyessä oli mukavasti aikaa tehdä muut valmistelut; huuhdella salaatti ja paistaa herkkusienet sekä sipulit. Jääkaapissamme on jo monenlaista hyvää lisuketta pikaisiin arkiruoka-aterioihimme. Niiden avulla valmistin monipuolisen aamiaisen, joka maistui tosi maukkaalle ja juhlisti ihanasti leppoisaa ja aurinkoista  lauantaiaamua. 



Ruokaisan suolaisen lettuannoksen lisäksi tein yhden makean räiskäleen, jonka söimme puoliksi samalta lautaselta. Jäi hyvä maku suuhun molemmille! 😋 tämä "aamupuuro" maistui minullekin! 

Kaurainen lettutaikina 4 isolle letulle (tai n. 20 pienelle)

4 dl (kaura)maitoa
2 dl kaurahiutaleita 
2 kananmunaa
1 tl suolaa
n. 1½ - 2 dl (vehnä- tai kaura) jauhoja (lisää loput turpoamisen jälkeen, jos tuntuu vaativan)

n. 2 rkl voita paistamiseen
  • Sekoita kulhossa hiutaleet ja maito. Jätä turpoamaan n. 10 min.
  • Yhdistä taikinaan muut aineet ja anna tekeytyä mielellään n. 20 min. (tein sillä välin muut valmistelut)
  • Kuumenna paistinpannu kohtuullisen kuumaksi, laita nokare voita ja annostele taikinaa sulaneen ja hieman ruskistuneen voin sekaan. (varo polttamasta voita)
  • Anna räiskäleen paistua rauhassa yhdeltä puolelta ja käännä ympäri. Toinen puoli paistuu hieman nopeammin.
  • Valuta lettu lautaselle, taittele haluamallasi tavalla ja lado lisukkeet mukaan.
Suolaisiin lettuihin laitoin miehelle paistettuja herkkusieniä ja sipulia, hieman paistettua vihreää parsaa, maa-artisokkaa ja aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä). Kastikkeiksi tuli ihanaa creme-fraichea sekä guacamolea. Paistettu vuohenjuusto on molempien herkkua, joten se antoi annokselle viimeisen silauksen. Väriä ja makua tuli viipaloiduista kevätsipulin varsista ja chilistä.


Ostin eilen todella kypsän tuntuisen mangon isänpäivää ajatellen. Olihan pettymys, kun aloittelin aamiaisen tekoa. Kuorin hiukan mangoa ja totesin sen saman tien osittain raa'aksi. Kypsän mangon viipaleet maistuisivat todella ihanalle creme fraichen, hunajan ja appelsiin makuisen suklaan kanssa. Hillot ja mandariiniviipaleet antoivat makua tällä kertaa jälkkärilettuun. 



Hienoja auringonnousuja ja -laskuja on saatu ihastella viimeisen viikon aikana. Eilinen tuuli avutti ja välillä vaikeutti golfpallon kulkua kierroksellamme. Tuuli loppui yhtä äkisti kuin alkoikin. Tänään ja huomenna on luvassa aurinkoa ja tyyntä säätä eli unelmakeliä. Uinti kylmässsä altaassa näyttää olevan useimmille muille mahdotonta. Minä nautiskelen aamuisin veden virkistävästä vaikutuksesta.


Toivottelen tämän postauksen mukana oikein hyvää isänpäivää kaikille! 👋❤
Kuten olette huomanneet, blogin päivittäinen kirjoittaminen on jäänyt tekemättä. Pieni tauko ja muihin asioihin keskittyminen tekee välillä ihan hyvää. Olen todella kiitollinen, että tulit silti klikkaamaan blogiani. Toivon sinun löytävän vinkkejä aiemmista postauksistani jokapäiväiseen kokkaukseesi. Ihanaa, että olet halunnut pysyä mukana! 😘

Yksi pieni vinkki lopuksi! Nyt täältäkin löytyy vähemmällä sokerilla makeutettua hilloa ja raikkaan makuista mehua. Myslin ja maustamattoman jogurtin tai aamupuuron kanssa hillot saavat luvan korvata kotimaiset marjat, joita nyt ei ole saatavilla. Onneksi täällä on paljon herkullisia hedelmiä! 👍



4 kommenttia:

  1. Hyvää isänpäivää myös sinne teille 👋😀. Toivottavasti jalkasi kestää golfreissut eikä kipeytyisi liikaa. Kiitos hillo vinkistä, täytyy ehdottomasti käydä ostamassa tuota aamupuuroon. Mukavia, aurinkoisia ja kivuttomia pelipäiviä teille molemmille.☀⛳🙌 Lämpimät terveiset myös Simolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihana sisko-Sisko! 💖 Aika mukavasti sujuu vielä golfauton kanssa! 👌 Tänään on ollut hieno sää ja minä pelasin huippukierroksen, mutta ei Jussi jäänyt paljon jälkeen.
      Teille hienoja tunnelmia sinne! 😙
      Tein herkkuruokaa; merluzaa yms ja nyt jälkkärin väsäilyyn.. 🍰☕

      Poista
  2. Kyllä tuollaisilla lettuherkuilla on isänpäivä maistunut herkulliselta♥ ..ja tiedätkös nyt alkoi niin tekemään mieli lettusia:) Siellä on kyllä niin kaunista ja upea ilma näyttää olevan, täällä on kylmä ja vettä sataa:) Mukavaa alkanutta viikkoa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, että lokakuun kuulaat ja aurinkoiset päivät ovat muuttuneet harmaiksi ja sateisiksi. Jospa joulukuu toisi lunta ja valoisuutta maisemaan. 👍
      Me jouduimne nauttimaan lettuaamiaisen jo lauantaina, mutta 'leikittiin' isänpäivää. 😂
      On se jännää, kuinka räiskäleet (tai letut) maistuvat joka kerta niin herkullisille. Liian harvoin tulee tehtyä..
      Hyvää viikkoa sinne harmaasta säästä huolimatta! Onneksi on kynttilöitä ja valosarjoja luomassa tunnelmaa! 💖🔥

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.