Ruokaohjeita

Sivut

sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Hyvää 1. adventtia! Kasvissosekeittoa lautasella

Siemensekoitus, tryffeliöljy ja granaattiomenan makuinen balsamikastike maustavat tätä keittoa.
On se vaan helpottavaa tietää, että on olemassa ruokaa, joka maistuu koska tahansa. Meidän perheessä tuo ruoka on kasvissosekeitto. Paras keitto tulee uunissa kypsiksi paahdetuista kotimaisista kasviksista. Tällä kertaa soseessa on myskikurpitsaa, porkkanaa, maa-artisokkaa ja sipulia. 


Ja vielä helpottavampaa on tietää matkoilta palatessa, että pakastimesta löytyy sekä kasvissosetta että herkullista patonkia. Niistä saa kädenkäänteessä ruokaa, joka poistaa nälän eikä tee silti raskasta oloa.

Mies tykkää maustaa keittonsa sinihomejuustolla. 
Olimme Miehen kanssa koko marraskuun matkoilla ja palasimme kotiin keskellä yötä. Aamulla kahvimaidon puuttuminen oli pieni ongelma, mutta onneksi kaurahiutaleita ja marjoja löytyi yllin kyllin. Mustikoita, mansikoita ja vadelmia kaipasin ruokapuolelta eniten reissussa. Yöpalana nautitut ruisleipäviipaleet Abban sillillä maistuivat taivaallisen ihanille Rooibos-teen kanssa. Kyllä uni maittoi sen jälkeen omassa sängyssä!


Tänään ulkoilun ja saunomisen jälkeen  Mies alkoi kysellä ruokasuunnitelmiani. Ne olivat valmiina ja ruoka 10 min kuluttua lautasilla. Otin kaukoviisaana juuressoserasian sulamaan jo aamulla ja varmistin, että jääkaapista löytyi kermaa keiton pehmennykseksi. Floran Pehmeä curry on Miehen toivekermaa kasviskeittoon. Maku on minunkin mielestäni täydellinen, mutta laktoosin takia ei paras vaihtoehto itselleni.


Aineet ja ohjeet kasvissosekeittoon kahdelle pääruoaksi tai neljälle alkukeitoksi

n. ½ l eli 500 g kasvissosetta 
1 purkki (2 dl) ruokakermaa (sipulimaustettua kaurakermaa meillä)
½ - 2 dl vettä tai kasvislientä, jos keitto on liian paksua
ripaus suolaa tai kasvislientä/jauhetta tarvittaessa

Keiton pinnalle (valitse omia suosikkejasi)
siemeniä (kurpitsan/auringonkukan tms siemeniä)
ripaus chilimaustetta
loraus öljyä (tryffeliöljyä meillä)
muutama tippa (granaattiomena) balsamicokastiketta
halutessasi murenneltua sinihome-, feta- tms juustoa
  • Ota pakastettu kasvissose ajoissa sulamaan tai sulata se mikrossa.
  • Lämmitä sosetta kattilassa ja lisää kerma joukkoon.
  • Mausta tarvittaessa suolalla ja ripauksella pippuria
  • Annostele lautasille ja ripottele tai ripauttele pinnalle omia suosikkejasi. Tarjoa lisänä hyvää leipää, patonkia tai sämpylää!
Tänään oli ihana päivä! Aurinko nousi kauniisti ja maa oli pienen vaalean hunnun peitossa. Oli hienoa herätä omasta sängystä ja seurata TV:stä 1. adventin juhlavaa jumalanpalvelusta. Oman adventtikynttelikön sytyttämisestä alkoi joulun odotus!

Linkki 1. adventin postaukseen 2017
Tavaroiden purkamisen päätteeksi tehty ulkoilulenkki ja saunominen antoivat hyvän ruokahalun. Kasvissosekeitto oli varmaankin parhain vaihtoehto lomaltapaluun jälkeiseen päivään. Pieni keventäminen ei tee ollenkaan pahaa! 


Järven jääpeite on vielä vaarallisen ohut, mutta pienen lammikon jää kestää luistelijoita.


Oikein hyvää ja siunattua 1. adventtia ja joulukuuta sinulle rakas blogini lukija! ❤ Jouluilon löytäminen ei ole aina helppoa, jos omassa elämässä on paljon ongelmia. Voin lohduttaa vain sillä, että jossakin vaiheessa helpottaa ja alat nähdä taas pieniä ilonpilkahduksia. Joskus sairaus tai muut murheet tuntuvat vuorenkorkuisille ja liian pitkäkestoisille. Olen kokenut sellaisia jaksoja omassakin elämässäni ja selvinnyt niistä. Juuri nyt tätä naputellessani molemmat polveni kipuilevat, mutta pakko on uskoa, että kipu jonakin päivänä helpottaa. Kunpa se päivä olisi jo pian! 

Vuoden 2018 viimeinen kuvani Espanjan taivaalta. 

  

2 kommenttia:

  1. Nam nam varmasti hyvää keittoa:) Tuntuu että aina lomien jälkeen nuo keitot maistuu muutenkin niin hyviltä kun jotenkin kaipaa kevyempää syötävää niiden lomaherkkujen jälkeen:) Ihana että olette päässeet turvallisesti kotia ja joulun odottelu tunnelmat voi alkaa:)♥ Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja ihanaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeilla 'jäljillä'! 😀 Sekä keventäminen että ruoan valmistamisen helppous ja herkullisuus sopivat täydellisesti lomanjälkeiseen oloon.
      Ihanaa, kun saa aloittaa jouluvalojen sytyttelyn. 💝
      Kiitos Päde ja hienoa viikkoa sinulle! 💖

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.