Ruokaohjeita

Sivut

torstai 3. tammikuuta 2019

Blinejä sekä pohdiskelua iltapuhteella

Klikkaamalla tätä pääset äänestämään herkullista kasvisvoileipäkakkuani!
Ruokablogin ylläpitäminen ja uusien ideoiden keksiminen vaatii valtavan paljon kiinnostusta kokkaamiseen. Onko sillä nyt niin väliä, mitä suuhunsa laittaa? on jonkun ajatus. Pääasia, että nälkä lähtee eikä ruokaan tarvitse uhrata liikaa aikaa tai rahaa, miettii toinen. Joka päivä täytyy kuitenkin syödä, joten miksi ruokailuhetkestä ei tekisi pientä voimaantumistilaisuutta arjen kiireen keskelle. Fyysinen ja henkinen hyvinvointi on meille jokaiselle tärkeää. Ilman akkujen lataamista veto loppuu! Itsetekemästä ruoasta nauttiminen on mahtavaa, vaikka "toisten äitienkin" tekemä ruoka on hyvää ja ravitsevaa. 


Oma kiinnostukseni ruoan ja leipomusten tekemiseen syntyi aika varhain. Koulun kotitaloustunnit ja ihana ope herättivät halun ryhtyä ruoka-alan ammattilaiseksi. Niin ei kuitenkaan käynyt! Jäätyäni eläkkeelle harkitsin ruokakirjan tekemistä. Se jäi aikomukseksi, mutta nyt olen toteuttanut nuoruuden haavettani ruokablogin parissa kohta kaksi vuotta. Miksi otin tämän asian nyt esille? Huomasin tänä aamuna, että blogiani oli eilen käyty klikkaamassa 439 kertaa. Oletan, että aika moni teki sen nyt ensimmäistä kertaa. Keskimäärin klikkauksia tulee n. 100-250 / vrk.


Moni ystäväni sai eilen viestin, jossa kerroin tästä harrastuksestani. "Kalastelin" ääniä itselleni, koska menin ilmoittautumaan reseptikilpailuun. Epäröin todella paljon aloittaa moista mainoskampanjaa. Toisaalta miksipä ei, ajattelin. "Kuka kissan hännän nostaa, ellei kissa itse", kuuluu vanha sanonta. Olen käyttänyt tähän harrastukseeni aikaa lukuisia tunteja (531 julkaisua, joihin kuluu keskimäärin aikaa 3-5 tuntia), jos huomioi sekä kokkaamisen että postaamisen. En ole hyötynyt rahallisesti senttiäkään tästä urakoinnista. Motivaationi on puhtaasti rakkaus kokkaamiseen, valokuvaamiseen ja jonkin verran kirjoittamiseenkin. Jalkaongelmieni takia olen joutunut jäämään pois monista aiemmista harrastuksistani, joten tähän on aikaa riittävästi.


Nyt toivon kuitenkin rehellisesti sanottuna pientä huomiota ja vastaantuloa blogini lukijoilta. Olen erittäin kiitollinen sinulle 💞 😘, joka olet jo äänestänyt reseptiäni Parhaat Ruokablogit 1v reseptikilpailussa. Eikö totta, että se vei aikaa alle minuutin. Tuotit minulle tuolla minuutilla ison ilon ja ikäänkuin "palkkion" aherruksestani. Turha sanoa, että joku osallistuu mihinkään kilpailuun haluamatta pärjätä. Äänesi kertoo minulle, että blogin kirjoittamista kannattaa jatkaa.


Nyt on jo aika siirtyä tämänkertaiseen reseptiin. Onpa hienoa, jos jaksoit lukea nuo alkuhöpinät. Ne ikään kuin vaativat tällä kertaa tulla postaukseeni. 😆

Mainio bliniohje löytyi Il/ruoka-artikkeleista ja on HKScanin tuotekehityspäällikkö Sami Lamminahon kehittelemä. Omaani tuli pieniä muutoksia verrattuna alkuperäiseen.

Porkkanalohi, feta, creme fraiche, marinoidut sipulit ja salaatti maistuivat herkullisten blinien kanssa.
Punajuuriblinit (16 kpl pieniä ja 2 kpl blinipannun kokoisia)

n. 250 g punajuurilaatikkoa (punajuurta, homejuustoa, riisiä, maitoa yms)
1 dl maitoa
½ prk (1 dl) creme fraichea
½ dl tattarijauhoa
½ dl vehnäjauhoa
2 kananmunaa
½-1 tl suolaa
(mustapippuria halutessasi)

  • Sekoita punajuurilaatikon sekaan maitotuotteet, jauhot, suola ja halutessasi mausteet. Jätä tekeytymään n. 30 min ajaksi.
  • Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset massaan ja vaahdota valkuaiset.
  • Nostele taikinan sekaan valkuaisvaahto, älä vatkaa enää.
  • Kuumenna pannu ja lisää syvennyksiin voita. Lisää taikina, kun voi ei enää kupli. (varo kuitenkin, ettei voi pääse palamaan)
  • Paista blinit rapeiksi molemmin puolin. Älä säästele voissa!
  • Herkuttele perinteisesti sipulisilpun, mädin ja smetanan kera tai keksi uusia lisäkkeitä.
Me herkuttelimme Miehen kanssa näillä uudentyyppisillä blineillä kasvispitoisten lisäkkeiden sekä fetan ja creme fraichen kanssa. Tykättiin!


Punajuurilaatikkoni oli herkullista ja onneksi tein sitä useamman vuoallisen. Halusin testata näitä blinejä heti luettuani reseptin. Vuosi sitten tein joululaatikoiden tähteistä pikkurieskoja. Joulun jälkeen kaupasta voi ostaa alennetuin hinnoin laatikkoruokia ja käyttää niitä leivontaan. Nopea, edullinen ja hyvänmakuinen ruoka sekä ruokahävikin pienentäminen on järkevää! Kyllä ruoan teko ottaa vähän aikaa ja vaivaa, mutta kokkaaminen on hauskaa! Siis ainakin omasta mielestäni se on mukavaa ajanvietettä.


Meillä alkoi tänään joulunjälkeinen "kunnon kuuri" ja huomenna on vuorossa joulukuusen riisuminen. Haikeaa! Joulukoristeet ja -valot ovat piristäneet paljon vuoden pimeimpiä viikkoja. Onneksi auringon valo lisääntyy viikko viikolta ja kohta odotellaan kevään tuloa.


Alla oleva viesti lähti eilen ystävilleni WA:n kautta. En ole FBssa, joten täytyy löytää muita kanavia markkinointiin. Sinä voit toki vinkata blogistani somessa!

Nyt sinulla olisi hieno tilaisuus ilahduttaa minua ja kannustaa jatkamaan blogiharrastustani. Olen mennyt osallistumaan "Parhaat Ruokablogit" reseptikilpailuun ja kalastelen nyt ääniä itselleni! 🙄🤗

T. Leena "mansikkaheinä" - blogista 👍

8 kommenttia:

  1. Ihana postaus! <3
    Kävin jo aiemmin antamassa ääneni sinulle!
    Tykkään tosi paljon blogistasi. Täällä on aina niiiin herkullisia reseptejä. Ja niinkuin itse eilen omassa blogipostauksessa lupasin, aion tänä vuonna vielä enemmän panostaa kasvisruoan syöntiin. Ja mistä muualta saisikaan niin ihania kasvisruokaideoita kuin täältä sun blogista! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ❤️ Iso ja Lämpöinen kiitoshali Nanne! Sain 'roskan' silmääni ja sanat loppuvat. Ihana kommentti!

      Poista
  2. Sinulla on aivan ihana blogi jota on mukava lukea♥ ...ja kaikki nuo herkut, voi ah!:) Niin monta kertaa on kyllä tullut silmin syötyä:) On ihana että on joku sellainen harrastus josta kovin nauttii. Jossa pääsee itseään ja omaa innostusta toteuttamaan! Kuvassa ovat tosiaan aivan upeita! Minultakin on ääni voileipäkakullesi annettu ja peukut on laitettu pystyyn:)♥ Oikein ihanaa alkanutta vuotta sinne teille ja tuokoon se mukanaan kaikkea mukavaa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi että! 💝 Sydänlämpöinen kiitokseni blogiystäväni Päde! Yksi blogiharrastuksen parhaita puolia on sen mukana tulleet upeat "kohtaamiset", emme ole koskaan tavanneet face to face ja silti jokainen kommentti lähentää. 💞 Olen niin kiitollinen sinun kannustuksestasi ja siitä, että jatkoin blogia silloin, kun olin jo ihan lähellä lopettaa. Toivon sinulle kaikkea hyvää ja ihania tapahtumia tänä vuonna! 💗🤗🌹

      Poista
  3. Herkkua on siinä monenlaista! Ja kokemuksesta tiedän, että hyvältä ne maistaa! Sinulta tuo homma sujuu ja kun vielä itsekin nautit siitä ei voi olla yhtään syytä miksi lopettaisit. Siispä herkullista alkanutta vuotta! t. vyöruusua häätävä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oi sentään, kiitosta paljon! 💗🤗 Hyvinhän se sujuu sinultakin, olen saanut maistaa! 😋 🌹Ruusut ovat kauniimpia maljakossa kuin.. ? Tsemppiä ystävät ja onnekasta tätä vuotta! 🎇🎶🎿

      Poista
  4. Kasvisten suuri määrä resepteissäsi ja uusien "lihankorvikkeiden" kokeilu maukkailla tavoilla tukee kyllä niin hyvällä tavalla omaa ja samalla koko perheeni kallistumista kohti vegempää ruokavaliota! Unohtamatta tietenkään nuorisolle erityisesti maistuvia herkkureseptejäsi!

    t.Pia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpöinen kiitos ystäväni! Hienoa, että tykkäät blogistani! Tänään keksin ehkä parhaimman vegeuutuuden aikoihin, on hyvää lihankorviketta miehiseenkin makuun! 😋 Yritän ehtiä pikapuoliin postaamaan reseptin.
      Rentoa viikonloppua ja hyvää loppuvuotta teille! 🎇🎿🎶💗

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.