Mansikkamelba ja mintunlehdet maustavat New York juustokakun ihanasti. |
Uhh! Kuinka kukaan voi puhua enää herkuista? Nyt on juuri oikea aika lopettaa herkkujen mussuttaminen ja aloittaa uusi, entistä terveellisempi elämä! Olen samaa mieltä, mutta joudun silti postaamaan kahden vuodenvaihteeksi leipomani herkun ohjeet tänne blogiin. Haluan löytää ne jatkossa täältä, kun makea taas maistuu. Joten yritähän kestää tai skippaa koko postaus! 😉❤
Pätkis-mokkapalojen ohje saattaa olla monille tuttu, tein tätä nyt lapsenlapsiani ajatellen! 💝 |
Juustokakut ovat olleet heikkouteni niin kauan kuin muistan. Uunissa paistettu New York juustokakku vei ensimmäisellä kerralla makutaivaaseen, joka ei hevin unohdu. On yli 40 v, kun Miehen veli tarjosi itsetekemäänsä juustokakkua muistuttavaa rahkatorttua meille ja morsiamelleen (=nykyiselle vaimolleen). Olimme lähes 'pökertyneitä' kaikki kolme! Kaikkea se rakkaus teettää! Kakku kelpasi ja resepti myös. Se oli varmaankin alkuperäistä New York ohjetta mukaellen tehty, mutta herkullisempaa. Tuorepuristettu appelsiinimehu antoi siihen oman arominsa. Nyttemmin tuo resepti on hävinnyt, enkä ole vuosikymmeniin päässyt samaa ihanuutta maistamaan.
Äskettäin tekemäni juustokakku oli (ja on edelleen) hyvin onnistunutta. Se ei silti aiheuttanut tuon 70-luvulla maistamani juustokakun euforiaa. Vai kultaakohan aika muistot? Tämänkertaiseen juustokakkuun ei tullut appelsiinimehua vaan hiukan lime- ja sitruunamehua. Salainen ase appelsiinijuustokakussa oli muistaakseni runsas voi ja kerma täytteessä. Noihin aikoihin ei ollut paino-ongelmia, joten kakkua sai syödä ilman tunnontuskia niin monta palaa kuin vatsaan mahtui. Oi noita aikoja!
Meidän jääkaappiin oli jäänyt joululta sekä Philadelphia että Ricottajuustoa. Molemmat sujahtivat mukavasti juustokakkuun. Digestive-keksien tilalle murentelin sekä piparkakkuja että juustoillasta tähteeksi jääneitä napostelukeksejä. Toimi hyvin!
New York juustokakku Leenan tapaan (Alkuperäinen ohje löytyy täältä)
Pohja (näillä ainemäärillä tuli sopivasti 20 cm irtopohjavuokaan)
n. 150 g piparin- ja keksinmuruja
n. 75 g voita
Täyte
n. 360 g Philadelphia juustoa (1½ pkt)
250 g Ricotta-juustoa
1 rkl sitruunamehua+1 rkl limen mehua
1 dl kuohukermaa
2 rkl Maizenaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
Tämä juustokakku oli parhaimmillaan lähes huoneenlämpöisenä kylmän mansikkamelban kanssa. (2-3 dl pakastemansikkaviipaleita, 1dl tomusokeria ja ½ limen mehu tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi)
Siirrytäänpä sitten sujuvasti juustokakusta Pätkis-mokkapaloihin. Ajattelin näiden herkkujen maistuvan lapsenlapsilleni paremmin kuin juustokakku. Maistuivat! 😘
Pätkismokkapalat 35cmx26cm vuokaan (alkuperäinen ohje löytyy täältä)
Ainekset ja ohjeet
150 g huoneenlämpöistä voita
2½ dl sokeria
1½ tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 dl rahkaa
1 ps (140 g) Pätkis minttusuklaapaloja
4½ dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta (Van Houten)
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa (alle ½ tl)
(piparminttuaromia ei tähän tullut)
Kuorrutteen ainekset
n. 50 g voita
½ dl kuumaa kahvia
n. 80 g suklaata (Brunberg/tumma)
n. 4½ dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
Pinnalle
Pätkis suklaapaloja viipaloituna ja valkoisia nonparelleja tms koristeita
Pätkis-mokkapalat voi pakastaa valmiiksi viipaloituina paloina. Makean nälkä yllättää hyvin todennäköisesti jonkun ajan kuluttua 😋 tai sitten, kun joulusuklaat ovat loppuneet. Tässäpä oiva apu kahvileiväksi myös yllätysvierailijoille!
Tipaton tammikuu ja herkuton helmikuu ovat tavoitteena ainakin täällä. Luvattiin olla lempeitä itsellemme, vaikkei tavoitetta täydellisesti saavutetakaan. Ole sinäkin itsellesi kiltti tänä vuonna! Luota siihen, että masu ja keho kertoo tarpeensa! 😇😍
Kiitos taas kerran, kun kävit vierailulla blogissani! ❤ Mikäli sinulla sattuu olemaan riittävästi aikaa ja kiinnostusta, voisit käydä kurkkaamassa Parhaat Ruokablogit 1v kilpailua linkin takaa! Halutessasi pääset äänestämään parasta reseptiä ja voit osallistua arvontaan!
Lämpöinen kiitokseni sinulle, vaikka et minun reseptiäni tällä kertaa parhaaksi äänestäisikään! 😘🙋
Pohja (näillä ainemäärillä tuli sopivasti 20 cm irtopohjavuokaan)
n. 150 g piparin- ja keksinmuruja
n. 75 g voita
Täyte
n. 360 g Philadelphia juustoa (1½ pkt)
250 g Ricotta-juustoa
1 rkl sitruunamehua+1 rkl limen mehua
1 dl kuohukermaa
2 rkl Maizenaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
- Laita uuni kuumenemaan 175 ast ja valmistele vuoka leivinpaperoimalla sekä pohja että reunat.
- Sulata voi ja hienonna keksit pieniksi muruiksi. (sauvasekoittimen kannellinen minileikkuri toimii tässä hyvin) Sekoita voisula keksiseokseen.
- Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille riittävän korkealle.
- Pehmitä juustot ja mehut. Sekoita loput täytteen aineet niihin tasaiseksi massaksi.
- Kaada täyte vuokaan ja paista 175 ast uunin alatasolla noin 50 min - 1 h.
Tämä juustokakku oli parhaimmillaan lähes huoneenlämpöisenä kylmän mansikkamelban kanssa. (2-3 dl pakastemansikkaviipaleita, 1dl tomusokeria ja ½ limen mehu tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi)
Siirrytäänpä sitten sujuvasti juustokakusta Pätkis-mokkapaloihin. Ajattelin näiden herkkujen maistuvan lapsenlapsilleni paremmin kuin juustokakku. Maistuivat! 😘
Pätkismokkapalat 35cmx26cm vuokaan (alkuperäinen ohje löytyy täältä)
Ainekset ja ohjeet
150 g huoneenlämpöistä voita
2½ dl sokeria
1½ tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 dl rahkaa
1 ps (140 g) Pätkis minttusuklaapaloja
4½ dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta (Van Houten)
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa (alle ½ tl)
(piparminttuaromia ei tähän tullut)
Kuorrutteen ainekset
n. 50 g voita
½ dl kuumaa kahvia
n. 80 g suklaata (Brunberg/tumma)
n. 4½ dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
Pinnalle
Pätkis suklaapaloja viipaloituna ja valkoisia nonparelleja tms koristeita
- Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten sekaan.
- Lisää rahka ja suklaapalat taikinaan.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Älä vatkaa enää!
- Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille tai vuokaan. Varo ettei keskelle jää paksumpaa kerrosta kuin reunoille!
- Kypsennä pohjaa 175 ast/keskitasolla noin 20 min. Älä pidä kauempaa uunissa, että säilyttää pehmeyden ja mehevyyden!
- Anna pohjan jäähtyä ja tee sitten täyte esim teflonkasarissa.
- Sulata voi ja lisää muut aineet sekoittaen huolella. Jos käytät suklaata, älä anna seoksen kuumentua liikaa!
- Kaada kuorrute tasaisesti joka puolelle jäähtynyttä pohjaa.
- Koristele haluamallasi tavalla!
Pätkis-mokkapalat voi pakastaa valmiiksi viipaloituina paloina. Makean nälkä yllättää hyvin todennäköisesti jonkun ajan kuluttua 😋 tai sitten, kun joulusuklaat ovat loppuneet. Tässäpä oiva apu kahvileiväksi myös yllätysvierailijoille!
Tipaton tammikuu ja herkuton helmikuu ovat tavoitteena ainakin täällä. Luvattiin olla lempeitä itsellemme, vaikkei tavoitetta täydellisesti saavutetakaan. Ole sinäkin itsellesi kiltti tänä vuonna! Luota siihen, että masu ja keho kertoo tarpeensa! 😇😍
Kiitos taas kerran, kun kävit vierailulla blogissani! ❤ Mikäli sinulla sattuu olemaan riittävästi aikaa ja kiinnostusta, voisit käydä kurkkaamassa Parhaat Ruokablogit 1v kilpailua linkin takaa! Halutessasi pääset äänestämään parasta reseptiä ja voit osallistua arvontaan!
Lämpöinen kiitokseni sinulle, vaikka et minun reseptiäni tällä kertaa parhaaksi äänestäisikään! 😘🙋
Nuo Pätkis-mokkapalat osui ja upposi! Resepti otettu talteen myöhempää käyttöä varten.
VastaaPoistaJa ääni annettu!! <3
Ai ihana Nanne! Kiitos kommentista ja toooosi iso kiitos äänestä! 💝 Huh! Nyt helpotti, sain ainakin yhden äänen! 😀🎉
PoistaOi mitä herkkuja. Hyvää Uutta Vuotta. :) <3
VastaaPoistaHerkkujen leipominen on parasta! Pystyispä niitä syömään ilman huonoa omaatuntoa liikakiloista! 🙄
PoistaSinulle Onnellista tätä vuotta! 💗
Kyllä taas on niin herkullisen näköisiä herkkuja että. Ihanaa vuoden alkua sinulle sekä blogillesi💕👌🍝. Äänestetty.
VastaaPoistaIhanaa! Kiitti paljon Sisko! 💗 Näköjään ruokahalu "kasvaa syödessä" tuon kilpailun suhteen 😋🙄 Ja en mä noista herkuista himoinnut muita kuin juustokakkua. Se oli ihanaa!
PoistaKivaa viikon jatkoa teille! 🥘💞🌹