Ruokaohjeita

Sivut

keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista


Teen usein pinaattikeittoa pakastepinaatista helppouden ja nopeasti joutuvan ruoan johdosta. Tällä kertaa päätin tehdä ryhtiliikkeen! Testasin tuorepinaattikeiton makua verrattuna aiempiin keittoihini. Aikaa ei mielestäni kulunut juurikaan enemmän kuin pakasteesta valmistettuun keittoon. Monissa pinaattikeiton ohjeissa tuorepinaatti neuvotaan kiehuttelemaan aluksi vedessä, mutta minä tein keiton hieman eri tavalla. Tässä oli ehkä vahvempi pinaatin maku ja rakenne kiinteämpi.

 Testattiin tänään paahdettua sipulia pinaattikeiton maustajana. Ei hassumpaa! 
Käytin pinaattirasian sisällöstä n. 1/4 osan aamusmoothieen. Epäilin ensin pinaatin riittävyyttä keittoon, onneksi turhaan. Makua ja väriä tuli vähintään yhtä paljon kuin aiemminkin. Makupuolesta sen verran, että keitto maistui loistavasti sekä Miehelle että itselleni. Paremmuudesta on vaikea mennä väittelemään, mutta terveellistä keittoa on ilo lusikoida nälkäisenä karjalanpiirakan ja kananmunan kera.


Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista (3-4 ruokailijalle)

150-200 g babypinaattia
3 dl vettä
kasvisliemikuutio (tai -jauhetta 1 rkl)
n. 3 rkl voita
n. ½ dl vehnäjauhoja (tarvittaessa enemmän)
n. 5-7 dl kokomaitoa (Kiehumaitoa, jos laktoosi ei ole este)
1 tl sokeria
ripaus pippuria ja tarvittaessa suolaa

  • Huuhtele pinaatinlehdet ja pyöräytä ne sekä vesi blenderillä tms soseeksi.
  • Kuumenna kattilassa (pinnoitetussa) voi ja lisää vehnäjauhot sekaan. Älä ruskista, mutta kypsennä jauhoja hetkinen sekoitellen. (jos seos on liian kuivaa, lisää voita)
  • Lisää pinaattisose kattilaan koko ajan sekoittaen (vispilällä) ja kuumenna seos.
  • Lisää kasvisliemikuutio murennellen (tai kasvisjauhe ripotellen) keittoon. Anna seoksen kiehua hiljalleen muutama minuutti. Voit kuumentaa maidon samalla halutessasi. Itse lisäsin keittoon jääkaappikylmää maitoa. 
  • Lisää maitoa kattilaan sekoitellen. Pienennä lämpöä, kun keitto kiehuu. Maitoruoka palaa helposti pohjaan, ellet käytä Kiehu-maitoa ja pinnoitettua kattilaa. Varaudu muutoin hämmentelemään keittoa ahkerasti!!
  • Anna keiton saostua pienellä lämmöllä n. 15 min ajan. (jos olet kiireinen vähempikin aika riittää)
  • Maistele lopuksi suolaisuus ja lisää tarvittaessa. Mausta keitto pippurilla, jos tykkäät.
Keiton hiljakseen muhiessa ehdit keittää halutessasi kananmunia keiton pinnalle.
Keittoruokien esiinmarssi jatkuu kodissamme edelleen. Lohisoppa ja aasialaisittain maustettu kanakeitto on ikisuosikkejamme, mutta nyt maistellaan muitakin kotoisia keittoja!


Olihan mukavaa löytää vielä muutama raakapakastettu itsetehty karjalanpiirakka pakastimen kätköistä. Pitäisikin tehdä taas uusi satsi piirakoita ja pakastaa niitä raakana. Ne ovat uunipaiston jälkeen aivan yhtä hyviä kuin juuri leivotut piirakat!


Itselleni uusi vinkki, jonka jaan mielelläni kanssanne! Tuoreananas sopii hienosti smoothieen, jos tykkää sen mausta. Sain vasta äskettäin tietää, että ananasta voi pakastaa. Paloittelin herkulliseksi kypsyneen kokonaisen ananaksen ja sain  siitä kuusi pussukkaa (100 g/pussi) tulevia smoothieita varten.  Tuore ananas on mainio nesteenpoistaja, jos tuli herkuteltua suolaisilla suupaloilla!

Ananaskiekon keskellä oleva puumainen osa irtoaa hyvin veitsen avulla.

Nyt on tulppaanien aika! Eikös löytynytkin upean värisiä kukkia kaunistamaan joulukoristeista riisuttua kotia? Pastellisävyt saavat vielä odottaa auringon ja valon lisääntymistä. Maaliskuussa alkaa katse siirtyä kevääseen, mutta nyt on vielä sydäntalvi.



Lämpöisistä lämpöisin kiitokseni sinulle, joka tykkäät käydä vierailemassa blogissani! Toivottelen sinulle hyvää oloa ja mukavaa menoa loppuviikolle! 🎿🎼💞
P.S. Lupaan infota teitä heti, kun saan tietää lisää reseptikilpailun palkinnosta. Onnittelukirje on tullut, joten on kai se uskottava oman reseptin voittoon! 🍰🍀

6 kommenttia:

  1. Tämä(kin) ohje menee testaukseen!
    En edes muista koska olisin viimeksi syönyt pinaattikeittoa. Monesti kalan kanssa olen kastikkeeksi tehnyt pinaattikeitto -tyylistä kastiketta.
    Ja tosiaan kun tähän yhdistää kananmunan ja karjalanpiirakan, niin on herkullinen ja täyttävä ateria valmis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsuuden suosikit maistuvat aikuisenakin yllättävän hyvin. Tykkäsitköhän koulun pinaattikeitosta Nanne? Itse olen pitänyt siitä aina! Tuorepinaattia menee tämän jälkeen smoothien lisäksi keittoon! Testaahan joku päivä! 👍😋

      Poista
  2. Ja tässä taas taattua Mansikkaheinä-Leenaa!!! Aivan mahtavan näköinen keitto, kuin taideteos 😍 Ja varmasti hyvää, senhän näkee tänne asti. Pakko kokeilla itsekin. Babypinaatti on minun herkkua muutenkin 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih hih! 😉 Kuka puhuikaan makunystyröiden samankaltaisuudesta? Aika usein sinun postauksesi saa veden herahtamaan kielelleni! 😋 Toimii näköjään toisinpäinkin! Babypinaattia tulee ostettua usein, se sopii niin moneen tarkoitukseen. Kiitti Päivi! 💖

      Poista
  3. Huomenta Leena! Hyödynsin reseptiäsi ja tulipa vallan hyvää keittoa, kiitos tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenta Kaisa! Aika ihmeellistä, että sain tämän kommentin sinulta juuri nyt. Olen ollut viime aikoina tosi turhautunut, kun juuri kukaan (paitsi jotkut tutut) ei kerro, ovatko tehneet resepteilläni mitään. Sekä onnistumiset että epäonnistumiset kiinnostaisivat minua. 🤔
      Joten todella lämmin kiitos sinulle tästä kommentista! 💗
      Ihanan ihanaa alkavaa kesää koko teidän perheelle! 🙋‍♀️🌿🌺☀️

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.