Ruokaohjeita

Sivut

maanantai 15. huhtikuuta 2019

Café Brunnsdal on Kauklahden helmi


"Hyvää kannattaa odottaa!" Joskus jopa useamman kuukauden odotus palkitaan ruhtinaallisesti. Satuin voittamaan alkuvuodesta Parhaat suomalaiset ruokablogit järjestämän reseptikilpailun ja pääsin nauttimaan viimeisestä palkinnostani vasta viime viikolla. Brunnsdalin ravintola osallistui kisan palkintojen jakoon lahjoittamalla kahdelle ruokailijalle lounaan ravintolassaan. Viime viikko oli kylmä, pilvinen ja sateinen, mutta parituntisen ruokailun aikana aurinko tuntui sekä valaisevan että lämmittävän Miestä ja minua. Olimme positiivisesti yllättyneitä päästessämme lunastamaan keskellä viikkoa palkintoani. Lounas oli aivan ihana.


Googlaamalla netistä tai klikkaamalla tätä tai tätä linkkiä pääset kurkistamaan Espoon Kauklahdessa sijaitsevaan ravintolaan/juhlatilaan! Suosittelen tosin lämpöisesti, että menet käymään paikan päällä, jos vähänkään tuolla suunnalla liikut. Et tule pettymään, mikäli arvostat hyvistä raaka-aineista ammattitaidolla valmistettua ruokaa. Henkilökunnan ystävällisyys ja lämmin sekä tuttavallinen asiakkaiden palvelu näkyi kaikesta. Luultavasti suurin osa asiakkaista oli ns vakilounastajia, mutta mekään emme tunteneet ensikertalaisina oloamme ulkopuolisiksi. 




Onneksi huomasin napata muutaman kuvan lounaspöydästä ja annoksistamme. Olimme molemmat niin otettuja herkullisesta ja monipuolisesta salaattipöydästä, että piti hillitä itseä ja säästää vatsaa varsinaiselle ruoalle. Lounas käsittää joko keitto + salaattilounaan, salaattilounaan tai kokokattauksen. Me saimme nauttia kokopaketin, mutta pakko oli jättää keittoruoka väliin. Kaikki mitä söimme, oli valtavan hyvää ja maukasta. Lukiessasi linkistä tämän viikon ruokalistaa, saat pienen käsityksen monipuolisesta ruokatarjonnasta. Meille sattui todella hyvä tuuri, koska lounaan toinen pääruoka oli lempikalaruokaamme eli silakkapihvejä. Niitä tulee tehtyä aivan liian harvoin kotona! Pihvit muhivat ihanasssa kastikkeessa ja kylkeen sai ottaa oikeista perunoista tehtyä täydellisen maukasta perunamuussia. Mies on harvoin kiitellyt ravintolaruokaa yhtä antaumuksellisesti kuin ruokaillessamme Brunnsdalissa!





Melkein nolottaa kertoa, että pitkitimme ruokailua saadaksemme santsata, minäkin! Juttelimme henkilökunnan ja muiden asiakkaiden kanssa niin luontevasti, että tuntui oikein kodikkaalle. Kuulimme yhden jos toisenkin kehuvan ruokaa ja näimme muitakin santsaajia. Kokki kertoi, että  silakkapihvi- ja hernekeittolounas ei kuulunut ns suosikkipäiviin. Meille kelpasi enemmän kuin hyvin, vaikka uskon lihapullien, hampurilaisten yms yms olevan myös maukkaita ruokia tässä ravintolassa. 



Nähdessäni jälkiruokatarjonnan eli pannaria kera mansikkahillon ja kermavaahdon harmittelin täyttä oloani. Aika outoa, että jonkun ajan kuluttua ne mahtuivat silti masuuni. Mies oli kehunut jälkkäriä niin vuolaasti, että pakko oli päästä maistamaan. Keitto, salaatti ja pannarijälkkäri olisivat olleet riittävän runsas lounas itselleni, mutta koko paketti oli paras vaihtoehto. Tänne päätettiin tulla aivan varmasti uudelleen! 


Saimme vinkin, että kannattaa kiivetä rappuset ravintolarakennuksen yläkertaan. FAIR.FI -liikkeestä löytyikin mielenkiintoista nähtävää ja ostettavaa. Paikka ei ole jatkuvasti avoinna, mutta netin kautta pääsee tilaamaan tavaroita koska tahansa. Klikkaa ja kurkista lisää täältä!


Espoon Kauklahti on uskomattoman kiva ja viehättävä paikka asua ja elää! Sieltä voi löytää harvinaista palvelua ja kivijalkakauppoja, joita on Suomessa enää harvakseltaan. Seuraavassa postauksessani kerron Kauklahden uusimmasta liikkeestä eli lihakaupasta. Pääsiäisen aikaan muutumme Miehen kanssa lihansyöjiksi. Tykkäämme erityisesti karitsan lihasta. Nyt kareet ja sisäfileet odottavat vakuumiin pakattuina pääsiäisen herkuttelua.


Reseptikilpailusta saamistani muista palkinnoista kerroin esim tässä postauksessani. Pyyhälsin heti Kauklahteen saavuttuani Maxin maukkaiden kalojen ostoon. Jokirapusalaatti ja blinit olivat melkoisen mahtava iltapala. Harmi, etten ehtinyt kauppaan uudelleen tällä reisulla, mutta seuraavalla kerralla otetaan vahinko takaisin.  


Lopuksi omat ja Miehen kiitokset kaikista upeista palkinnoista ja kokemuksista Kauklahdessa! Ehdottomasti suosittelemme vierailua tuolla Herkkukadulla! Ruokabloggaajien kannattaa osallistua seuraavaan (toivottavasti) reseptikisaan ja toivoa voittoa itselleen! Palkinnot ja uudet kokemukset korvasivat vaivannäköni kisaan osallistumisesta moninkertaisesti. Parhaat Ruokablogit -sivuston ylläpitäjä Aleksi Sutela saa meiltä taas kerran kauneimmat kiitoksemme ja keväiset terveisemme! Oikein hyvää pääsiäisen odotusta ja pääsiäisviikkoa sinulle, joka kurkkasit tänään blogiini!




9 kommenttia:

  1. Onpas ihanaa, että ansaitusta voitostasi on iloa pitkään! Paikka näyttää viehättävältä, ja kodikkaalta myös. Ja mikä parasta, myös lounas näyttää hyvältä. Seinämaalaus saa aikaan tuntuman, kuin aika olisi pysähtynyt. En tiedä, mutta oletan maalauksen kertovan tavallaan paikan historiasta (?). Maalauksen talo ainakin näyttää kuvan talolta. Pitääpäs pitää café Brunnsdal mielessä, jos matka vie sinne päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Kauklahti on vuoden 2018 kaupunginosa" haulla löytyy tietoa netistä tuosta vireästä paikasta. Ja kyllä päättelit oikein! 👏Katseenvangitsija eli seinämaalaus kuvaa Kauklahden Herkkukatu vuosikymmenten takaa. Brunnsdalin kannattaa tosiaan poiketa Etelä-Suomen reissulla. Ehkä Rovaniemeltä tulee liian pitkä matka lounaalle Espooseen. 😂
      Kiitos Päivi ja hyvää pääsiäisviikkoa sinne!☀️🌿🐥🐑

      Poista
  2. Hei vaan pitkästä aikaa!
    Olipas kiva lukea postaustasi, josta tuli tunne, että palkinto meni kyllä oikeaan osoitteeseen. Itse en ole vieläkään käynyt Brunnsdalissa, pitäisi sillä saralla tehdä korjausliike.
    Aurinkoista kevättä ja pääsiäistä teille, toivottavasti ehtisitte joskus meillekin visiitille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 🙋‍♀️Heippatihei Kaisa! Kiitos kivasta kommentista! Mekin käytiin ekaa kertaa, mutta ei varmasti viimeistä.😋
      Suosittelen lukemaan viikon ruokalistan ensin, jotta on lapsille mieluista ruokaa. Takaosan lasiterassi näytti kutsuvalle ja avaralle!
      Oikein Hyvää Pääsiäistä teidän perheelle 🐑🐥🌿🐝🐞ja tapaamisiin!

      Poista
  3. Kiitos, hieno postaus! Sen verran korjaan, että Brunnsdalin yläkerrassa kuvattu tuote ja liike/toimisto ei ole Sisustuspatina vaan FAIR.FI ,joka siis löytyy nimensä mukaisesta osoitteesta. Edustamme Suomessa ekologisista materiaaleista, reilun kaupan periaattein valmistettuja vaatteita ja kodintuotteita. Ystävällisin terveisin, Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sanna! Kiitos paljon kommentista ja korjauksesta. Googlasin nimeä ja jostakin syystä tuo Sisustus Patinan nimi yhdistyi Brunnsdaliin, tein liian nopean yhteenvedon. Suo anteeksi! Ajatus on tulla seur kerralla tutustumaan mielenkiintoisiin tuotteisiisi paremmin, nyt oli hieman kiire. Nimi löytyikin ostamastani tuotteesta. Se on hieno ja tulee näkymään jatkossa blogissani. Hyvää kevään jatkoa sinulle!☀️🐝🌺

      Poista
    2. Nyt linkin pitäisi avautua oikeaan paikkaan! 🥰

      Poista
    3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.