Ruokaohjeita

Sivut

sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Grilli ja pizza = vaikea yhtälö


Ihminen ei vähällä väsy! Taas kerran tuo on niin totta myös tämän blogin 'kokin' kohdalla. Grillin lämmössä paistettu pizza on ihanaa, mutta vaikeaa. Kokemus auttaa ja harjoitus helpottaa arvioimaan oikein pizzakiven täydellisen lämpötilan. 


Sitruunamehua hapokkuutta antamaan, öljyä, suolaa, hunajaa, valkosipulirouhetta ja mustapippuria.

Artisokkaa öljyssä, aprikoosia, mansikoita, aurinkokuivattuja tomaatteja ja avokadoa. Maistuisko?

Vuohenjuustoa, Valion Aura-homejuustoa sekä iki-ihanaa roquefort-juustoa. Mitä saisi olla? 
Suurin toivein aloitin tänään pizzan valmistuksen. Tein pohjataikinan aiemman postaukseni ohjein jääkaappiin tekeytymään heti aamusta. Miehen ostamat broilerin sisäfileet saivat maukkaan marinadin. Virittelin valmiiksi useampaa lajia pizzan päällisiä ja juustoja. Laitoin jopa tomaatti-valkosipuli-mustapippuri-oregano kastikkeen valmiiksi. Vain viimeistely ja herkullinen ruoka on valmista. Niinhän minä luulin!? 😌


Kuinkas sitten kävikään? Söimme toki molemmat omat lempipizzamme hyvällä ruokahalulla ulkona aurinkoisella terassilla koputeltuamme pahimmat hiiltymät pohjasta pois. Onneksi vain toinen puoli oli kärtsähtänyt. Tämän postaukseni tarkoitus on kannustaa kaikkia kotikokkeja yrittämään ja välillä jopa erehtymään.

Lihat paistuivat niin vikkelästi valmiiksi, että ei ehtinyt kuvaa ottamaan. Pääsivät pikapikaa pizzan päälle!

Entäs nämä herkullisiksi marinoituneet punasipulirenkaat? En tiedä, sillä unohtuivat jääkaappiin. 😓 


Mies käski kertomaan, että hänen pizzansa oli kyllä tosi herkullista. Broilerin fileet ja pekoni paistuivat ennen pizzapohjaa parilan lämmössä valmiiksi. Siirsin ne aprikoosien ja juustojen kanssa pizzan pinnalle pehmenemään ja kuumenemaan. Päällinen onnistui yli odotusten, mutta pizzakiven lämmön säätelyn viimeistely on vielä vaiheessa.
Älkää hyvät blogini lukijat siis tehkö pizzaanne kuten minä vaan ottakaa tästä postauksestani opiksi. Olin jo poistamassa kuvia puhelimestani, kunnes keksin tämän; aina täälläkään "ei kaikki suju kuten Strömsössä"! 

Mutta eipä mitään hätää! Saatiin nauraa enemmän kuin aikoihin ja muisteltiin samalla ihanaa eilistä janojuomaa. Helteisen siivouspäivän virkistykseksi tein aivan ihanaa janojuomaa vapuksi hankkimaani kanisteriin; vettä, sitruunamaustettua kivennäisvettä, mansikkamehua ja tuoreita mansikoita sekä mansikkamintun oksia omasta 'yrttitarhasta'. Jääpalat tottakai takasivat kylmänraikkaan makuelämyksen.


Telkkäemo huolehti eilen ihanasti poikasistaan Tawast Golfin vitosväylän lammella.


Kielot ovat täällä Hämeessä kukintansa parhaimmassa vaiheessa ja kuvassa olevat kalliokielotkin availevat jo kukkanuppujaan. Eletään yhä toukokuuta ja kesä on vielä edessä! 


Hienoa viikkoa kaikille blogiini 'eksyneille'! Kiva kun kävitte ja tervetuloa toistekin! 💟 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini. Otathan minuun rohkeasti yhteyttä!