Ruokaohjeita

Sivut

perjantai 23. helmikuuta 2018

Kiinalaista ja kiva päivä


Vaikka tykkään kokata itse oikein ajan kanssa, tykkään syödä jonkun muunkin valmistamaa ruokaa. Mutta vain silloin, kun ruoka on tehty huolella hyvistä ja tuoreista raaka-aineista. Olen yleensä aika kiitollinen ruokailija ja kerron tyytyväisyyteni kokille. Heillä on varmaankin välillä aika rankkaa yrittää tyydyttää kaikkien asiakkaiden toiveita. Makuja on monia!


Aurinkoa ja  avaria näkymiä oli ohjelmassa eilen. Pikkukaupungin asukkaalle on joka kerta pieni seikkailu sukeltaa pääkaupungin vilinään. Pitkästä aikaa postaan hieman ravintolaruoasta. Lounasbuffeestakin voi nauttia hyvässä seurassa viihtyisässä ravintolassa. Olimme lähes ensimmäiset asiakkaat ja hetkessä paikka oli täyttynyt nälkäisistä, kiireisistä lounasruokailijoista. Kertonee jotakin paikan tasosta. Empire Plaza oli riittävän hyvä ystävälleni ja minulle. Sijainti Kampin keskuksessa täydellinen meidän pakollisten menojen kannalta. 


Alkukeitto yllätti lempeydellään. Onneksi tykkään maissista, sillä sitä oli keitossa runsaasti. Yritin urkkia reseptiä maistelemalla ja haistelemalla. Tätä aion tehdä kotona. Tykkäsin!


Pääkaupungin kiinalaisten ravintoloiden kirjo on laaja ja lavea. Edellinen ruokailu vastaavassa paikassa (Forumissa) ei herättänyt ihastuksen huokailuja. Kampin kiinalaisen ravintolan ruokia ja ilmapiiriä voi muistella ihan ilolla. Ruoka oli hyvää ja riittävän kuumaa. Kuumia, rapeita kevätrullia jäin tosin kaipaamaan..


Sitruunakastikkeen salaisuuden miettiminen oli jännää. Juuri sopivasti hapokkuutta ja makeutta, suolaisuutta ja kirpeyttä. Tykkäsin, ehdottomasti tykkäsin aidolle sitruunalle maistuvasta kastikkeesta.


Friteeratut surimi-puikot eivät ole ehkä suurinta herkkuani, mutta raikkaan sitruunainen kastike teki niistä hyvän makuisia. Melkein teki mieli käydä santsaamassa. 


Leppoisaa ruokailua ja tulevan päivän suunnittelua on mukava muistella vielä myöhemminkin. Jatkuvasti ja säännöllisesti kotona kokkaavalle maistuisi vaatimattomampikin ruoka, saatikka näin monipuolinen buffee-tarjoilu. Saimme olla lähes ensimmäisinä ottamassa tulikuumaa ruokaa astioista. Ajoitus meni nappiin, kun satuimme olemaan ravintolan läheisyydessä ovien avaamisen aikaan. 


Aika usein ravintolaruokailupaikka valikoituu alkusilmäilyjen perusteella. Paremmin ruoka tuntuu maistuvan viihtyisässä ja siistissä ravintolamiljöössä kuin liian levottomassa ja epäsiistissä paikassa. Alkukeiton jälkeen oli sopiva tilaisuus napata muutama kuva tämän ravintolan sisustuksesta. Tunnelma oli mielestäni onnistunut.


Yksi loppuelämäni unelmalistasta eli englantilaisittain 'bucket list' kohteista on Kiinan muuri. Haaveilen käveleväni siellä jonakin päivänä terveillä jaloilla. Voi että! 👍 


Pieni pala Kiinaa on tällä erää helpointa toteuttaa vierailemalla kiinalaisessa ravintolassa. Parikymmentä vuotta sitten tykkäsin kiinalaisesta ruoasta vielä enemmän, olisin voinut syödä sitä ainakin kerran viikossa. Nykyään pari kertaa vuodessa riittää.


Nuudelit löytävät harvoin lautaselleni runsaan lounasbuffen tarjonnasta, mutta eilen tein poikkeuksen. Riittävän kuuma nuudeliannos ei tuottanut pettymystä, oli jopa aika hyvää.


Pöydän pienen kulhon chilitahna ei maistunutkaan niin tuliselle kuin pelkäsimme. Olisikohan oma suu tottunut jo chilille maistuvaan mausteöljyyn. Tummasta väristä päätellen seoksessa oli myös soijakastiketta. Onneksi tahnaa ei oltu pilattu liian voimakkaan makuisella seesamiöljyllä.


Ravintolan takaosassa sijainnut pienempi sali sopii hyvin seurueille. Lounasruokaa joutuu tietenkin noutamaan kauempaa, mutta vastaavasti saa ruokailla rauhassa omalla porukalla.


Salin seinillä oli useita erikokoisia ja -näköisiä tauluja, joita voi katsella tilausruokaa odotellessa. Lounasajan jälkeen tässä ravintolassa saa varmaankin hyviä annoksia.


Aterian lopuksi ravintolassa sai teetä tai kahvia. Chilillä ja muilla mausteilla maustetun ruoan jälkeen olisi ihan pieni makupala voinut maistua, mutta tällä kertaa pelkkä tee sai riittää.


Iso mukillinen höyryävän kuumaa kahvia maistui croissantin kanssa myöhemmin iltapäivällä. Kivan kodikkaita nämä nykyiset kahvilat. On mahdollisuus istua upottavalla sohvalla ja tarkkailla samalla pääkaupungin kiireisiä tai vähemmän kiireisiä ihmisiä. Meillä oli aikaa riittävästi nauttia sekä kahvista että tunnelmasta..


Tällainen päivä meillä eilen. Eipä tullut kovin paljon humputeltua. Sain hankittua upouudet kalaruotojen nyppimiseen suunnitellut pihdit. Tuli käytyä hakemassa ne ihan Stockan keittiöosastolta. Taas kerran sain muistella kesää 1972. Työskentelin ylioppilaskesänäni myyjänä Stockan lastenvaateosastolla. Voi noita aikoja! Ei tarvinnut murehtia jalkavaivoja, askel oli kevyt kivassa työyhteisössä. Välillä kaipaan noita aikoja. 💖😘


Nyt lähden nyppimään ruotoja uusilla pinseteillä talon Miehen ostamasta suuresta lohesta tai paremminkin kahdesta lohifileestä. Tänään herkutellaan kotoisasti lämminsavustetusta lohesta ja uunipaahdetuista juureksista parhaassa mahdollisessa seurassa. Lapsenlapset pääsevät ruokailun jälkeen koristelemaan itse tehtyjä munkkeja pomadalla ja Omar-kinuskilla. Tänään saadaan jälkiruokaakin. Naminami! 😋

4 kommenttia:

  1. Kuulosti ja näytti hyvältä:) Työpäivinä aina silloin tällöin noita kiinalaisia ravintoloita suositaan, sieltä kun sen ruuan saa heti lautaselle, eikä tarvitse odotella:) Hyvää on ollut aina, mutta on kyllä joka kerta ollut kova nälkäkin siinä vaiheessa kun on syömään päästy:) Tämän päivän herkutkin kuulosti niin hyviltä...pomada-omar-kinuskia en kestä!!! ja taas on nälkä:)) siis sellainen herkkunälkä!:) Ihanaa alkavaa viikonloppua sinne teille kaikille♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistui hyvälle! Onneksi kotinurkilla ei ole noin hyvää kiinalaista, tuontyyppinen ruoka houkuttaa syömään yli tarpeen. Nyt on tullut herkuteltua liikaakin, joten tarkoitus 'palata ruotuun' arjen alettua. Gluteenittomien munkkien teosta postaan tuonnempana. Lämmin kiitos Päde ihanasta kommentistasi! <3 Oikein hyvää ja onnistunutta viikonloppua myös teille!

      Poista
  2. Tuo Empire Plaza on niiiiin hyvä ravintola! Siellä on pakko käydä lähes aina kun käy pääkaupunkiseudulla. Hieman se on hintava useaan muuhun kiinalaiseen verrattuna, mutta on se sitten laadukaskin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla, etten ole ainoa tuon ravintolan tykkääjä. En tosin sitä uskonutkaan:))
      Käyn itse niin harvoin ulkona syömässä, etten en ajatellut hintapuolta tällä kertaa. Sain kyllä rahoilleni vastinetta, erityisesti pidin ravintolan sisustuksesta. Monet kiinalaiset ravintolat ovat vähemmän viihtyisiä. Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle!

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.