Ruokaohjeita

Sivut

perjantai 9. kesäkuuta 2017

Kaunis ja kevyt kesäherkku

Maitohorsmaa, jogurttia, lakkoja, mansikkaa ja variksenmarjoja purkissa.
Pakastimesta löytyy vielä viime kesäisiä marjoja. Tänä aamuna "lamppu syttyi" ja päätin viettää hieman kevennetyn päivän aloittaakseni viime viikkoina kertyneiden ylikilojen karistamisen. Talon Mies saa syödä golfklubilla, joten ainakaan tänään ei ole pelkoa hänen painonsa tippumisesta. (- 3 kg jo nyt hänellä)


Katselin viimevuotista kalenteria ja huomasin tähän päivämäärään mennessä tehneeni 28 golfkierrosta eli kilometreissä lähes 300. Onneksi kuntopyöräily (ilman vastusta) ja joka toinen päivä tapahtuva vesijumppa polttavat päivittäin jonkun kalorin. Iän kertyessä paino nousee muutenkin helposti, joten kevyemmät päivät silloin tällöin ovat joka tapauksessa enemmän kuin tervetulleita.

Flying Tiger myy tätä hauskaa juoma-pulloa.

Kahden appelsiinin vastapuristettu tuoremehu antaa hyvän alun päivälle. Nam!


Eiliseltä nokkostenkeruuretkeltä tarttui mukaan muutamia kesän ensimmäisiä maitohorsman latvuksia. En keksinyt niille mitään käyttöä eilen, mutta tänään niistä syntyi sauvasekoittimella muutaman yrtin sekä avocadoöljyn avulla vihersmoothie.


Muut ainekset omaan paksumpaan lasipurkkismoothieeni ovat yllä olevassa kuvassa. Mansikat, lakat, variksenmarjat sekä tietenkin chiansiemenet ja vielä ihanan paksu turkkilainen jogurtti saavat luvan tyydyttää päivän energiantarpeeni. Kahvileipäähän ei lasketa mukaan :)) Sitä en suostu jättämään pois tänäänkään. 


Soseutettuihin marjoihin tuli vajaa 1 rkl chiansiemeniä noin yhtä dl kohti.

Jogurttipurkin loppu pääsi nyt Hyvään seuraan!

Kerrokset lisääntyvät sitä mukaa, kun chiansiemenet ovat turvonneet riittävästi.

Lakkojen sekaan tuli muutama paloiteltu hyvin kypsä nektariini.


Silmänruokaa ja ihanalle maistuvaa herkkua syntyi helposti ja nopeasti tänään.
Lisämakeutta tuli vain 2 tl kookossokeria variksenmarjaseokseen.

Pitkällä lusikalla on helppo kaapaista herkkua pohjalta saakka pitkin päivää.
Makumuistoja menneiltä vuosikymmeniltä nykypäivään on kertynyt runsaasti. Tänä aamuna kesäherkkua tehdessäni kuuntelin ja katselin MTVn "Hyvää elämää", jossa haastateltiin Laura Voutilaista. Hän on mielestäni upea muusikko ja esiintyjä. Tähän saakka häneen liittyvät makumuistot tuovat mieleeni hattaran ja popcornit. Istuin lumoutuneena Linnanmäen esiintymislavan penkeillä joskus 90-luvun alussa, kun vasta uransa alussa oleva Laura nousi esiintymislavalle. Tiesin heti, että tästä tytöstä kuullaan vielä. Muu perhe ja mukana ollut ystäväperhe eivät tainneet ymmärtää intoiluani. Nyt Lauraan liittyy makumuistoina tämän aamun herkkupurkin makumaailma.  

2 kommenttia:

  1. Onhan kesäherkkusi syötävän herkullisen näköistä ja terveellistä myöskin,taidampa kokeilla.
    Marke

    VastaaPoista
  2. Lämmin kiitos Marke! Ja mikä parasta; nälkä ei tullut koko päivänä. Illalla lusikoin viimeiset ja maistui yhä hyvälle. Herkun lisäksi söin vain kaksi minitomaattia ja sen kahvipullan. Mutta sitähän ei laskettu:))
    Suosittelen kovasti muillekin ja näinhän ne pakasteen viimeiset marjat tulee syödyksi. Kiva, kun kommentoit!!

    VastaaPoista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.