Ruokaohjeita

Sivut

torstai 1. helmikuuta 2018

Värikkäät täytetyt uunipaprikat ja valmiit kikhernepullat

Keltaista ja punaista paprikaa, kikherneitä ja kidneypapuja, tomaattia yms juustokuorrutteen alla. 😋
En muista tehneeni aiemmin täytettyjä uunipaprikoita. Olen kyllä aikonut ja suunnitellut montakin kertaa, mutta se on jäänyt pelkäksi aikomukseksi. Paprikoiden sisään tuli hyvänmakuinen täyte, vaikka siinä ei ollut lihaa ollenkaan. Tai no! ehkäpä juurikin siksi. Jopa talon Mies kehui! 👍


Kikherneet ovat tulleet toden teolla osaksi ruokiemme raaka-ainetta vasta parin viime vuoden aikana. Aiemmin käytin valmiiksi keitettyä tölkkitavaraa silloin tällöin. Maku miellytti, mutta rakenne ei. Nyt ostan poikkeuksetta keittämättömiä kikherneitä, liotan yön yli ja keitän juuri sopivalle purutuntumalle. Niistä tulee taivaallisen hyvää hummusta, punajuurella tai ilman.  Monikäyttöinen punajuurihummus


Terveellisin lisukkein täytetyt paprikat tuntuivat ensin työläälle arkiruoaksi. Kävin kaupassa ja ostin varmuuden vuoksi kolmen erivärisen paprikan pakkauksen. Keitin koko paketin kikherneitä, sillä loput säilyvät jääkaapissa muutaman päivän ja tulevat kyllä syödyiksi salaatissa, keitossa, kasvispihveissä ym ruoassa. (Laitoin makkarasoppaan ja jopa lohisoppaan, eikä ollut hassumpaa.)


Itsetehdyt falafelpyörykät (Kotitekoiset falafelit) ovat superherkkuamme, mutta kovin suuritöisiä. Nyt mentiin helpoimman kautta. Yllättävän hyviä nämä HK:n falafelpyörykät.


Paprikat ovat saaneet pehmetä uunissa n. 20 min ennen juuston ja falafel kasvispyöryköiden lisäämistä vuokaan. Tässä tulee ohje!

Aineet ja ohjeet uunipaprikoihin (laita uuni kuumenemaan 180 ast.)

3 - 5  paprikaa (täytettä tulee ainakin viiteen)

Täyte
1 rkl voita/öljyä
1 iso punasipuli
valkosipulia (oman maun mukainen määrä)
1 purkki tomaattimurskaa (Mutti)
1 prk smetanaa tai creme fraichea (tai kasvislientä)
n. 4 dl keitettyjä (tai tölkki-) kikherneitä
n. 4 dl kidneypapuja (Rainbow/Luomu)
1-2 tl suolaa (maistele)
2 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikaa
chilimaustetta / pilkottua chiliä siemenineen
yrttimausteita (korianteri, timjami, lehtipersilja tms)

paiston puolivälissä 2 - 3 dl Emmental-Mozzarella juustoraastetta

  • Pese, halkaise ja puhdista paprikat. Asettele uunivuokaan sopivin välein.
  • Kuumenna rasva paistokasarissa ja kuullottele siinä kuoritut, pilkotut sipulit.
  • Lisää kasariin tomaattimurska, kypsät kikherneet ja pavut sekä sekä mausteet.
  • Kiehauta muutama minuutti ja lisää smetana tms sekä yrttisilppu kasariin. Seos saa olla aika paksua.
  • Maistele vielä mausteiden ja suolan oikea määrä ja lisää halutessasi.
  • Annostele täytettä paprikoille ja siirrä vuoka uuniin.
  • Lisää juustoraastetta ja halutessasi falafelpyöryköitä noin 20 min kuluttua.
  • Nosta hieman uunin lämpöä ja anna olla uunissa, kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut kauniiksi. (peitä foliolla, jos uhkaa ruskistua liikaa)
  • Tarjoile jogurttikastikkeen ja raikkaan salaatin kanssa!


Jogurttikastikeen aineet meillä

1 dl paksua maustamatonta jogurttia
½ dl majoneesia (Hellmannś)
1 limen mehu ja kuoriraastetta
½ tl suolaa
1 tl hunajaa / sokeria
pippuria myllystä
(2 tl makeaa sinappia ja yrttisilppua halutessasi)


Tämän reseptin innoittajana oli Superruokaa kirja. Ostin kirjan arvontani jälkeen myös itselleni. Kirjaa varovasti vilkuillessani huomasin muutaman kiinnostavan reseptin. Reseptejä ei koskaan ole liikaa ja niitä voi aina muokata oman makunsa mukaisiksi.

Loitsu ja Taika saavat nauttia uusista huonekaluistaan lämpöisessä ja rauhallisessa kodissa. Ulkona saa tuulla ja tuiskuta, mutta sisällä on mukavaa! 😹 
Leppoisaa torstai-iltaa sinulle, jolla oli aikaa piipahtaa blogissani! Huomenna on paljon haasteita liikenteeseen lähtijöillä. Toivon sinulle ystävä mahdollisimman onnistunutta päivää lumipyrystä, mielenilmauksista ja liikennekaaoksista huolimatta!
Viimeinen ja tärkein asiani sinulle tänään: "Sydänlämpöinen kiitokseni, että teet minut onnelliseksi lukemalla blogiani!" ❤ 

2 kommenttia:

  1. Oih..tiedätkös nyt alkoi tekemään niiiiin mieli täytettyjä paprikoita:) Ihana kosteus kihosi taas kielen päälle tätä lukiessa. Blogisi on kyllä ihan huippu ihana♥ ja niin on nuo alimmman kuvan pötköttelijätkin! Ihanan pehmoisilta ja muhkuilta niiden loikoilupedit näyttää:)♥ Ihanaa alkanutta helmikuuta sinne teille ja mukavia bloggailuhetkiä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paprikoita tuleekin syötyä lähes joka päivä tuoreena, mutta nämä täytetyt vasta hyviä olivatkin. :)) Resepti oli jauhelihatäytteellä, joka lieneekin tavallisin (ja hyvä) vaihtoehto. On siitä kiva ruoka, että voisi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi ja foliolla peitettynä paistaa yhtä kyytiä. Voi lähteä vaikka ulkoilemaan siksi aikaa. Lämmin kiitos Päde <3 ja hilpeää helmikuuta myös sinne! Kisuilla on upouudet "huonekalut"!

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.