Ruokaohjeita

Sivut

tiistai 13. maaliskuuta 2018

Kaunista ja helppoa ruokaa tavallisena arkipäivänä


Kasvisten kauneudesta ei voitane kiistellä. Useimmat hedelmät, marjat ja salaatit ovat kauniita sellaisenaan. Syömmehän ruokaa silmillämme ennen makuaistia. Tuoksu kertoo jo sen, onko lautasella oleva ruoka suosikkiamme vai inhokkiamme. Itse kuulun niihin, joka kiinnittää ensimmäisenä huomion ruoka-annoksen kauneuteen. Maku on tottakai tärkein, mutta ensimmäiseksi huomio kääntyy lautasannokseni ulkonäköön. Usein kaunis ruoka on osoittautunut myös herkulliseksi.Uskomatonta, että pasta voi säilyttää kauniin ulkonäkönsä 6 min keiton jälkeen. Upeita ovat!
Ostin pari päivää sitten ihanan näköistä pastaa. Näyttää ihan karkille, eikö? Pastan koostumus on durum-vehnää ja mustekalan mustetta. Aitoa italialaista käsintehtyä pastaa voi nykyään ostaa K-kaupasta. Meidän omaan kauppaan nämä eivät ole vielä ilmestyneet, pitäisiköhän vinkata?


Ruoan raaka-aineiden kauneus tuli mieleeni valmistaessani tämän päivän arkiruokaa. Kaikki aineet olivat tavallisia, edullisia ja helposti saatavia. 


Purjosipuli, valkosipulit ja halkaistu pikkusalaatti (sydänsalaatti) maistuvat myös grillattuna tai uunissa paahdettuna. Vaihtelu virkistää ja uunivalmistus on helppoa.

Noin 20 min kypsennys 220 ast uunissa riittää pehmentämään munakoison juuri sopivaksi.
Munakoiso kannatti 'itkettää' suolan avulla. Oliiviöljy-valkosipulikylpy ennen uuniin laittoa varmistaa huikean makuelämyksen. Todella helppo ja maukas tapa valmistaa munakoisolisuketta. 


Avokadomme oli päässsyt kypsymään vähän liikaakin, joten sen kauneus on kyseenalaista. Maku tosin on täydellisimmillään ja paranee entisestään lämmitettynä. Olemme keksineet vasta viime viikkoina lämpimän avokadon. Parempi myöhään... jne!

Gordon Ramsay's Chicken Parmesanin ohje (youtube) löytyy netistä googlaamalla.
Mutta voiko lihasta sanoa, että se on kaunista? Valmistin tänään broileria Gordon Ramsayn ohjeita noudattaen.


Viis ulkonäöstä, sillä näin paistetun broilerin maku suorastaan hiveli makuhermoja. Sekä Mies että minä tykkäsimme ruoastamme paljon.


Vietämme nyt 'kissanpäiviä' Loitsun ja Taikan kanssa. Yritin lueskella aamupäivän, mutta sitten alkoi tehdä mieli kolistelemaan astioita keittiössä. On mahdottoman mukavaa valmistaa ruokaa kauniilla astioilla ja uudentyyppisillä koneilla. Erityisen ihastunut olen nopean ja tyylikkään lieden ominaisuuksiin. Myöskään uunin lämpötilaa ei tarvitse arvailla, koska se on juuri se mihin olen lämmön säätänyt.  

Onko juusto kaunista? Ainakin tämän juuston kuori hiveli silmää!
Broilerin panerointiin käyttämäni Manchego-juusto ja pankokorppujauhot rapeutuivat herkullisesti oliiviöljy&voi-seoksessa. Kastoin hyvin 'kaulitut' broilerifileet ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja viimeiseksi korppujauhoseokseen.  Ruskistuminen tapahtuu pannulla ja loppukypsennys uunissa. Suosittelen seuraamaan Ramsayn ohjetta youtubesta! 


Olihan mainio oivallus pehmentää purjosipuli ja pikkusalaatti uunissa. Nämä vihannekset kypsyivät noin 10 minuutissa juuri sopivan kypsiksi ja jäivät vielä hieman rapeiksi. Öljy-valkosipuli-suola-inkiväärihunaja kylvyn avulla maku sopi täydellisesti ainakin meidän makuaisteillemme. Helppo ja nopsa tapa valmistaa ruokaa!

Miehen annoksesta puuttuivat granaattiomen siemenet. Ne ovat enemmänkin minun makuuni.
Kastikkeeksi tähän annokseen riitti lämmin avokado+majoneesi pienellä pippurilla. Broileri olisi toki maistunut ihan täydelliselle sellaisenaankin. Oijoi, että taas oli maukasta ja kaiken lisäksi kaunista ruokaa!  


Uskomatonta, kuinka viisaita kissoja ovat nämä Taika ja Loitsu. Pieni kiehnääminen jaloissa saa emännän heltymään. Vaikka kisujen oma ruoka-aika on hieman myöhemmin, muutama kissoille tarkoitettu makupala maistuu heillekin. 


Jokos kohta saadaan silittelyjä, rapsutteluja ja turkin harjaamista? Tottakai, kunhan on syöty ensin! Ruokintapaikan pikkulintujen seuraaminen on sillä välin mukavaa ajanvietettä. Kissoilla on tarkan haju- ja makuaistin lisäksi hyvä näkö sekä pimeässä että valoisassa. Ne jaksavat seurata lintujen touhua pitkiäkin aikoja. Tarkan kuulon johdosta kissat seuraavat valppaina kodin kaikkia ääniä. Makuaisti saattaa olla hieman heikompi kuin ihmisellä, mutta ainakin nämä tytöt ovat valikoivia syömisten suhteen. Terveellistä sen olla pitää!!


Loitsu haluaa katsella ulos, mutta hänelle itselle riittää useampi muutaman minuutin ulkoilu päivän mittaan parvekkeella. Siellä on sitä paitsi nyt märkää ja kylmää. 😏


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini. Otathan minuun rohkeasti yhteyttä!