Ruokaohjeita

Sivut

maanantai 17. huhtikuuta 2017

Herkullinen mudcake pääsiäisen päätteeksi

Tämä kakku ei hurmaa ulkonäöllään vaan herkullisella maullaan. Kakun voi koristella halutessaan!
"Tämä on hirmu hyvää suklaakakkua!" sanoi Kukka pyytäessään toista palaa. Mämmisuklaakakku maistui kaikille muillekin, sekä lapsille että aikuisille. Tässä on hyvä vinkki kaapia loput mämmituokkosesta. K-ruoka-resepti osoittautui jälleen hyvin toimivaksi ja helpoksi toteuttaa. Ja totta että mämmin makua vierastavatkin voivat ihastua tähän kakkuun. Kukka 6v ei tykkää yleensä mämmistä.
Tämä kakku riittää isommallekin porukalle (16 palaa). Me söimme sitä pääsiäisaterian jälkiruokana, lapset maidon ja aikuiset kahvin kanssa. Ja oli hyvää :))

Aineet mämmisuklaakakkuun

150 g voita
180 g leivontasuklaata (150 g riittää)

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria (tai 2 dl)
180 g (n. 1,5 dl) mämmiä

100 mantelijauhoa 
1/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
(joskus olen lisännyt vielä 3rkl vehnäjauhoja) 



Kakun lisukkeena maistuu esim vaniljajäätelö, vaniljakastike tai

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1-2 tl vaniljasokeria 
1 rkl sokeria


Aloita kakun teko vuoraamalla irtopohjavuoka (24 cm) leivinpaperilla.


Leivinpaperi pysyy myös reunalla hyvin, kun voitelet ensin kevyesti sieltä täältä. Voit toki voidella reunat kauttaaltaan ja leivittää esim mantelijauheella.

Sulata voi miedolla lämmöllä isohkossa teräskattilassa ja ota pois liedeltä.
Lisää paloiteltu suklaa voin sekaan ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut.
Lisää sokeri, kananmunat (yksitellen) ja lopuksi mämmi seokseen sähkövatkaimella vatkaten.


Yhdistä kuivat aineet keskenään (kaakao sihdin läpi) ja sekoita taikinaan.
Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta tasaiseksi.
Halutessasi voit lisätä vielä pähkinöitä kakun pinnalle.

Tähän kakkuun tuli n. 50 g murskattuja paahdettuja suolacashewpähkinöitä.  
Paista kakkua uunin keskimmäisellä tasolla noin 35 min / 170 ast
Kakku saa jäädä keskeltä tahmeaksi, joten varo ettei se paistu liian kuivaksi.

Kakku alkaa irrota vuoan reunoilta, joten voi kohta ottaa pois uunista. 

Ei haittaa, jos kakku hieman lässähtää uunista oton jälkeen. Se kuuluu asiaan ja on silloin vielä mehevää sisältä. Yllättävän vähän mämmi maistui kakussa. Tuskin kukaan olisi edes huomannut, ellen olisi kertonut. Uskallan suosittella tätä reseptiä muillekin!

Kermavaahto tai vaahtoutuva vaniljakastike sopii kakun seuraksi. Hyvää herkkuhetkeä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.