Ruokaohjeita

Sivut

lauantai 22. huhtikuuta 2017

Makeannälkään itsetehty jäätelöherkku


Itsetehty toffeejäätelö on "melkein liian hyvää" herkkua :)) Tässä vaiheessa pakastunut noin 3 tuntia.
Kesän tulo näyttää edelleen hidastelevan, mutta ruokapuolella kesäherkut maistuvat jo nyt. Grillaaminen taitaa jäädä seuraavaan viikonloppuun ja "tyydymme" talon Miehen savustamaan loheen lisukkeineen.
Tein muutama vuosi sitten sorbettia ja pari kertaa jäätelöäkin lahjaksi saamallani pienellä jäätelökoneella. Jäätelöön käytin kermaa, kananmunan keltuaisia, marjoja yms raaka-aineina. Muuton yhteydessä kone hävisi ja nyt kolmen vuoden tauon jälkeen alkoi taas tehdä mieli itsetehtyä jäätelöä.

Sunnuntaina jäätelö oli kovettunut lisää. Passionhedelmän siemenet antoivat eksoottisen makuelämyksen. 
Passionhedelmävinkkejä



Tämän päivän herkkuun tulee aineita, jotka maistuvat muissakin jälkiruoissa. Pähkinää ja aavistuksen suolaa sisältävät makeat herkut miellyttävät entistä enemmän. Paahdetut cashew-pähkinät saavat korvata suunnittelemani pistaasipähkinät, jotka ovat päässeet loppumaan.

Kuivatut karpalot voisivat lisätä purutuntumaa, joten ehkä pieneen osaan jäätelöseosta kokeilen myös niitä. Tätä kirjoittaessani jäätelön teko on vielä "vaiheessa", mutta ajattelin postata kokemuksistani joka tapauksessa. Onnistuukohan herkku toivomallani tavalla?


Aineet itsetehtyyn banaani-toffee-pähkinäjäätelöön (n. 1 l)

3,3 dl kuohukermaa
1 prk kondensoitua maitoa (397 g)
1 dl glukoosisiirappia (antaa kuulema sileän rakenteen)
2 pakastettua banaania jauhettuna
120 g paahdettuja suolattuja cashew-pähkinöitä murskattuna
(1/2 dl kermalikööriä)
(osaan pari rkl kuivattuja karpaloita)
Suolaiset pähkinät ja makea jäätelö ovat yllättävä makuyhdistelmä. Yllättävän herkullinen!



Pakastettut banaanipalat jauhautuvat parhaiten sauvasekoittimen silppurilla.
Ohjeet omatekemääni jäätelöön

Vaahdota kerma vaahdoksi(ei kovaksi).
Lisää kondensoitu maito ja glukoosisiirappi ja jatka vaahdottamista muutama minuutti.
Lisää muut aineet.
Kaada seos pakastusrasiaan ja anna pakastua vähintään 4-5 tuntia.
Pähkinät tuovat mukavaa purutuntumaa tähän herkullisen makuiseen seokseen.

Yllä olevaa linkkiä klikkaamalla saat lisää maustamisvaihtoehtoja ilman konetta itsetehtyyn jäätelöön.


Joissakin ohjeissa neuvotaan sekoittelemaan jäätelömassaa muutaman kerran jäätymisen välillä, jotta jätskistä ei tule "hileistä". En tiedä tarvitseeko sitä tehdä näistä aineista syntyvään herkkuun, mutta pari kertaa pyöräytin massan ympäri isolla lusikalla ja varmistelin samalla koostumusta. Hyvälle näytti ja ennen kaikkea maistui. Pitää odotella pari tuntia lopullisen maistelutestin tulosta, joten malttia!!

Kuivatut karpalot antoivat kivaa lisämakua tähän muuten aika tofeiseen jäätelöön. Tykkäsin!
5 tunnin kuluttua pakasteeseen laittamisesta jäätelö oli koostumukseltaan täydellistää. Suosittelen!
Jäätelöä, lunta, rakeita ja ukonilmaa jyrähdyksineen koettiin 22.huhtikuuta 2017 Harvoilanmäellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.