Lupasin muutama viikko sitten postata Martta-kurssilta saamiani reseptejä. Onnistuin saamaan nyhtökauraa vasta viime viikonloppuna, joten ohjeita tulee hitaalla aikataululla. Mutta mikäs kiire tässä valmiissa maailmassa!!
Aineet nyhtökaurastroganofiin
1 pkt (250 g) nude (maustamaton) nyhtökauraa
1 iso sipuli (+1/2 purjosipulia siivuina)
3 - 5 kynttä valkosipulia
2 - 3 rkl voita
1/2 dl vehnäjauhoja
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio (tai vastaava määrä jauhetta)
3 rkl tomaattipyrettä
1 rkl sokeria (tai kookossokeria)
ripaus mustapippurirouhetta
soijakastiketta, suolaa ja tummaa balsamicoa oman suutuntuman mukaan
1 pieni prk smetanaa (tai muuta kermavalmistetta)
1 - 2 suolakurkkua kuutioituna (tai 6 kpl pitkiä voileipäkurkkuja)
reilusti yrttejä (persilja, oregano, basilika tms)
Purjosipuli maistuu meille lähes kaikissa sipulia kaipaavissa ruoissa. |
Nyhtökaura on hyvä pilkkoa hieman pienemmiksi paloiksi. Sopii myös sellaisenaan. |
Uutuus parsakaali ilman paksua vartta ilhduttaa ja oli hyvä lisuke stroganofille.
Stroganoff uudella tavalla sopii nykyiseen ruokavalioomme loistavasti! |
Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.
Kiehauta vesi ja lisää kasvisliemikuutio (tai jauhe).
Kuumenna rasva ja kuullota sipulit.
Lisää jauhot ja sekoittele, kunnes hieman ruskistuvat.
Lisää kasvisliemi edellisiin ja sekoittele, kunnes kastike sakenee.
Lisää tomaattipyre, sokeri ja smetana.
Lisää kastikkeeseen nyhtökaura, suolakurkut ja pilkotut yrtit.
Kuumenna ja tarkista vielä kastikkeen suola. Lisää tarvittaessa!
Kastike maistuu perunoiden, pastan, riisin, kvinoan, kuskusin jne kanssa.
Meille riitti lisukkeeksi parsanvarret ja kaprikset. Salaattia, paprikaa ja tomaattia kylkeen!
Kaprikset ovat tulleet viime kuukausina perheemme ruokiin. Ovat suolaisia ja maistuvia! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.