Ruokaohjeita

Sivut

sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Pikaiset punajuuripihvit


Eilisestä iltapala-pestopannarista ja punajuuripihveistä syntyi sunnuntailounas makuuni! 
Nyt tuli postaus ihan puskista! Tarkoitus oli koota pikalounas edellisten päivien tähteistä ja kiiruhtaa ulkoilemaan. Sää ei ole sitä mitä luvattiin, joten odottelen vielä hetkisen ja kirjoitan ylös punajuuripihviohjeen. Eniten itseäni varten, mutta jospa joku muukin teki lindströminpihvejä ja muutama keitetty punajuuri odottaa jääkaapissa. Olen sanonut useinkin, että ruokahävikin lisääntyminen ei tunnu hyvälle. Tässä punajuuren ystäville toimiva ja erittäin nopea ruoka.

Inkiväärimauste sopi mielestäni hyvin punajuuren pintaan.
Kuori ja viipaloi keitetyt punajuuret n. 1/2 cm paksuisiksi pihveiksi.
Mausta suolalla, pippurilla ja inkiväärillä. (tai omalla mielimausteellasi)


Yllä linkki hyviltä vaikuttaviin punajuuripihveihin. Sipulia aioin itsekin paistaa, mutta löysin vielä jääkaapista pitaleipien täytteeksi tekemääni nyhtökauratäytettä. Tyydyin siihen, sillä siinä oli paljon sipulia.

Pyörittele pihvit molemmin puolin vähän vatkatussa kananmunassa ja sitten korppujauhoissa.
Paista voissa tai öljy-voi seoksessa keskilämmöllä rapean ruskeiksi.


Valurautapannulla pihvit paistuivat rapean herkullisiksi.
Pihvit maistuisivat varmaan erinomaisilta vuohenjuuston kanssa burgerien täytteenä.  Salaattia sekä hyvää kastiketta kylkeen ja nopea herkku on valmis.


Raejuusto, BBQ-kastike, yrteistä etenkin herneenversot sekä kermaviilikastike maistuivat lounaalla.
Ei näy vielä vihreää golfväylillä. Hattulan kentälle oli tarkoitus tänään mennä avaamaan golfkausi ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.