Ruokaohjeita

Sivut

sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Herkulliset lohimurekepihvit

Korianteri-suppilovahvero sekä tillimaustetut lohimurekepihvit ovat molemmat hyviä.
Lohi on hyvää ruokaa monella valmistustavalla. Lohi maistuu keitossa, lohilaatikossa, uunilohena ja ennen kaikkea savustettuna. Ostamme yleensä kokonaisen lohen, josta taitava kalatiskin myyjä tekee kaksi filettä. Vain pystyruodot joutuu poistamaan itse.

Pieniksi pilkotut perunapalat kypsyivät samassa ajassa kuin "lohimuffinsit".
Tällä kertaa halusin valmistaa uudentyyppistä kalaruokaa eli murekepihvejä sekä uunissa että paistinpannulla. Uunissa muffinsivuoassa paistetut onnistuivat mielestämme parhaiten. Mehevä maku ja hyvä rakenne onnistuivat hienosti. Mielestäni nämä voisivat olla hyvää vierastarjottavaa, sillä mureketaikinan voi tehdä etukäteen valmiiksi jääkaappin. Nämä paistuvat nopeasti herkullisiksi lähes itsekseen. 

Suppismaustetut pihvit paistuivat aika ruskeiksi ja tillipihvit vaalean ruskeiksi. 
Paistinpannulla ja lettupannulla valmistamiini kalapihveihin tuli yllättävän erilainen väri. Molemmat paistuivat samassa lämpötilassa ja samalla rasvalla yhtä kauan.


Lisukkeena oli uunipaahdettuja juureksia, tuorepinaatti-sipulinvarsi lisuketta ja kermaviilikastiketta. 

Tavalliset korppujauhot käyvät hyvin, mutta itse käytän nykyään Panko-korppujauhoja.
Lohimureketaikinan perusosa (noin 20 pihviin)

n. 500 g lohifilettä
150 g kylmäsavulohta
1 prk creme fraichea (tai jotain muuta kermaa 120 g)
1-2 kananmunaa (2 jos haluat tiiviimpää taikinaa)
varhaissipulia pilkottuna (2-3 dl)
1 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 tl limepippuria
2 tl raastettua sitruunan kuorta
(1 rkl sitruunan mehua)


Lisää kaikki aineet yleiskoneen leikkuriin ja aja sileäksi.
Jaa taikina kahteen osaan, jos haluat kahta eri makua lohipihveihin.




  • Tillinmakuisiin lohimurekepihveihin sekoitetaan n. 1 dl tuoretillisilppua.
  • Suppilovahveron makuisiin pihveihin sekoitetaan 1 prk smetanaa, n. 1½ dl kuivattuja suppilovahvereita ja n. 1 dl korianterisilppua. 

Tuore baby-pinaatti ja varhaissipulin varret kypsyivät uunissa meheväksi lisukkeeksi.
Kermaviilikastikkeeseen tuli sinappia, suolaa, sokeria, sitruunamehua ja ripaus limepippuria. Sekoittelen mausteet kermaviiliin ja maistelen välillä, kunnes kaikkea on riittävästi. Helppoa ja nopeaa, kun sitä tulee tehtyä aika usein etenkin kesäaikaan.


Lohimurekepihveistä ehdottomasti parhaimmalle maistui uunissa kypsynyt korianteri-suppislisukkeella maustettu versio. Niitä aion tehdä uudelleenkin.

Kuivatut suppilovahverot säilyttävät makunsa tehokkaasti ja niitä on helppo lisätä murenneltuna erityyppisiin ruokiin.

1 kommentti:

  1. Kiitos sinulle, joka lähetit kommentin tähän postaukseen. Valitettavasti tekstisi oli kadonnut jonnekin "bittiavaruuteen" matkalla sähköpostiini. Nyt testaan ihan itse tätä kommenttien kulkua..

    VastaaPoista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.