Ruokaohjeita

Sivut

sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Pikkusuolaista, Tiirinkoski ja Kattila


Herkullinen, rapean suolainen tuoksu toivotti eilen vieraat tervetulleiksi kotiimme. Olipa onnellinen sattuma, että kaikilla sattui olemaan pieni nälänalku. Olin tehnyt varmuuden vuoksi 'pientä ravintolan tervehdystä' ennen varsinaisen lounaan alkua. Luulin näiden helppojen & nopeiden juustotankojen olevan tuttuja kaikille, mutta ehkä ei sittenkään. Ystäväni Keski-Suomesta pyysi postaamaan ohjeen joka tapauksessa, joten tässä tämä 'resepti' tulee.


Voitaikina-juustotangot (Yhdestä levystä tulee 3 tai 4 tankoa)
  • Ota tarpeellinen määrä voitaikinalevyjä sulamaan n. 15 min ennen leipomista.
  • Voitele taikinat hieman vatkatulla kananmunalla.
  • Ripottele pinnalle juustoraastetta. (Mustaleima Emmental minulla, Parmesan ja Pecarino mainioita myös)
  • Leikkaa levy pitkältä sivulta kolmeen osaan.
  • Kääri osa kerrallaan kierteelle, ei liian tiukkaan!
  • Voitele vielä munalla päältä ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
  • Siirrä tangot leivinpaperoidulle pellille ja paista n. 225 ast / n. 6-10 min

Juustotangot alkupaloiksi ja porkkanasämpylät alkukeiton kanssa valmiina ja uunilämpöisinä.
Tänään oli mielenkiintoinen päivä. Ystäväni Kaakkois-Suomesta eli Joutsenosta oli kuullut kovasti kehutusta paikasta Hämeenlinnan lähistöllä. Kiitos hyvästä vinkistä Ulla!

Jakki-härät aitauksessa, kissa ja puput sisääntulon läheisyydessä. Ei paha! Tänään kävin paikassa, jonne ei pitäisi eksyä ollenkaan. Tai paremmin mietittyäni tottakai kannattaa käydä paikassa, joka saa innostuksen punan kohoamaan poskille ja päästämään ihastuneet huokailut ilmoille. Voi sentään, että maailmassa ja jopa meidän kotoisessa Hämeenlinnassa osaa olla ihastuttavia vierailukohteita.

Kannattaa syödä alkajaisiksi, että jaksaa kierrellä ja hypistellä ajan kanssa..

Kaarina valitsi herkullisen lihaisan annoksen. Paholaisen hillo maistui kuulema erityisen hyvälle.
Suosituimmat suolaiset vohveliannokset ovat kuulema chorizomakkara- ja savulohi-mozzarellavohveli. Varmasti kaikki makeat ja muutkin suolaiset ovat herkullisia.

Piialle ja minulle maistui tällä kertaa lohivohveli. 
Eilisten syöminkien jälkeen oli tarkoitus nauttia tänään hyvin kevyt lounas. Vohveli ei kuulosta runsaalle, mutta Tiirinkosken kahvilan vohveli oli sekä runsas että herkullinen. Itse vohvelin runsaskuituinen ja tummiin jauhoihin tehty koostumus miellytti erityisen paljon. Salaatti, lohi ja mozzarellajuusto lisäsivät makunautintoa entisestään. 👌


Linkin takaa löytyy paljon paremmat kuvat. Kännykameralla ottamani muutamat kuvat eivät kerro läheskään riittävästi paikan tarjonnasta.Joulu ei ollut vielä kovin näkyvästi esillä. Ihan hyvä! Hyvin ehtii vielä kahden kuukauden aikana.


On aivan liian laimeaa kuvailla kaikkea ihanaa, mitä tänne myymälään on sen aika lyhyen olemassaolon (2013 lähtien) aikana koottu. Kannattaa mennä itse katsomaan, jos se suinkin on mahdollista.


Matto-osastoon ei uskaltanut paljon katsoakaan. Tyylikkäitä ja hinnakkaita olivat! Oi etttä! Pari tuntia kului huomaamatta ihanien ystävien kanssa ruokaillen ja paikkaan tutustuen. Joulun aikaan viimeistään on tultava tänne uudelleen!


Kissakoti Kattila Hämeenlinnan Vanajantiellä vietti tänään 20-vuotissynttäreitä. Kiva kun oli avoimet ovet ja sai käydä moikkaamassa Taikan ja Loitsun kavereita. He ovat täältä lähtöisin olevia löytökissoja, jotka pääsivät meidän nuorten perheenjäseniksi pari kuukautta sitten.


Kotiintuomisia Tiirinkoskelta😊

Alkoholiton glögi, joka maistuu piparmintulle on varmaan myös lasten mieleen. Tuskin maltan odottaa jouluun. Onneksi sitä on mahdollisuus saada lisää Tiirinkosken kahvilasta. 
Nyt alkaa terveellinen ja runsasproteiininen leivontajakso meidän perheessä. Härkäpapujauhot ja -rouhe tulevat varmaan käyttöön lähiaikoina. Postaan jatkossa tuntemuksiamme näistä uusista tuotteista.
Tiirinkoski
Tiirinkosken härkäpapureseptejä

Ekologiset bambu-silikoni kahvimukit talon Miehelle ja minulle ilahduttavat arkea ❤

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini. Otathan minuun rohkeasti yhteyttä!