Ruokaohjeita

Sivut

tiistai 31. lokakuuta 2017

Superhelpot muffinit tai kuppikakut


Helpot leipomukset eivät oikeastaan innosta minua. Tykkään viettää aikaani keittiössä, suunnitella sekä tehdä leipomuksia ja ruokia. Monet toivovat nopeita ja helppoja ohjeita ja reseptejä. On rikkautta, että emme ole kaikki samanlaisia. Itsekään en nuorempana ja kiireisempänä viettänyt aikaani keittiössä. Nopeasti ja helpolla hyvää piti saada. Aika aikaansa kutakin 💛


Tänään oli ohjelmassa jääkaapin viimeisten pilaantuvien ruoka-aineiden 'taikominen' herkullisiksi leipomuksiksi. Kananmunia ei voi pakastaa sellaisenaan, ainakaan tietääkseni. Mutta mihin järkevään tarjottavaan voi käyttää 15 munaa? Lähdemme reissuun torstaina ja tulemme takaisin vasta joulukuussa eikä tapana ole heittää ruokaa pois. Muistin nähneeni ohjeita kahden tai kolmen raaka-aineen kakusta, joka näytti todella helpolle. Kai samalla ohjeella voisi tehdä muffineitakin :))


Talon Mies pääsi :)) taas mukaan leivontatuokioon. Helppoa on tehdä herkkuja yhdessä.


Aineet 6 isokokoiseen muffiniin (tai kuppikakkuun)

4 kananmunaa
250 g (2,5 dl) Hasselpähkinä-kaakaolevitettä (Pirkka)
1½ dl (65 g) raakasuklaamassaa
(1 kypsä persimon pilkottuna)

  • Vatkaa huoneenlämpöisiä kananmunia muutama minuutti.
  • Lämmitä levitettä mikrossa jonkun aikaa, jotta se muuttuu notkeaksi.
  • Yhdistä aineet keskenään ja vatkaa muutama minuutti sähkövatkaimella. (En tiedä, riittäisikö pelkkä sekoittaminen tasaiseksi.)
  • Sekoittele mukaan raakasuklaamassa.
  • Jos haluat käyttää hedelmäpaloja antamaan purutuntumaa, lisää ne taikinaan tai vuoan pohjalle. (Itse laitoin hieman molempiin.)



Paista muffineita 200 ast / 18-25 min. Saa jäädä keskeltä pehmeiksi.


Paistoaikaa oli aika vaikea etukäteen arvioida. Munakelloni pirahti ensimmäisen kerran 15 min kohdalla, mutta näyttivät olevan vielä raakoja. Annoin paistua vielä 5 min ja otin uunista, vaikka keskusta näytti hieman kostealle. Turhaan huolestuin, että lässähtävät kokonaan kokoon. On näissä uskomaton rakenne, kun kestivät vielä siirtämisen paperisiin muffinssivuokiin lämpöisinä. Olin keksinyt tehdä näihin kuorrutteen, koska löysin jääkaapista kinuskinmakuisen tuorejuuston.


Kuorrutteen aineet 6 muffiniin

n. 40 g huoneenlämpöistä voita
n. 120 g (1/4 paketti) tomusokeria (enemmän, jos maustamatonta juustoa)
1 rasia tuorejuustoa 
1-2 tl keltaista geeliväriä
½ tl punaista geeliväriä

  • Vaahdota voi sähkövatkaimella ja lisää tomusokeri sekaan.
  • Vatkaa varoen sokerin pöllyämistä, lisää vatkaten juusto ja lopuksi värit. Lisää väriä, ellei kaunis oranssi heti onnistunut. 

Kuorrutteen päällle voit laittaa haluamiasi koristeita
esim
- raastettua lakritsinmakuista sokerimassaa 
- pehmeitä hopeakuulia




Tässä kuvassa näkyy hyvin muffinin sisäosan onnistunut, hieman kostea, jopa melkein raaka rakenne. 
Nyt oli kyllä herkkua meidän molempien makuun. Maistelimme tätä makeaa leivonnaista sekä huoneenlämpöisenä että jääkaapissa jäähtyneenä. Molemmat tykkäsivät enemmän kylmästä muffinista vähäisemmällä määrällä kuorrutetta.


Ihanaa, herkullista ja kaunista loppuviikkoa kaikille teille, jotka kävitte lukemassa tämän postauksen! Alkavalle marraskuulle on luvassa kylmiä, mutta ihanan valoisia päiviä. Valo on upeaa 💟

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.