Ruokaohjeita

Sivut

torstai 5. lokakuuta 2017

Lehtikaalista kaksi vuokaruokaa


Punajuuri-vuohenjuusto-härkisvuokaa lehtikaalilla vai broilerin jauheliha-porkkana-fetajuustovuokaa lehtikaalilla? Koska en osannut päättää, kumpi olisi parempaa tein tänään molempia. Lehtikaalipussukka oli taas odotellut muutaman päivän jääkaapissa inspiraation iskua. Miksi on niin vaikeaa keksiä hyvää ja maistuvaa ruokaa tuosta supersuositusta vihanneksesta. 


Tällä kertaa ihastuin upean väriseen tummaan Kallelan tilan lehtikaaliin ja suunnittelin tekeväni siitä aina takuuvarmoja lehtikaalisipsejä. Mutta kun nyt tuli into yritellä jotakin uutta. Saatiin ruokaa moneen ateriaan samalla uuninlämmöllä.

Tämän linkin kautta löydät uusia vinkkejä lehtikaaliruokaan. Lehtikaali on monikäyttöinen terveyspommi

Myskikurpitsaa tuli ylimääräisenä vuokaani, koska sitä sattui olemaan valmiina jääkaapissa.
Aineet porkkana-broilerin jauheliha-fetajuustovuokaan (4 hengelle)

1 rkl öljyä
400 g broilerin jauhelihaa
puoli pussillista (4-6 lehteä) lehtikaalia
2-4 porkkanaa
2-4 salottisipulia tms
2 valkosipulinkynttä
1 tl sriracha-kastiketta (tai muuta chiliä) halutessasi
1 kotimainen hapokas omena
1 tl suolaa ja mustapippuria
1 tl mango-curry mausteseosta
1 tl kuivattua oreganoa / timjamia
2 dl kasvislientä
1 dl kuohukermaa
n. 100 g fetajuustoa
(minä laitoin myös pari dl kypsiä myskikurpitsakuutioita)

Ohjeet
  1. Pese aluksi lehtikaalit. Poista paksu lehtiruoti ja pilko lehdet pienemmiksi. 
  2. Kuumenna paistinpannu sekä öljy.
  3.  Ruskista huoneenlämpöinen jauheliha.
  4. Pilko sipulit ja lisää pannulle, kuullottele.
  5. Raasta pestyt porkkanat ja omena joukkoon. Kääntele hetki.
  6. Sekoita pilkotut lehtikaalit joukkoon ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  7. Mausta seos haluamillasi mausteilla.
  8. Sekoita kasvisliemi (tai kanaliemi) kerman joukkoon ja kaada vuokaan.
  9. Ripottele fetajuustot (ja myskikurpitsat) vuoan pinnalle.
  10. Paista n. 200 ast/n. 40 min. Peitä vuoka foliolla, jos pinta ruskistuu liikaa!

Aineet punajuuri-vuohenjuusto-härkisvuokaan (n. 4 hengelle)

1 rkl öljyä
n. puoli pussillista pilkottua lehtikaalia (4-6 lehteä)
1 paketti härkistä
3 uunipaahdettua punajuurta (n. 150 g)
n. 80 g pilkottua purjoa
1 prk (1,5 dl) creme fraichea
1 dl kuohukermaa
1-2 dl kasvislientä 
1 tl suolaa (tai 1½ jos tykkäät suolaisesta)
1 tl kuivattua timjamia ja/tai korianteria
n. 100 g vuohenjuustoa + 2 tl (avocado)öljyä
pinjansiemeniä, jos haluat

Ohjeet
  1. Kuullota hetkinen purjoa öljyssä.
  2. Lisää pilkottu lehtikaali pannulle ja kuullota hetki.
  3. Lisää härkis ja pilkotut punajuuret joukkoon. Mausta seos haluamillasi mausteilla.
  4. Voitele uunivuoka, kippaa seos siihen ja lisää nesteet vuokaan. Sekoittele!
  5. Viipaloi vuohenjuusto vuoan pinnalle.
  6. Paista n. 200 ast / 30 min. Lisää halutessasi pinjansiemeniä pinnalle puolivälissä.



Paistoin ensin broilerinjauheliha-vuoan ja sitten samassa uunin lämmössä härkisvuoan. Peitin ensimmäisen vuoan foliolla, koska pinta alkoi näyttää tummalle.



Molemmat ruoat maistuivat kummallekin. Ehkä vuohenjuusto-punajuuri kombo on vaan niin vastustamaton herkku, ettei sitä voi pilata millään ;) Lehtikaalit olivat pehmenneet ja maustuneet sopivan suunmukaisiksi. Silloin tällöin sitä kannattaa syödä ihan terveysvaikutuksen takia. Liian usein sitä ei kuitenkaan tule syödyksi.

Korianteri ja rucola sekä tomaatti toivat väriä ja tuoreyrtin makua lautaselle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.