Ruokaohjeita

Sivut

keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Suolaiset gluteenittomat paksukaiset


Kerrankin löytyi resepti, jota tekee mieli kehittää edelleen. Ennen vanhaan tehtiin juuri näin. Katsottiin mitä kaapeista löytyy ja mihin tarkoitukseen syötävää tarvitaan. Sunnuntain aamiaiselta jäi puolikas piimäpurkki tähteeksi ja vasta tänään ehdin tarttua toimeen uudelleen. Kalkkunafileen ja kasvispikkelsin kylkeen oli saatava jotain täyttävää. Siitäpä tämä ajatus sitten syntyikin. Tarkoitukseni oli tehdä päivitys sunnuntaipostaukseen, mutta gluteenittomuus ansaitsee oman ohjeensa ja sivunsa.

Monikäyttöinen donitsipelti oli edullinen ostos kesällä ja nyt keksin sille lisäkäyttöä.



Aineet 12 pienehköön ja 6 aika isoon paksukaiseen

3 kananmunaa
5 dl piimää
½ tl suolaa (tai 1 tl, jos et käytä perunahiutaleita)
½ tl soodaa
1 dl perunahiutaleita
2½ dl gluteenittomia kaurajauhoja

Lisäksi
n. 2 rkl voita vuokien voiteluun
n. 1 dl suolapähkinöitä
kourallinen kuivattuja suppilovahveroia

Ohjeet (Laita uuni kuumenemaan  n. 200 ast)

  • Riko kananmunat kulhoon ja vispaa rakenne sekaisin.
  • Lisää joukkoon piimä, suola ja perunahiutaleet.
  • Sekoita sooda jauhojen joukkoon ja vispaa edellisten sekaan.
  • Käytä vuokia hetki uunin lämmössä ja voitele voilla.
  • Annostele donitsivuokiin pari rkl perustaikinaa.
  • Lisää lopputaikinaan haluamiasi lisämausteita. 
  • Ripottele pähkinät/siemenet vuoan pohjalle.
  • Kaada/annostele taikinaa vuokiin (2/3) niin, että jää kohoamisvaraa.
  • Paista pieniä n. 12-16 min ja isompia n. 20 min, kunnes ovat kauniin ruskeita. (Käänsin oman uunini kiertoilmalle lisättyäni toisen vuoan uuniin.)

Donitsipellillä paistettuihin paksukaisiin tuli vain voisulaa, toisiin kuivattuja suppiksia ja suolapähkinöitä.
Harkitsin hetkisen, lisäisinkö isompiin paksukaisiin pinaattia, härkäpapurouhetta vai kuivattuja suppilovahveroita. Suppikset voittivat tällä kertaa, mutta ehkä testaan vielä edellä mainittuja tai keksin jotakin muuta makua. Olisipa mahtavaa kuulla teiltä blogini lukijoilta vinkkejä uudenlaiseen maustamiseen. Nämä ovat niin helppotekoisia ja edullisista raaka-aineista, että ei tule isoa vahinkoa vaikkei heti onnistu. Ruokasoodaa tuli riittävästi kohotukseen, vaikka laitoin vain ½ tl. Tällä kertaa sooda ei maistunut kuumissakaan paksukaisissa. Suolapähkinät olivat kuitenkin parasta :))

Nämä paksukaiset maistuvat aivan ihanille sekä sellaisenaan, että ruoan lisukkeena. Näihin tulee himo.
No jopas nyt löytyi mainio tapa tehdä hurjan helpolla maistuvaa herkkua, joka on kaiken lisäksi terveellistä. Nämä suolaiset paksukaiset olivat miltei parempia kuin makeat, mutta makuasioista ei kannata kinata. Toisille maistuu makea paremmin!

Viimeisiä viedään!

Haravointi on ihan lempipuuhaani, mutta pitänee odotella pari päivää jalan paranemista. 
Sateet saattavat helpottaa viikonlopun tienoilla. Hauskoja haravointihetkiä sitten kaikille teille, joilla on oma piha ja pihalla lehtipuita. Nyt sitä puuhaa taas riittää.






Hyvää Tyttöjen Päivän iltaa ihan kaikille sukupuoleen katsomatta Hämeenlinnan Kantolaan viljasiilojen kylkeen maalatun upean muraalin myötä! Äiti ja kaksi tytärtä edustavat kauniisti ja tyylillä kaikkia tyttöjä :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.