Ruokaohjeita

Sivut

lauantai 23. joulukuuta 2017

Hyvää ja onnellista joulua jokaiselle!


Sydämessä pienessäkin
asuu joulun taika.
Pysähdy siis sinäkin,
nyt on juhlan aika.

4. adventtikynttilä on sytytetty! On Joulu.
Saimme tuon kauniin runon yhden joulukortin mukana. Tykkään valtavasti valmistella joulua, hössöttääkin. Kuitenkin joka joulu touhuamisen jälkeen osaan pysähtyä ja kokea joulun taian. Siksi kai tuo runo kosketti ja tuli kuin suoraan minulle. On vaikea nauttia joulusta, ellei se tule sydämeen saakka.


Joulu vanha ikuinen
aina yhtä kultainen
Kaunis, herkkä, hempeä,
pyhä lämmin lempeä.

Toivottavasti joulun taika ei kohdallani lopu tai arkipäiväisty koskaan. Rakastan joulua. ❤ Joulun valo lämmittää ja valaisee erityisesti täällä Pohjolassa. Joulun jälkeeen pimeys pikkuhiljaa väistyy, päivä pitenee ja yö lyhenee. 

Lapsen lailla jouluun kulje,
kuusen luona silmät sulje.
Muista joulut entiset
- tiedän, että hymyilet.

Joulun valoa talven keskelle.
Meilläkin oli aatonaaton iltana mukavat leikit. Talon Mies ehdotti lumilyhdyn tekemistä ja minähän innostuin heti, kun sain viimeiset pyykit silitetyksi. Ilma oli vielä lämpöisen puolella ja aatolle luvattu pakkasasteita. Olipa tosi hauskaa pyöritellä lumipalloja ja koota yhteistyöllä komea lumilyhty. Tuli mieleen kiva loma Ylläksellä, kun rakennettiin lasten kanssa todella mahtavia lumilyhtyjä. Nyt kynttilä antaa valoa lyhdyn raoista ja iloa sekä itselle että ohikulkijoille. Mitähän lapsenlapset tykkäävät ukin ja mummin aikaansaannoksesta?


Mitä aattoilta
saakaan aikaan...
...utuisen matkan
Joulun taikaan.

Oi että tykkään joulukorteista. Tykkään paperikorteista ja itsetehdyt kortit jaksavat ihastuttaa aina. Ne ovat meille joululahjoja. Olen säilyttänyt vanhimpia vuosikymmeniä. Niiden saaminen postitse saa hymyn huulille. Jouluna pysähdyn tutkimaan jokaista korttia ajan kanssa. On niin mukava muistella sekä sukulaisia, että ystäviä, työtovereita, naapureita jne vuosien varsilta. Soisin kovasti, että paperikorttien lähettäminen jatkuisi vielä tulevaisuudessakin.


Nyt on pöytä katettu jouluateriaa varten. On suorastaan juhlaa saada koko perheeni saman pöydän ääreen jouluaattona. Pukillekin on kirjoitettu, että lastenlasten lahjat saa tänä jouluna tuoda Hämeenlinnaan. Oi että alkaa jo jännittää! 💝   
Meidän kodin pääväri tänä jouluna on lämpöinen joulunpunainen. Se on myös ilon väri ja tuntuu tällä hetkellä niin oikealle. Voi että toivoisin hyvää mieltä kaikille joulun aikaan! Kunpa olisi se suuri puurokauha,  jolla vois onnea ammentaa. <3  Tähän ikään itselläkin on ollut monenlaisia jouluja. Kaikki ovat kuuluneet elämään ja vaikeinakin aikoina joulun tärkein sanoma on tuntunut hyvälle. 
                
                              Enkelijoulukalenterini 24. luukku 
           

🎄 🎶 Niityllä lunta, hiljaiset kadut, taakse
jo jäänyt on syksyn lohduttomuus. 🎵
Muistojen virta, lapsuuden sadut.
Sanoma joulun on uusi mahdollisuus. 🎼 

Vielä kerran oikein hyvää ja rauhallista joulua teille ihanille kanssakulkijoille siellä ruudun toisella puolella! Olen niin kiitollinen teistä jokaisesta. Saas nähdä tuleeko 20000 klikkausta täyteen ennen vuodenvaihdetta? Lähellä on jo...

8 kommenttia:

 1. Ihana joulupostaus♥ Niin kauniita ja tunnelmallisia kuvia! Näyttää ja kuulostaa ihanalta teidän tuleva joulu! Joulussa parasta on yhdessä olo...ilman kiirettä:) Haluankin lämpöisesti toivottaa oikein kaunista ja rauhaisaa joulua koko teidän perheelle♥ ... niin ja toivotaan tosiaan että tuo jouluntaika säilyisi aina:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista kommentista! Kyllä meillä näyttää olevan samanlaiset tunnetilat liittyen jouluun. Ihana joulupostaus myös sinulla.:)) Mansikkakiisseli on keitetty ja puuro alkaa kohta lempeästi valmistua. Joulurauhan julistamisen jälkeen riisipuuron, mansikoiden ja kanelin tuoksu täyttää kotimme...siitä joulun taika alkaa. Oikein ihanaa joulua sinulle ja perheellesi!

   Poista
 2. Onpas teillä upea lumilyhty! Meillä ei ole lunta, mutta aurinko kuitenkin pilkahtelee somasti.
  Haluamme toivottaa Sinulle ja talon Miehelle tunnelmallista joulunaikaa ja mitä parhainta uutta
  vuotta!
  E&J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! On siitä hyötyäkin, kun joskus "lapsettaa":)) Kiitos vielä toivotuksista! Taisitte olla joulun muualla kuin Jyväsjärven rannalla, kun lumi puuttui (ja sain kommentin blogiini vasta nyt)? Vai onkohan E&J Keski-Suomesta? Hyvää ja oikein mainiota Uutta Vuotta teille!

   Poista
 3. Tosiaankin kaunista, niin runo kuin
  kotikin. Lapset olivat varmaan innoissaan lumilyhdystä. 🎄 Mukavaa Joulupäivää teille. ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpöinen kiitos! Joulu vaan on niin ihanaa aikaa, että tekee mieli kaunistaa kotia. Tykkään ja innostun joka vuosi. Nuutti 4v sanoi, ettei noin hienoa lyhtyä voi ollakaan :)) Tykkäsivät! Kivaa Joulunjatkoa myös teille sinne kauas!

   Poista
 4. Jouluaattona lähetimme teille viestiä täältä Helsingistä ja hetken jo luulimme,
  että tervehdyksemme häipyi bittiavaruuteen. No, onneksi kommentti tuli kuitenkin perille,
  vaikka tekikin matkaa pari päivää.
  Onnekkaita olette, kun olette päässeet hiihtelemään. Täällä vain unelmoidaan hiihtoladuista.
  E&J (golfkamut)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heipä hei! Aika jännä yhteensattuma. E&J Keski-Suomesta lukevat blogiani ja luulin ed kommentin tulleen heiltä, koska ei tullut perille kuten teidän aiempi. Mutta aivan ihanaa oli kuulla teistä ja saada kommentti.<3 Lämmin kiitokseni! Tulkaa ihmeessä tänne, mennään yhdessä hiihtelemään! Matka taittuu tuossa tuokiossa :)) Mukavaa menoa sinne teille lumen puutteesta huolimatta!

   Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.