Ruokaohjeita

Sivut

perjantai 23. maaliskuuta 2018

Tuoremakkara-sienipastaa Marttojen ohjeilla

Chorizo-makkaraa, herkkusieniä, kirsikkatomaatteja, valkosipulia, persiljaa ja oliiviöljyä. Maistuuko sinulle?
Lupasin jakaa lisää reseptejä maanantaiselta Italialaisen illan kokkauskurssiltamme. Itsetehty nauhapasta maukkaassa chorizomakkara-sienikastikkeessa oli ruokailumme Primo (tai Secondo) piatto eli varsinainen pääruoka. Italiasssa pääruokia voi olla kaksin kappalein. Ensimmäinen eli primo sisältää aterian hiilihydraatit, joten se koostuu yleensä pastasta tai risotosta. Secondo piatto on varsinainen pääruoka. 

Kantarelliraviolia ja muuta tuorepastaa linkin kautta tarkempia ohjeita pastan tekoon.
Pasta on Italiassa tottakai itsetehtyä tuorepastaa. Sen valmistaminen kuulostaa isolle ja vaikealle urakalle, mutta helpottuu varmaan harjoituksen myötä. Taas kerran päätin, että pitäisi tehdä useammin tuorepastaa, koska se vaan on niin paljon parempaa kuin kaupan ostopastat. Olen tosin aika ihastunut värikkäisiin ja kauniisiin kuivapastoihin, joista saa kastikkeilla varsin maistuvaa ruokaa.  


Herkullista pastakastiketta en vielä ehtinyt valmistamaan Miehelle ja itselleni. Lupasin tehdä sitä pikapuoliin Martta-opettajamme Marin ohjeilla ja reseptillä. Hyvän chorizo-tuoremakkaran ja portobello- tai osterivinokassienien saanti ei ole ihan helppoa. Ruoka on oikein maukasta myös tavallisilla herkkusienillä, mutta jospa isompien kauppojen valikoimista löytyisi voimakkaamman makuisia sieniä. Tämä on blogini ensimmäinen resepti, jota en ole vielä itse valmistanut. Halusin kuitenkin postata tämän ennen viikonloppua. Jospa joku saisi tästä idean viikonloppuruokaansa! 🙋


Aineet ja ohjeita tuoremakkara-sienipastaan (4 hengelle)

Reilu loraus tavallista oliiviöljyä (ei extra-virgin)
3 valkosipulin kynttä
jauhettua merisuolaa
mustapippurirouhetta
n. 3 tuoremakkaraa
n. 3 kpl bortobelloa tai osterivinokasta (tai rasia herkkusieniä)
1 tlk säilykekirsikkatomaatteja
½ dl lehtipersiljaa hienonnettuna

Lisäksi 400 - 500 g pastaa 
reilusti rucolaa
raastettua pecorinoa tai parmesaania
  • Puhdista sienet tarvittaessa ja leikkaa ne reilun kokoisiksi paloiksi. Pilko valkosipulit.
  • Kuumenna öljyä paistinpannulla ja kuullottele siinä edelliset, kunnes ovat hieman pehmenneet.
  • Mausta suolalla ja pippurilla ja jätä pannulle odottamaan. 
  • Paista toisella pannulla (tai paistokasarissa) viipaloidut makkarat. 
  • Lisää tomaatit ja hauduta muutama minuutti.
  • Lisää persiljasilppu ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää sieni-valkosipuliseos kasariin, anna hautua ja tarkista vielä maku.
  • Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.


Keitä reilu annos joko kuivapastaa tai itsetehtyä tuorepastaa! 

Sekoita kastike pastan joukkoon isossa tarjoiluastiassa, koristele annos runsaalla rucolalla ja juustoraasteella. Laita juustoraastetta myös tarjolle. Ruokailijat voivat lisätä sitä halutessaan oman annoksensa päälle.


Meillä oli pastan lisänä keitetyllä perunalla, valkosipulilla ja kesäkurpitsan sisustalla täytettyjä kesäkurpitsoja. Runsas parmesanraaste-gratinointi kuumassa uunissa tekee näistä hyvän lisukkeen. Suolaa ja mustapippuria mausteena ei kannata säästellä!

Kymmenisen vuotta sitten jalka nousi vielä kevyesti Italian vuoristoisissa maisemissa. Mies näpsi tällaisenkin kuvan.
En malta olla lisäämättä tähän kohtaan omia muistojani Italian 'herkuista'. Maisemat Pohjois-Italian Dolomiiteilla olivat henkeäsalpaavan kauniita ja ruoka ihan uskomattoman hyvää, parasta ikinä! 😋 Vaelsimme oppaan johdolla joka päivä tuntikausia vuoristoisessa maastossa. Kolmen tai useimmiten neljän ruokalajin illallinen iltakahdeksan jälkeen jätti lähtemättömän muiston. Että italialainen ruoka voikin olla hyvää!!  


2 kommenttia:

  1. Nam nam mitä herkkuja! Ihania tuollaiset illat ja italialainen ruoka on kyllä niin hyvää:) Käväistiin muutama vuosi sitten mieheni kanssa Roomassa, enkä ole varmasti ikinä syönyt niin paljon pastaa kuin siellä ollessa..löydettiin pieni ravintola jossa oli kyllä taivaallisen hyvää pasta carbonaraa:) Kaunis on myös reissumuisto, upea nainen kuvassa♥ ja niin on kyllä upeat näkymätkin!! Mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa herkulliselle matka sekä menu!☆ Meillä on Rooma vielä kokematta..mutta hyväähän kannattaa odottaa! Kiitos kivasta kommentista Päde ja kivaa viikonloppua sinnekin!

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.