Ruokaohjeita

Sivut

sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Herkkuja hetkessä Puff Pastry -taikinasta

Nopea, lehtevä voitaikinaleivonnainen maistuisi varmaan yllätysvieraillekin. 
Makean elämän viettäminen on ihanaa. 'Helppoa, iloista ja herkullista' kuulostaa haluttavalle! Mutta mutta! onko se sittenkään niin mukavaa pidemmän päälle? Alkaako tympiä, jos pelkillä herkuilla vietät joutilasta elämää? Sen sijaan pieni herkutteluhetki viikonlopun alkaessa tai kesken kiireisen työpäivän virkistää kivasti. Maistuu ne itsetehdyt lämpöiset herkut suolaisena tai makeana ilman mitään erikoisempaa aihettakaan. Viikonloppuaamuisin tällä idealla voisi kehitellä useamminkin erilaisia, itsekullekin perheenjäsenelle maistuvia herkkuja. 

Leivonnainen lepäilee tällä kertaa makeassa heldelmälikööri-lammikossa. 
Nyt pääsin testaamaan Lidlin valmista tuoretta lehtitaikinaa eli Puff Pastry -taikinaa. Halusin yllättää Miehen kiitokseksi siivousurakasta. Sain itse käydä samaan aikaan hoitamassa jalkaani kuntosalilla ja vesijuoksussa. Oli hetkellisesti hyvä, kiitollinen mieli, kun koti oli puhdas ja jalkani kivuton. Iltapalaksi piti joka tapauksessa loihtia jotakin maistuvaa. Onneksi piipahdimme edellisenä päivänä pikaisesti Lidlissä hankkimassa tuota useammastakin ruokablogista tuttua taikinaa.  


Nelliinan nopea helppo punajuuripiirakka Llidlin Puff Pastry-taikinasta -linkin kautta saat mainion kuuloisen reseptin. Taidanpa tehdä tuota itsekin seuraavalla kerralla. Tai ensin pitäisi testata taikina ja päättää, haluanko käyttää sitä uudelleen.

Emmentaljuustoraastetta, raejustoa, kananmuna, yrttejä, suolaa ja mausteita suolaiseen leivonnaiseen.
"Suolaista ja makeaa kahdelle herkkuhetkensä ansainneelle" oli ajatukseni alkaessani etsiä jääkaapista muita leivontatarvikkeita. Joka tapauksessa Puff Pastry -taikina oli täsmälleeen sopivan kokoinen pala kuuteen isoon muffinsivuoan koloon.

1,5 dl laktoositonta Lempi-jogurttia, kananmuna, pari rkl kookossokeria ja paljon vaniljapastaa mangopalojen kaveriksi tuli makeisiin lehteviin leivonnaisiin.
Makeita leivonnaisia varten jääkaapista löytyi vielä todella kypsä ja mehukas mango. Pilkoin sen paloiksi ja kuullottelin hetken ruskistuneessa voissa kasarissa. Tuo työvaihe ei olisi ollut tarpeellinen, mutta halusin saman tien maustaa palaset tilkalla hedelmäistä likööriä. Se antoi kyllä ehdottomasti hyvän säväyksen leipomukseeni.

Reilu kiekko vuohenjuustoa ja kourallinen pinjansiemeniä meni kahteen suolaiseen herkkuun jo esipaistovaiheessa. 
Sipaisin hieman voita muffinivuoan kolojen pohjalle, mutta en reunoille. Toivoin taikinan pysyvän tällä tavalla paremmin muodossaan.  Kokoonhan ne hieman lässähtivät esipaistossa, mutta koloja oli helppo laajentaa painamalla isolla lusikalla, kun taikina oli lämpöistä ja pehmeää. Täyte piti kipata vikkelästi koloon. Yllättävän paljon sain täytettä mahtumaan leivonnaisiini.

Vadelmat tai mitkä tahansa muut marjat niistä pitäville ovat raikas lisä tässä helpossa leivonnaisessa.
Enpä tullut ottaneeksi aikaa tästä leivontasessiosta, mutta alle puolen tunnin se sujui. Olipa hyvä, että muistin ottaa kokeiluun tuon mainion itselleni uutuustaikinan. Maku oli varmaankin lähellä tavallista pakastetaikinaa. Meillä oli nyt niin herkulliset täytteet, että taikinan osuus jäi hieman sivurooliin. Mitähän muuta herkkua tästä voisi kehitellä? Uskon, että blogini lukijoilla olisi paljonkin ideoita. ☺ Kunpa saisimme kaikki kuulla noista herkuista tuolla kommenttiosiossa. Kiitos sinulle! ❤


P.S. Esipaistoin noita leivonnaisia n.10 min/220 asteessa. Täytteiden lisäämisen jälkeen peitin leivonnaiset kaksinkertaisella leivinpaperilla, jotta taikina ei kärähdä. Pienensin uunin lämpötilaa alle 200 asteeseen ja jatkoin paistoa n. 10 min. Täyte oli hyytynyt riittävästi. Ja vielä toinen juttu; pari leivonnaista jäi vuokiin jäähtymään. Ne olivat hieman jämähtäneet kiinni koloihin, mutta irtosivat ehjinä pienin apuvoimin. (puinen voiveitsi oli hyvä tässä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.