Ruokaohjeita

Sivut

maanantai 16. huhtikuuta 2018

Lisää kuvia Kyprokselta


Täällä löytyy lempijuustojani fetaa, halloumia, kotijuustoa ja mitä kaikkia niitä onkaan. Öljyyn ja tuoreisiin yrtteihin uitetut, parilalla paistetut tai kuumassa öljyssä friteeratut juustot ovat liian herkullisia. 😋 Onneksi loma kohta loppuu! 😉Aamiaiset ovat lomalla niin hankalia. Pitäisi muistaa nauttia enemmän silmillä ja vähemmän suulla. Toisaalta koko pitkä lomapäivä kaupungilla tai näköaloja ihaillen kuluu vettä tai ihania vastapuristettuja mehuja sekä capuccinoa hörppien. Kuumassa ei ruoka maistu, eilen oli lämpöä n. 30 °C varjossakin.

Yllä olevat kuvat ovat vain pieni otos uskomattomimmasta näkemästäni kahvilasta Petek pastaneleristä. Me otimme Miehen kanssa parhaimmat täytety croissantit ikinä capuccinon ja kaffe laten eli maitokahvin kanssa. Oi sentään, kun maistui hyvälle 'rankan' Famagusta-nähtävyyksien kierroksen päätteeksi.


Nyt en tiedä postaanko tänne ruokablogiini nähtävyyksiä vai ruokakuvia. Ehkä päädyn laittamaan kohtuudella molempia. Tiedän poistavani suurimman osan kuvista puhelimestani, mutta täältähän ne löytyvät. Osan siirrän toki pilvipalveluun.


Aika kutsuvan näköinen oli tuon kahvilan sisääntulokin, eikä paikka ollut todellakaan piipahduksen vaan pitkän pysähdyksen arvoinen. Uskomatonta, kuinka ystävällistä ja kohteliasta palvelua saimme koko ajan.


Viimeinen käyntikohde Famagustassa oli Pyhän Nikolaoksen katedraali, joka on nykyisin Lala Mustafan Pasha-moskeija. Tuntuivat amerikkalaiset opiskelijatkin viihtyvän näillä kulmilla erinomaisesti naurusta ja puhelinten näpsäysyistä päätellen. Hauska katsella nuorten ilakointia!Aika jännä juttu, että blogini postaaminen onnistuu kuin onnistuukin pelkällä puhelimella. En halunnut kuljettaa tänne muita 'vempeleitä' vaan päätin tehdä postaukset myöhemmin ellei onnistu tällä. Haastavaa tämä on, mutta tekee mieli kirjoittaa asioita tuoreeltaan muistiin. Myöhemmin mielikuvat latistuvat, tiedän kokemuksesta.


Lopuksi muutama näpsäisy uuden hotellimme ympäristöstä alussa olleiden ruokakuvien lisäksi. Nyt on kiire uimaan..

Aurinkoa sinnekin ja voikaa hyvin ystävät! Huomenna ollaan taas kotona!


P.S. Sorruinko ostamaan tämän mekon tai jonkun muun nahkatuotteen? Hmm..

6 kommenttia:

 1. Oijoi mitä kuvia ja mitä herkkuja..nam:) Reissuissa ehkä kivoimpia juttuja on juurikin se herkuttelun määrä, kun kaikkea on vaan maistettava:) Sitten kotona taas paluu arkeen ja kotiruokaan..Hienohan tuo mekko olisi:) Turvallista kotimatkaa teille ja tervetuloa Suomeen♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkuttelun jälkeen kotoinen ruisleipä ja siivu juustoa maistuu maailman parhaalle! Mekot ja muutkin 'pikkuhamoset' jätin suosiolla nuoremmille. Kiva niitä on silti ihastella. Kotimatka sujui nopeammin kuin koskaan suotuisien tuulien ansiosta. Lämpö ja aurinko tekee kyllä tosi hyvää, joten toivotaan sitä nyt tännekin. Kiitos Päde kommentista ja hyvää viikon jatkoa!

   Poista
 2. Puethan tuon päällesi, kun seuraavan kerran tapaamme! Makeen näköinen kolttu niin kuin tuo kahvilan leivostiski!!
  t. Portugalin huhtikuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tottahan toki; kunhan pudotan ensin puolet painostani:)) Herkkujen katseleminen ei onneksi haittaa, mutta tulihan niitä hieman maisteltuakin. Lomalla pitää herkutella Portugalin huhtikuussakin. Oikein, oikein ihanaa reissua teille ystävät!

   Poista
 3. Kiitos kiitos. Tulkaahan te turvallisesti takaisin. Me vasta pakkailemme lähteäksemme reissuun, Ei siten ihan vielä palata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotona turvallisesti taas! Vaikuttaakohan viime yönseudun muutaman tunnin yöunet (herätys klo 2) asiaan, mutta nyt ei välähdä keneltä tämä kommentti voisi olla. Kiitos joka tapauksessa ja mukavaa reissua teille!

   Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.