Ruokaohjeita

Sivut

lauantai 2. kesäkuuta 2018

Onnittelut ja mansikka-raparperijäätelöä kookoskermaan


Taas on se päivä, jolloin koulut päättyvät. Oppilaat ja opettajat pääsevät lomailemaan ja 'lataamaan akkujaan'. Lapsenlapsemme tärkeä ensimmäinen kouluvuosi on takana ja hänelläkin alkaa ihka ensimmäinen kesäloma koulusta. Jännää ja mukavaa, vaikka kavereita tulee tietenkin ikävä. Toisaalta kesäloma hujahtaa nopeasti ohi ja kesällä on paljon kivaa tekemistä. 🎡🎾🏊🎧🎶


Ihania ruusut ovat heillekin, jotka eivät valmistu tai vietä mitään juhlapäivää. Mies pääsi tällä viikolla yllättämään minut. Sain kauniin kimpun punaisia ruusuja ihan muuten vaan. Nämä ruusut tuoksuvt aidolle, oikealle ruusulle. Olen otettu! ❤


Olin suunnitellut jo jonkin aikaa uutta jätski-ideaa, kunnes eilen välähti. Sain taas ihania nuoria ja napakoita raparperin varsia naapurin papalta ja päätin kokeilla mansikka-raparperijäätelöä. Hyvään jäätelöön ei kannata tunkea liian paljon makuja, jotta pääraaka-aine pääsee oikeuksiinsa. Tällä kertaa päädyin kuitenkin "parempi överit kuin vajarit" -ajatukseen. Alkuun päästyäni en osannut rajoittaa. Tässä lisävinkkejä ihaniin kotitekoisiin jäätelöihin neljällä erilaisella makuelämyksellä.






Keksinmurujen lisääminen jäätelömassaan ei ollut alkuperäisissä suunnitelmissani. Vatkatessani kuohkeutta (epätoivoisen pitkään) kookoskerma-kondensoitu maito-seokseen aloin mieluilla jäätelööni jotakin mutusteltavaa ja lisää purutuntumaa. Muistelin viime kesänä tekemääni Homemade pistaasijäätelöä lämmöllä. Se on edelleen ylivoimaisesti parasta tekemääni jäätelöä omaan makuuni. 


Aineet ja ohjeita kotitekoiseen jäätelöön (reilu ½ litraa)

200 g pilkottuja raparperin varsia
50 g sokeria
1 viipaloitu, pakasteessa ollut banaani (jos pieni banaanin maku ei häiritse)

1 prk kookoskermaa (2 dl)
1-2 dl kondensoitua maitoa (koko purkillinen, jos tykkäät makeasta)
½ dl glukoosisiirappia (pehmentää makua)
vaniljapastaa tms vaniljaa (1-2 rkl)
(n. 5 kpl Domino tms keksinmuruja)
  • Laita kookoskerma jääkaappiin pariksi tunniksi jäähtymään ja kaada sitten kookosvesi raparperien sekaan. (purkki kannattaa avata pohjan puolelta)
  • Kiehauta raparperit, kookosvesi ja sokeri kattilassa, kunnes neste on haihtunut. Jäähdytä seos ja lisää banaanien kanssa korkeaan astiaan. Kuohkeuta seos sauvasekoittimella paksuksi vaahdoksi.
  • Pilko haluamasi määrä mansikoita hyvin pieniksi paloiksi. (huuhtele ja kuivaa ensin, jos ne on tuotu ulkomailta)
  • Vatkaa kookoskerma-kondensoitu maito seosta n. 10 min ajan. (ei tule yhtä kuohkeaa vaahtoa kuin vispikermasta) Voit vatkata aineet myös erillisissä astioissa halutessasi.
  • Murskaa keksit muovipussin sisällä karkeaksi rouheeksi.
  • Yhdistä kaikki aineet ja mausta seos vaniljalla. (jos haluat)
  • Kaada seos pakasterasiaan ja anna pakastua vähintään muutaman tunnin ajan. Sekoittele massaa aluksi n. puolen tunnin välein, jos haluat kuohkeampaa jäätelöä.
Jätskirasia kannattaa ottaa lämpöiseen n. 20 min ennen tarjoilua. On helppo kaapia kuumalla jäätelökauhalla palloja hieman pehmenneestä jäätelömassasta.

Halutessasi täysin maidotonta jäätelöä, käytä kondensoidun maidon tilalla kondensoitua kookosmaitoa, jota saa ainakin Ruohonjuuri-kaupasta. Olisin kaivannut hieman tuntuvampaa kookoksen makua tähän jäätelöön. 


Kuuma Raparperi-toscapiiras maistuu jäätelön kanssa ihanalle.
Tämän vuoden koulujen päättäjäispäivä on heti aamusta niin helteinen, että jäätelö tekee varmasti kauppansa. Ihanaa, että niitä löytyy nyt kaupoista ja kioskeista joka makuun. Kotitekoinen jäätelö tuo kivaa vaihtelua tarjontaan ja saattaisi olla lasten kanssa mukavaa puuhastelua. Huono puoli on se, että pitää malttaa odottaa muutama tunti herkun valmistumista. Maku ja itsetehty jäätelö palkitsee kyllä vaivan.


Lämpöisimmät onnitteluni kaikille ammattiin valmistuneille, uusille ylioppilaille ja kaikille kesälomille lähtijöille!  Virkistävää ja onnellista kesää ja tulevaisuutta teille!

Tätä kuvaa ottaessani ajattelin ennen kaikkea opettajia, jotka ovat tehneet taas upeaa työtä. Olette niin lomanne ansainneet. 💝

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.