Ruokaohjeita

Sivut

lauantai 9. kesäkuuta 2018

Hulivilikana yltä päältä hedelmissä


Kerroin Miehelle viime viikonloppuna löytäneeni hauskan nimisen ruoan etsiessäni uutta makua iänikuisiin broilerin rintafileisiini. Ohje ja kiva vinkki makumatkailusta mielikuvituksen siivin löytyi Meillä kotona / Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogista 3.6.2018. (en saa nyt linkittymään blogiini, sorry!) Samasta blogista löytyy ihan uskomattoman herkullisen tuntuinen jälkiruoka 6.6. postauksessa. Pakko tehdä joku päivä!


Kirjoittaessani tänään postaustani tuo mainio ruoan nimi tuntuu tulevan vastaan joka suunnalta. Sain eilen uusimman K-ruokalehden ja mikäs nimi siellä komeilikaan heti etukannessa; tottakai HULI-HULI -KANA, tosin grilliversiona. Kirjoitan kuitenkin omankin ohjeeni kannustukseksi muunnella tätä mainion nimistä ruokaa omien kaappien aineisiin. Uskon, että lapset tykkäävät sekä nimestä että broiskun mausta, jos tulisempien mausteiden määrää hieman rajoittaa perheen pienimmille.




Paistoin rintafileet maanantaina ja siivutin ne jäähtyneinä. Tein marinadin hieman alkuperäistä ohjetta muutellen ja jätin ruoan maustumaan jääkaappiin yön yli. Keitin kastiketta hieman liian kauan, mutta en lisännyt nestettä, koska maku tuntui olevan täydellinen. Ananasmehu on katsomieni reseptien mukaan tärkeässä roolissa tässä ohjeessa. Itselläni oli omaan mehuun säilöttyjen ananasten (2 prk) mehua.

Aprikoosit sopivat myös tähän ruokaan. Ne ovat olleet tämän alkukesän suosikkihedelmä meillä.
Tiistaina Mies sitten kyseli, että onkos meillä tänään sitä hulivilikanaa ruokana. Pakkohan minun oli napata oman ruokani nimi tuosta. Kuulosti niin kotoisalle, vaikka ruoka onkin peräisin toiselta puolelta maapalloa eli Hawaijilta. Broileri tai kana on mielestäni todella monipuolinen raaka-aine, josta saa maustamalla ja eri valmistustavoilla herkullista ruokaa. Pitäisi varmaan testata tänä kesänä grillissä kokonaisena (litistettynä) valmistettua broiskua. Se näyttää kuvissa niin herkulliselle.


Otin jälleen kerran kuvan oman maustekastikkeeni tai marinadin aineista, mutta en laittanut määriä ylös. Tosin en tullut tällä kertaa mittailleeksi niitä tarkalleen, lisäilin yhtä maustetta, maistelin ja sitten lisäsin vielä, kunnes maku oli mielestäni hyvä. Vihreä cyrrytahna -maustepurkkini oli korkkaamaton, enkä tiennyt etukäteen sen makua. Aika tulista oli sellaisenaan, mutta sopii tosi hyvin pieninä määrinä kanaan. Kiitos pikkusiskoni vinkistä!

Tässä suurinpiirtein määrät ja ohje hulivilikanan marinadiin (3 paksua rintafileetä lihatiskiltä itselläni)

2 dl ananasmehua
½ tl suolaa
½ dl ketsuppia (tomaattipyre sopii myös)
1 rkl riisiviinietikkaa (makeaa)
(punaviinietikka sopii myös)
2 rkl soijakastiketta (light)
½ tl vihreää cyrrytahnaa
½ tl harissa-maustetta (tai jotain chilimaustetta)
2 rkl kookossokeria
1-2 raastettua valkosipulin kynttä
(1 rkl raastettua inkivääriä sopii hyvin, mutta omani oli mennyt huonoksi)
  • Kypsennä broilerin fileet valmiiksi uunissa tai paistinpannulla. Leikkaa viipaleiksi hieman jäähtyneinä. 
  • Annostele kaikki marinadin aineet kattilaan, kuumenna ja keitä vähintään 5 min. Itselläni kattila kiehui hiljalleen n. 15 min, joten oli keittynyt kasaan aika paljon. 
  • Kaada marinadi viipaloitujen kypsien broilerin rintafileiden päälle ja sekoita. Parin tunnin marinointi riittää (voisi ehkä laittaa saman tienkin uuniin).
  • Asettele uunivuokaan hedelmiä pohjalle, sitten marinoidut fileet ja halutessasi hedelmiä päällimmäiseksi. (tai vain päälle)
  • Kuumenna ruokaa aika kuumassa uunissa (n.220 ast) n. 10 min. Ripottelin itse hyvin gratinoituvaa cheddar-juustoraastetta pinnalle.
Tämä ruoka maistui meille uutuus-riisin kanssa. Valmistin riisin laatikon ohjeen mukaan, mutta ilman valkoviiniä. Ruoka sopisi oikein hyvin juhlaruoaksikin. Sen voi tehdä jääkaappiin valmiiksi viimeistä kuumennusta vaille. Riisien kypsyessä vuoka valmistuu samassa ajassa kuumassa uunissa.


Tämän postauksen kirjoittaminen tuntui todella hankalalle. Yleensä kirjoitan ohjeeni saman tien ruokaa sulatellessani koneelleni valmiiksi ja julkaisen aika nopsaan. Tällä viikolla tuli niin paljon muuttuvia tekijöitä (kasvisvoileipäkakku, savulohta ym), että postaus jäi tälle päivälle. Aloin jo poistaa kuvia puhelimestani, mutta muutin mieleni. Ehkä joku kaipaa juuri tämäntyyppistä ohjetta, joten nythän tämä on tehty. Suosittelen googlailemaan "huli-huli -kanaa" joka tapauksessa lisävinkkien saamiseksi.

Pieni voilisä teki tästä riisistä todella herkkua. Namskista, mitä ruokaa! 😋
Kauniiksi lopuksi muutamia kukkakuvia. Ihanaa, kun kymmenet pionit kukkivat naapurin papan pihassa. Kaupoista saa ostaa nyt kotiin kohtuullisen edullisia pioneja. Rakastan niitä!



Tämä upea kukkapata löytyi eilen Katinalan kukkakaupasta.  



Yksi ainut unikko kukki enää naapurin pihassa. Eikös ole upea?


Mitähän uutta voisin tehdä naapurilta saamistani raparpereista? Valkosuklaalla rikastettu raparperipiiras houkuttelee, mutta katsotaan nyt!  


Oho! aivan huomaamattani blogini klikkauksia on tullut jo reilusti yli 40000 eli 40624 tarkalleen juuri nyt. Kiitos siitä kuuluu juuri sinulle, joka luet tätä Mansikkaheinä-blogia ja tätäkin postaustani. 💝💞😘 Lämpöisin kiitokseni!

Olen klikannut viime aikoina innolla tuota "Parhaat ruokablogit" -nappia blogini etusivulta ja iloinnut ykköstilasta.   Kasvisvoileipäkakkuni ohje muutama päivä sitten sai suuren suosion ja blogini ponkaisi jälleen kärkeen. 😀💖 Teen kakkua uudelleen ja testaan Kemiön limpun sopivuutta siihen. Lisäksi siihen tulee ihan vähän paahdettua kukkakaalia. Päivitän ohjettani viikonlopun aikana, joten kiinnostuneet, käykäähän kurkkaamassa. (Kasvisvoileipäkakku & päivitys)

Voikaa hyvin ja jokaiselle ihan mahdottoman onnistunutta viikonloppua! Hymyillen!


Taika ja Loitsu rakastivat köllötellä päivät parvekkeella toukokuussa. Nyt on lämpöä taas luvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.