Ruokaohjeita

Sivut

lauantai 14. lokakuuta 2017

Herkkujen herkku

Nyt kakku on valmis ja päästään maistelemaan. On varmasti hyvää, suorastaan herkkujen herkkua.
Kinuskinen ja suklainen juustokakku sai tänään koristeensa lasten luovan ja ennakkoluulottoman mielikuvituksen avulla. Mummi oli tehnyt kakun ja varannut makeaa ja suolaista kakunpäällistä. Niistä aineista lapset loihtivat kaikille maistuvaa herkkua.


Löysin muutama päivä sitten herkullisen  suklaa-kinuskimoussekakun ohjeen selaamastani blogista. Alkuperäinen resepti tulee täältä  Suklaa kinuskimoussekakku  mutta uskon monen muunkin ruokabloggaajan keksineen jo tämän herkun. Suklaan koostumuksella ja makeudella voi jokainen tehdä kakusta mieleisensä. 


Pohjaan tulevien keksien määrä vaikutti liian pieneltä omaan 26 cm vuokaani. Jouduin heittämään mukaan Fazerin Muro-keksejä Dominoiden jatkeeksi.  Samoin piti lisätä kinuskimousseen lisää aineita saadakseni korkeamman kerroksen. Kovin korkea kakku ei kuulunut suunnitelmiini, koska pintakerrosta kuului olla paljon. Lapsenlapseni saivat paljon makeita ja suolaisia koristeita. Niille piti olla riittävästi pinta-alaa.

Aineet suklaa-kinuskimoussekakun pohjaan 26 cm vuokaan 

175 g Toffee-Dominokeksejä
75 g vaaleita muro-keksejä
100 g sulatettua voita

  • Murskaa keksit ja sekoita sula voi joukkoon.
  • Painele keksimuruseos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle.
  • Siirrä vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun teet ensimmäisen juustomoussen.
Kinuskimousse

300 g Valion kinuskituorejuustoa
3 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
3-4 liivatetta

  • Laita liivatteet kylmään veteen max 6 minuutiksi.
  • Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. (ei liian kovaksi)
  • Vatkaa sekaan sokerit ja tuorejuusto.
  • Lämmitä tilkka vettä kulhossa (mikrossa), puristele vesi liivatteista ja sulata ne kuumaan veteen.
  • Kaada liivateseos ohuena nauhana juustoseokseen koko ajan sekoittaen.
  • Kaada seos kovettuneen kakkupohjan päälle. Jätä jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.

Suklaamousse

4 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
200 g sulatettua suklaata (Talousuklaa tms)
n. 70 g raakasuklaamassaa (dark 72 %)
2-3 liivatetta riippuen haluatko pehmoista/jämäkkää moussea

  • Sulata suklaa ja anna jäähtyä hieman. (jos käytät raakasuklaata, voit joko sulattaa tai lisätä sellaisenaan.)
  • Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. (n.5 min)
  • Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Vatkaa suklaa kermaseokseen ja heti perään kuumaan vesitilkkaan liotetut liivatteet ohuena nauhana. (tumma suklaa kovettaa kermaseoksen aika nopsaan)
  • Kaada/lusikoi suklaamousse jäähtyneen kinuskimoussen päälle. Tasoittele tai tee pinnasta koristeisiin sopivan epätasainen.
  • Jäähdytä yön yli tai vähintään muutamia tunteja ennen koristelua.

Tällä kertaa 'säästyin' itse koristelun vaivalta. Lapset ottivat ilman epäilyksen häivääkään tämän vaativan tehtävän. He olivat niin keskittyneitä koristeluun, etteivät ehtineet edes maistaa koristeita. Hienosti he urakasta selviytyivät  ja aikuiset odottelivat rauhallisesti urakan etenemistä. Iltapäiväkahveilla saimme maistella Herkkujen herkkua. Lasten keksimä nimi tälle moussekakulle oli napakymppi  👍


Ei ehditty tänään askarrella kurpitsalyhtyä, mutta jotain sentään tehtiin leikkien lomassa.

Uusi 'viksu sellohiiri' matkusti illan hämärtyessä kohti Etelä-Suomea turvallisessa pesässä.

Kaksi vuotta sitten askarreltiin lasten kanssa näin upea Halloween-lyhty. Oli aika jännä ja vähän pelottavakin pimeässä.

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille ja rentouttavia päiviä ensi viikon lomalaisille!

2 kommenttia:

  1. Kiitokset vielä Herkkujen herkusta! :) Oli kyllä nimensä mukainen kakku.

    VastaaPoista
  2. Ja ennen kaikkea koristelu ja kakun nimi ihan täydelliset. Maistui herkkujen herkulle vielä tänäänkin. Oikein lämpöinen kiitokseni sekä kommentista että ihanasta yhteisestä päivästä! Tätä herkkua kannattaa tehdä uudellenkin :))

    VastaaPoista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.