Ruokaohjeita

Sivut

maanantai 30. lokakuuta 2017

Omena&aroniamarjahillo syntyy helposti kotikeittiössä

Hilloa ja paksua turkkilaista jogurttia, tuoretta ananasta ja chia siemeniä. Nami mikä iltapala ❤ 
Hilloaminen on hauskaa! Enpä arvannut muutama viikko sitten innostuvani näin paljon hillojen keittelystä. Tähän saakka olen tykännyt, että marjat ja hedelmät sekä muutkin kasvikset sellaisenaan ja sokeria sitten leivonnassa. Kauppojen hyllyiltä poimitut hillopurkit ovat osoittautuneet usein pettymyksiksi liiallisen sokerin vuoksi. Tykkäämme toki talon Miehen kanssa molemmat hilloista, joten mikäpä sen mukavampaa kuin tehdä itse tuota herkkua hieman terveellisemmin.

Onpa onni, että kotimme aidaksi tuli kaunis ja hyödyllinen marja-aronia.
Aroniamarjoja oli runsain määrin pensaissamme viime viikolla, kun lumisade yllätti. Mutta siitähän aroniamarjat vain paranevat. Pieni pakkasen puraisu tekee maun paremmaksi tai mauttoman marjan hyvänmakuiseksi. Onneksi talon Miehen serkku tiesi asian ja osasi suositella hyvänmakuista hilloa noista Supermarjoista.

Tämä kuva on Aulangon kylpylän pihalta, mutta yhtä paljon oli lunta meilläkin.
Yhteistyö sujui sunnuntai-iltana kuin itsestään tehdessämme hilloa. Talon Mies kävi keräämässä iltahämärissä reilun litran verran marjoja ja minä pilkoin samaan aikaa kotimaisia omenia keittiössä. Hillo-marmeladisokeria olin varannut varmuuden vuoksi useamman laatikon. Kerrankin olin osannut olla kaukaa viisas 👍


Aineet hilloon (reilu litra)

1 l puhdistettuja aronia-marjoja
4 - 5 omenaa (kuori halutessasi)
n. ½ purkkia hillo-marmeladisokeria (tai enemmän, jos tykkäät makeasta)
n. 1 dl vettä
(2 rkl konjakkia tai limoncello-liköörä halutessasi)
  • Puhdista marjat roskista ja huuhtele juoksevalla vedellä.
  • Pese omenat ja poista niistä siemenkodat, paloittele.
  • Lisää vesi, marjat ja omenanpalat kattilaan ja kuumenna liedellä.
  • Lisää sokeri sekaan ja anna seoksen kuumentua kiehumispisteeseen.
  • Pienennä lämpöä ja anna seoksen kiehua hiljakseen.
  • Kerää mahdollinen vaahto pois pinnalta (reikä)kauhan avulla.
  • Kiehuttele, kunnes omenat ovat pehmenneet. (n. 15 min)
  • Soseuta hillo halutessasi sauvasekoittimella. 


Mitä pidempään kiehuttelet, sitä sakeampaa hilloa saat. Sokerilaatikon takaa löydät suositellut keittoajat ja sokerimäärät. 


Nyt alkaa hillokiintiömme olla täynnä. Aamupuuro, jogurtti, paahtoleipä, letut, pannari ja vohvelit maistuvat kotitekoisen hillon kanssa paljon paremmalle kuin ilman hilloa. Lisäksi tiedän varmasti, etteivät nämä hillot sisällä mitään ylimääräisiä lisäaineita. Sitruunahapon tai muun säilöntäaineen avulla hillojen säilymisaikaa voi lisätä. Kuuma hillo puhtaisiin ja kuumiin purkkeihin! Näin hillon pitäisi säilyä hyvänä useita kuukausia. Kannen avaamisen jälkeen tottakai hillo kannattaa käyttää aika pian.


Tässä sokerissa on mukana säilöntäaine ja hyytelöimisaine. Helppo tehdä hilloa! 

4 kommenttia:

  1. Voi mitä herkkua!! Minä en olekkaan koskaan maistanut aroniahilloa, varmasti hyvää:) Mukavaa alkanutta viikkoa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on ja kuinka helppoa tehdä. Kiitos Päde! Luulin useimpien jo tietävän tämän ohjeen ja vähällä jättää postaamatta. Nyt on vielä hyvä aika tehdä hilloa vaikka jouluksi. Oikein hyvää viikkoa sinne! Aurinkoa luvassa :))

      Poista
  2. Minä olen jo vuosia tehnyt hilloa aroniamarjoista ja kokeillut monia kombinaatioita niin marjojen kuin vihannestenkin kanssa. Hyvää on tullut ja suihin hävinneet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu! Mainiota, että minulla on uusia makuelämyksiä edessäpäin. Tämä kombi onnistui hyvin, joten innostaa kokeilemaan jatkossakin. Kiitos kommentistasi ja rohkaisusta hillojen kehittelyssä ja keittelyssä. Makoisaa viikon jatkoa!

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.