Ruokaohjeita

Sivut

maanantai 9. huhtikuuta 2018

BBQ-härkispihvit maistuvat maukkaalle

Härkispihvit vuohenjuustolla viihtyvät mainiosti salaatin ja viinirypäleiden raikkaassa seurassa.
On hyvä tapa pitää sekä härkis- että nyhtökaurapakettia jatkuvasti jääkaapissa. Jaksan yhä iloita siitä, että olemme oppineet Miehen kanssa tykkäämään aina vaan enemmän kasvisruoasta. Kasvisruoka on vaan niin hyvää eikä haitaksi ole sen terveellisyyskään. Usein kuitenkin ratkaisevana tekijänä on halu saada helposti ja nopeasti hyvää suuhunpantavaa. 


Kävin eilen kokonaisvaltaisesti rentouttavassa vyöhyketerapiahoidossa ja pyynnön rentoutua sekä levätä perusteellisesti. Jos ihan helpolla jotakin sentään tekaisen! ajattelin. Vuosi sitten kasvispihvien tekeminen tuntui paljon isommalle ja työläämmälle urakalle. Kokemusko puhuu, kun nykyisin kasvispihvit valmistuvat tuossa tuokiossa? Onneksi jääkaapissa odotti vielä reilu annos aiemmin tehtyä salaattia.


Härkispihvien ohjeita ja reseptejä saa nykyisin runsain mitoin googlaamalla. Siitä huolimatta lisään tämän joukon jatkoksi ja toivon blogini lukijoiden hoksaavan tämän postauksen kautta varsinaisen 'Oivalluksen'. Ei tarvitse omistaa mitään millintarkkaa reseptiä tehdäkseen maistuvia kasvispihvejä. Kaikki lähtee omista makumieltymyksistä, jääkaapin ja kuivakaappien sisällöstä sekä annoksen muista elementeistä. Kuka tahansa pystyy kokkaamaan herkullisia härkispihvejä kokemuksen ja pikku vinkkien opastamana. Jos minä osaan, osaat kyllä sinäkin! 👍


Totuuden nimessä on myönnettävä, että kasvispihveistäni ei parhaalla tahdollakaan tule kauniita. Kaunis ruoka on herkullisen tuntuista, mutta saattaa rumakin ruoka maistua suussa hyvälle. Ja hei! Tuoreella värikkäällä salaatilla tähänkin annokseen saa mukaan silmänruokaa. Loppupeleissä maukas ja terveellinen ruoka on aina hyvää.


Kidneypapujen tilalle sopivat mitkä tahansa pavut, kikherneet, maissi tai joku muu tuote. Turkkilaisen jogurtin sijaan kermaviili, creme fraiche, smetana tms ajaa saman asian. Teriyaki sauce on omaa lemppariani, mutta nykyään on paljon eri vaihtoehtoja maustaa omia ruokia. Vain mielikuvitus on rajana! 💭


Aineet ja ohjeita noin 20 härkispihviin

1 rkl öljyä+voita
1 punasipuli tms sipulia
2 - 4 valkosipulin kynttä
1 pkt BBQ-härkistä
1½ dl turkkilaista jogurttia tms
1 prk kidneypapuja tms
2 isohkoa porkkanaa raastettuna
2 kananmunaa
1½ tl suolaa
reilu ½ dl Teriyaki saucea tms 
n. 1 dl korppujauhoja tai n. 1/2 dl vehnäjauhoja 
4 - 6 tl mausteita (savupaprikaa, juustokuminaa, jerk-maustetta ja garam-masalaa minulla)
mustapippuria ja valkosipulia myllystä 
(chiliä niin halutessasi, itse en tällä kertaa laittanut)

Paistamiseen öljyä+voita
  • Kuori ja silppua sipulit. Kuullota ne paistinpannulla pehmeiksi ja jäähdytä hetki.
  • Raasta porkkanat.
  • Valuta ja huuhtele kidneypavut.
  • Annostele kaikki muut aineet paitsi mausteet ja sipulit yleiskoneen leikkurikulhoon.
  • Pyöräytä muutaman kierroksen ajan kulhossa, pysäytä ja lisää mausteet sekä sipulit sekaan.
  • Pyöräytä vielä sen verran, että taikina näyttää tasaiselle.
  • Tätä taikinaa voi hyvin maistella tässä vaiheessa. Lisää suolaa ja mausteita tarvittaessa. (Oma taikinani maistui jo tässä vaiheessa niin hyvälle, että olisin voinut syödä vaikka sellaisenaan.)
  • Annostele taikinaa isoilla lusikoilla paistinpannulle tai lettupannulle, jossa on hiukan öljyä+voita. (tai pelkästään jompaa kumpaa)
  • Paista aika hiljaisella lämmöllä kaikessa rauhassa härkispihvit herkullisiksi.
  • Halutessasi paista pihvien päälle vuohenjuustoa tai jotakin muuta lempijuustoasi. Muuta kastiketta me emme kaipaa näiden pihvien kanssa kuin  pieni turaus Grillimaisterin savunmakuista BBQ- saucea. 

Tämä annos on koottu hyvistä raaka-aineista ja sisältää paljon kasviksia. Maistuu meille ja toivottavasti muillekin! :))


Vuohenjuusto ei välttämättä ole paras juustovaihtoehto tälle lautaselle. Me Miehen kanssa tykkäämme kuitenkin siitä niin paljon, että maistuu lähes minkä tahansa ruoan lisukkeena. Kyllästymisestä  ei näy vielä merkkiäkään.


Olikohan tästä apua kenellekään muulle kuin itselleni. Blogin postaaminen on ainakin jalkojeni mielestä sitä ahertamista rentouttavimmasta päästä.


4 kommenttia:

  1. Voi nam miten näyttää hyvältä:)♥ Minä en tuollaisista härkispihveistä ollutkaan kuullut, tämä sinun blogisi on niin huippu kun tulee niin paljon uusia ideoita! Kaunis tuo alimmaisen kuvan kynttilälyhty, Ihanaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika jännää, miten samassa tilanteessa olin itsekin pari vuotta sitten. Nyt en mitenkään voisi olla ilman maittavia kasvispihvejä. Sopivat mainiosti myös burgeriin! Lyhty muistuttaa minua ensimmäisestä vyöhyketerapiahoidosta, hyvän hoitajan käsittelyssä on turvallista ja toivon helpottavan kipujani. Lämmin kiitos Päde ja oikein onnellista viikkoa sinulle!

      Poista
  2. Mä en ole vielä koskaan maistanut härkistä enkä nyhtökauraa. Tykkäisin kyllä enemmän kans syödä kasvisruokia. Tuo isäntä ei vaan piittaa kasvisruuista. Siksipä usein teen sit kummallekin oman ruuan. Mutta tämän ohjeen nappasin nyt talteen, josko uskaltautuisin kokeilemaan tuota härkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta, nythän minulla on yksi vinkki. Näin me aloiteltiin tutustuminen Kunnon Kasvispihveihin.☆ Herkkuburgerit kehiin ja mies saa itse toivoa lisukkeet. Ranskikset, grillattu juusto, Grillimaisterin (Lidl) hyvää savu BBQ-kastiketta jne. Olis kiva kuulla miten kävi? Mukavaa päivää sinulle!

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.