Ruokaohjeita

Sivut

keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Ruokabloggaajan nopea lounas


Mitä ruokaa teet itsellesi ja perheellesi silloin, kun pitää saada nopeasti jotakin hyvää ja mielellään terveellistä ruokaa? Enkä todellakaan tarkoita valmisruoan lämmitystä tai pitsan tilaamista. Itse voisin kuitata lounaan voikkarilla ja kahvilla tai kevyellä salaatilla. Paljon urheileva Mies ei sen sija tulisi samalla annoksella toimeen kauaa. Onneksi tai oikeammin hänen onnekseen minä tykkään kokata lähes joka päivä.


Tein eilen ihanaa porkkanaherkkua ja päätin kirjoittaa ohjeen saman tien blogiini. Aika kului kuin huomaamatta ja havahduin siihen, että ulko-ovi kolahti ja nälkiintynyt Mies tuli kotiin parituntisen tennispelin jälkeen. Meille ei tule koskaan (tai ainakin hyvin harvoin) kinastelua kotitöistä, koska molemmilla on 'oma reviirinsä'. Tottakai autellaan puolin ja toisin ja paljon puuhastellaan yhdessäkin. Kokkauksen Mies on jättänyt suosiolla minulle, vaikka hänkin siitä tykkäisi. 😏 No hih hih!

Nyhtökaura, härkis, mifusuikaleet tai jauheliha  ym sopii kastikkeen raaka-aineeksi. Meillä oli nyhtistä.
Eilen ei tarvinnut turvautua pakasteen 'aarteisiin', sillä tiesin mitä teen nopsaan. Nyhtökaurakastike ja kikhernepasta valmistuvat alle puolen tunnin, joten sitä sitten. 
Pastavesi kiehumaan ja samalla sipulit sekä valkosipulit kuullottumaan öljytilkkaan. Nudenyhtispaketti tällä kertaa samalle pannulle ja isompien palojen pilkkominen puuhaarukalla. 


Pastat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja kastikkeen viimeistelyyn. Kokemuksesta tiesin sen kestävän suurin piirtein saman ajan (eli 7-8 min), mitä pastan kypsyminen. 
Tomaattipyrettä, purkillinen ruokakermaa, kasvislientä ja hiukan pippuria kastikekasariin. Maistelua ja vielä ripaus sokeria ja suolaa sekä tuoreyrttejä. Hyvät maut ovat siinä ja sitten vielä perussalaatti. Jätän salaatin usein salaattilinkoon, jossa se säilyy hyvin pari päivää. Salaattisekoitus, kurkkua, tomaattia ja paprikaa riittää tällä kertaa. Simppeliä, helppoa, nopeaa ja annoksesta ruokailee isompikin perhe.


Harvoin raastan edes parmesania arkipastaa varten. Sen Mies saa tehdä halutessaan ihan itse, koska minulle ruoka maistuu ilman parmesanlisää ja salaatinkastiketta. Oikeammin sen pitää maistua sellaisenaan nyt, kun yritän vältellä ylimääräisiä kaloreita. Pitäisi pikku hiljaa päästä normaalipainoon ja siihen on vielä matkaa. Parin päivän kuluttua on kulunut tasan vuosi kohtalokkaasta polveni tekonivelleikkauksesta. On ollut runsaasti aikaa kirjoittaa blogia, kun normaalit liikuntaharrastukset on pitänyt unohtaa jalkakipujen johdosta. Ei ole helppoa!


Lyhyet kävelylenkit omilla kotikulmilla onnistuvat joten kuten. Toissapäivänä sää oli mitä mainioin ulkoillessani ystäväni kanssa Linnanpuistossa ja Vanajaveden rantamaisemissa. Eilen sateli ja taivas oli harmaa ja alakuloinen. Sää vaihtelee keväällä, mutta kesä lähestyy joka tapauksessa. Ihanaa, jos saisimme nyt hellekesän, paljon auringon valoa ja lämpöä.


Viime keväänä löysin yllättäen näsiän aivan kotikulmiltamme. Silloin kukinta oli jo lähes ohi, mutta tänä keväänä olen osannut käydä kuvailemassa hyvissä ajoin tuota hyvin myrkyllistä pensasta. Syksyllä ilmestyvät marjat ovat tappavan myrkyllisiä ihmisille ja monille nisäkkäille. On se aika erikoinen ja hieno näky ruskean luonnon keskellä. 

Kuinkahan moni suomalainen tunnistaa näsiän ja tietää sen myrkyllisyyden? Tiesitkö sinä? Kiitos paljon taas kerran, että halusit tulla lukemaan postaukseni! ❤

3 kommenttia:

  1. Minä niin ihailen tuota sinun intoa loihtia herkkuruokia:)♥ Olet kyllä huippu! Ruoka näyttää hyvältä! Meillä jos halutaan jotakin helppoa ja nopeaa niin kyllä silloin mennään kanasalaatti linjalle, se uppoaa kaikkiin:) Voi harmi sinun polvea..sydämeni pohjasta toivon että se tulisi kuntoon ja pääsisit ilman kipuja nauttimaan liikkumisesta♥ Peukut pystyyn!! Näsiää en kyllä välttämättä tunnistaisi, tiesin kyllä että se on myrkyllinen..jo parin marjan syöminen voi aiheuttaa vakavia oireita:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi sentään! Iso kiitos Päde!💗 Nyt on ollut parin päivän suma, paljon tapahtumia, vaikka yleensä elämä leppoisaa. Broiskusalaatti fetajuustolla on ihan herkkua meille. Unohdin mainita juuressosekeitot, syntyvät valmiista soseesta supernopeasti ja teen niitä usein muutenkin, tykätään! Ihana tunne, että huomaat tsempata polviasiassa. 👎Iso kiitos! 💖

      Poista
    2. Harjoittelen hymiöitä.. peukun piti osoittaa ylöspäin! 😅👍Sorry!

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.