Ruokaohjeita

Sivut

torstai 21. kesäkuuta 2018

Jussinpäiväonnittelut

Kotitekoisen näköinen, sopivan rustiikkinen koristelu ja maku toivottavasti täydellinen tässä kakussa.
Juhannus on keskikesän odotettu juhla. Monet aloittavat kesäloman ja vielä useammat saavat rentoutua ainakin muutaman lomapäivän aikana. Meidän perheessä vietetään nimipäiviä tuplana joka juhannus. Nyt oli kiva suunnitella makoisaa kakkua, koska molemmat sankarit ovat paikalla.


Mansikoilla, kinuskilla ja kermavaahdolla makeutettu ja koristeltu kakku vei voiton lukuisten suunnittelemieni kakkujen joukosta. Siinä on vaan niin kaikki maut makoisimmmillaan.


Harjoitteluannos onnistui niin hyvin, että aattona tehtiin tätä uudelleen. (kuva alla)

Lohicarpaccio maistuu saaristolaisleivän, uusien perunoiden, salaatin jne kanssa herkulliselle. 


Karjalanpiirakat ovat lastenlasten herkkua, joten eipä mummi malttanut tälläkään kertaa tyytyä kaupan piirakoihin. Kasvisvoileipäkakku ja elämäni ensimmäinen lohicarpaccio Ruokasirkusta-blogin ohjeella on vielä vaiheessa. Sain muuten vihdoin voileipäkakkuni mahtumaan yhteen vuokaan laittamalla hieman ohuemman kerroksen täytettä. Mausteissa olin tällä kertaa varovainen, sillä toivon sen maistuvan lapsillekin. Hampurilaisen tykötarpeita on joka tapauksessa hankittu kaikkien makuun, joten tuskin kenellekään jää nälkä.



Oman yrttilaatikon mintut ovat venähtäneet pitkiksi ja sopivat nyt täydellisesti kakun koristeluun.
4-5 kananmunan kakkupohja on leivottu perinteiseen tapaan. Ohje löytyy monista blogeista, joten turha varmaan tähän enää kirjoittaa. (Anteeksi pieni kiirus!)
Täyte on kermavaahtoa, tuorejuustoa, mansikkasurvosta makeutettuna kinuskilla sekä vaniljakreemijauhetta (Sallinen) antamaan jämäkkyyttä. Kostutus on tehty vaniljamaidolla.

5 kananmunan kakku kohosi ihan juhlavasti.

Kinuski pysyy kuin pysyykin kakun pinnalla. Tasoittelu onnistuu koristellessa kuumalla teräslastalla.
Teen kakun päälle tulevan kinuskin kiehuttelemalla 2 dl kuohukermaa ja 2 dl sokeria todella pitkään hiljaisella lämmöllä. Nyt tuli sopiva paksuus n. 40 min jälkeen. Kinuskin pitää kuitenkin säilyttää leikattavuus, joten liian pitkään ei voi kiehuttaa. Olen tehnyt kinuskia samalla tavalla kymmeniä vuosia, joten kokemusta on karttunut. Tiedän koostumuksesta, milloin se on juuri sopivaa. Joskus kakku on imaissut kinuskin sisuksiinsa ja joskus jämähtänyt kivikovaksi. Onnistumisia on sentään paljon enemmän.




Löytyi jo muutama kypsä ahomansikka! 
Tiistain sää oli mitä mainioin golfkierrokseemme. Aamulähdöt ovat ihan parhaita ja jalatkin kivuttomat.


Näihin kesäisiin kuviin ja tunnelmiin on kiva lopetella tämä postaus. Muutama pikku urakka on vielä tekemättä ja sitten saa juhla tulla. Toivottavasti huomenna sade lakkaa, jotta aiotut pihapelit lasten kanssa onnistuvat. Sisälläkin on mukavaa, jos sade jatkuu, joten eipä huolta. Tärkeintä on saada viettää aikaan kaikkien rakkaiden kanssa. Ja kyllä on aikomus pyörähtää jonakin päivänä testaamassa golfkenttää ja -kuntoa.


Oikein, oikein onnistunutta ja ilon täyttämää juhannusta 2018 teille kaikille blogini lukijoille! 💖 Mökkijuhannus on ihana, mutta juhlan tunnelma ja hyvä mieli tulee muuallekin. Me olemme jo toista kertaa peräjälkeen omassa kodissa keskikesän juhlapyhinä. 😊😋🙋💞


6 kommenttia:

  1. Hyvää juhannusta sinullekin. Blogiasi on ollut ilo seurata

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! 💖😁 tosi kiva saada tällainen kommentti! Täällä on ollut säästä huolimatta ihanin juhannus koskaan tutussa porukassa. Ulkopelejäkin pelailtu sateen tauotessa. Hyvää juhannuksen jatkoa sinulle! 🌼☔☉🍓

      Poista
  2. Oih miten upeita kuvia♥ ja niin ihania herkkuja! Täällä ihasteltiin ja luettiin ihan kielenpää kippurassa niin hyvältä nuo kaikki näyttivät:) Onnitteluja nimipäivä sankareille ja Ihanaa iloista juhannuspäivää sinne teille kaikille♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihana leipoa, kun hyvä syy!💞 Kohta kakku on 'paremmissa suissa', joten kai se onnistui. Onnitteluista kauniit kiitokset, kuten myös ihanasta kommentista. Meidän juhannus on ollut niin täydellinen, vaikka mölkky ja kroketti keskeytyivät eilen sadekuurojen johdosta. Mukavaa juhannustunnelmaa edelleen teille sinne! 😄🎶☉☔

      Poista
  3. Oikein hyvää juhannuspäivää!! <3
    Mullakin odottaa mansikkakakku jääkaapissa tänään tulevia vieraita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Nanne! Huomasinkin jo instan puolelta, että teilläkin on herkuteltu mansikkakakulla!😋 On se niin parasta, kun saatiin kotimaisia mansikoita. 🍓😁 Herkullista juhannuksen jatkoa sinne!

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.