Ruokaohjeita

Sivut

maanantai 1. toukokuuta 2017

Herkullinen härkis-kookoskeitto

Vihdoinkin kaunis kevätpäivä, joten juhlistetaan sitä maukkaalla kasviskeitolla.
Rakastan hyvää ruokaa ja vielä enemmän rakastan kokkaamista. Muutaman päivän poissaolo keittiöhommista vahvisti taas kerran tämän itselleni jo aiemminkin varmistuneen asian. Pääsin eilen kotiin sairaalasta ja tänään kukaan ei saa minua enää  pysyttelemään pois keittiöstä.
Näillä uusilla kasviproteiinituotteilla ruoan vamistaminen on jopa liiankin nopeaa ja helppoa minun mielestäni. Viihdyn keittiössäni!


Upouuden polven tekonivelen kanssa keittiöhommat sujuivat tavallista hitaammin ja silti tämän päivän keitto valmistui alle puolessa tunnissa. Samaa keittoa teimme jo aiemmin Marttojen kokkausillassa ja se maistui niin hyvälle, että jaan sen mielelläni muillekin tässä blogissani.

Meillä oli tänään näitä mutta muitakin vaihtoehtoja kaupoista löytyy. 
Aineet tämän päivän keittoon (Suluissa alkuperäisen ohjeen aineet)

1 - 2 rkl kookosrasvaa (4 rkl rypsiöljyä)
3 - 4 valkosipulin kynttä 
3 kpl varhaissipulia, vihreää osaa koristeluun (ei alkuperäisessä ohjeessa)
1 - 2 keskivahvaa chiliä
pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl kurkumaa
250 g Härkistä tai Nyhtökauraa
2 - 3- kpl kaffirlimetin lehteä
1 sitruunalimetin tyviosa halkaistuna  (hienonnettuna)
6 dl kasvislientä
4 dl kookosmaitoa
1 rkl kalakastiketta tai esim soijakastiketta
1 limen puristettu mehu tai vastaava määrä esim valkoviinietikkaa
1 rkl kookossokeria tai tummaa ruokosokeria (fariinisokeria)
125 g täysjyvänuudelia (200 g)
1/2 tl suolaa, maistele ja lisää tarvittaessa
pippuria myllystä
tuoretta korianteria ja minttua

BBQ-härkis ei ole tähän keittoon paras vaihtoehto, mutta meidän jääkaapissa se oli ainut härkis.


Ohjeet keittoon

Kuumenna rasva/öljy kattilassa.
Käsittele, pilko sipulit, chili ja inkivääri.
Lisää edelliset kattilaan ja kuullottele.

Lisää Härkis edellisten joukkoon, jatka kuullottelua.
Lisää kasvisliemi ja muut mausteet.
Lisää kookosmaito ja kiehuttele muutama minuutti.
Lisää nuudelit ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. (näitä nuudeleita 6 min)
Maistele ja lisää nestettä, jos keitosta tuli liian paksua sekä mausteita, jos kaipaat lisämakua. (suola, makea, hapokas ja tulinen)

Koristele haluamallasi tavalla. Tein tänään pitkästä aikaa porkkana-, ja palsternakkakukkasia. Ne kaunistivat mielestäni tätä aasialaismausteista annosta. Lämpöinen keitto pehmittää niitä juuri sopivasti ja purutuntumaltaan passeleiksi.



Sitruunaruohon tyviosa antaa ihanaa makua tähän ruokaan. Kannattaa ottaa pois keitosta ennen lautasille annostelua.

Krookukset kukkivat luumupuun juurella antaen aavistuksen kevään edistymisestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.