Hyvä kirja, lämpöinen kesäpäivä ja nämä eväät. Se on siinä! |
Suklaata, taatelia, lakritsijauhetta ja sokeria, jauhoa sekä voita. Näistä aineista syntyy uunin lämmössä makuhermoja hyväileviä keksejä. Sisältä tahmea ja makea, ulkopinnaltaan rapsakka vielä lämmin taatelipikkuleipä kylmän maidon kanssa on vastustamaton välipala. Mikä parasta, reseptini on oman "tuotekehittelyn" tulosta!
Aineet n. 32 keksiin
150 g voita
2 rkl vaaleaa siirappia
2 dl vehnäjauhoja
2 dl fariinisokeria
2½ dl (isoja)kaurahiutaleita
150 g eli n. 15 pehmeää taatelia pieninä paloina (sakset toimivat hyvin tässä)
2-3 rkl lakritsijauhetta (voi laittaa enemmänkin)
n. 60 g paloiteltua Taloussuklaata / tummaa leivontasuklaata
3/4 dl kiehuvaa vettä
1 tl soodaa
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen! Paista keksejä n. 12 - 16 min uunin keskitasolla.
Ohjeet keksitaikinaan
1. Lämmitä voi sulaksi ja lisää siirappi sekaan. Sekoittele.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa lukuun ottamatta soodaa.
3. Yhdistä kiehuva vesi ja sooda. Lisää se voi-sokeriseokseen.
4. Lisää ja sekoita voiseos kuiva-aineseokseen. Älä vatkaa, sekoita vain tasaiseksi.
5. Nosta kahden lusikan avulla "nokareita" leivinpaperoidulle pellille muutaman sentin välein. Taputtele pintaa halutessasi litteämmäksi.
6. Paista 150 ast lämmössä kypsiksi. Saavat jäädä keskeltä pehmeiksi.
Toiseen pellilliseen lisäsin loput taateleista puolitettuina ja lakritsijauheeseen kastettuina keksien pinnalle. Näistä tuli pehmoisempia sisältä ja voimakkaammin lakritsille maistuvia. Kahvileipinä maistuvat ehkä paremmin ensimmäisen pellillisen herkut.
Meinasi käydä aika hassusti näiden keksien kanssa, kun taikina oli aivan liian herkullista. Maistelin ensin itse ja en voinut uskoa todeksi. Niin herkulliselle maistui. Pyysin vielä talon Miestä makutuomariksi ja kyllä kyllä! Tykkäsi vähän liikaakin:))
Toistuvasti olen tehnyt saman havainnon; jos taikina maistuu hyvälle, niin valmiit leivonnaiset ovat sitä myös. Elikkäs ei pahan makuinen taikina muutu uunissa taikaiskusta herkulliseksi. Kannattaa luottaa omiin makunystyröihin. Tässä reseptissä toimii lakritsin tilalla vanilja, inkivääri, kookos tms.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.