Ruokaohjeita

Sivut

torstai 11. toukokuuta 2017

Maailman parasta pannaria, päivitys 30.7.

Terveellistä ja vähäkalorista tästä pannarista saa, kun jättää sokerin ja rasvan pois ja korvaa vehnäjauhot kokojyväjauhoilla. Mutta onko maku enää samanlainen?
 Suomalainen ei usko ennen kuin kokee! Vasta omakohtaisen kokemuksen jälkeen allekirjoitan väitteen, että äskettäin löytämälläni reseptillä tulee parasta pannaria ikinä. Aika monella eri reseptillä olen vuosikymmenien aikaan sitä leiponut ja hyvin on aina kelvannut, mutta nyt oli myös talon Miehen mukaan maku todella kohdillaan.

Vaniljariisijäätelö maistui päiväkahvilla nauttimamme pannarin ja hillon kanssa.
Lapsuudessani sain usein äidin tekemää pannaria ja aina se maistui hyvälle. Nyt oivallan mistä se johtui; kokomaitoa, luomumunia ja paljon tuoretta voita unohtamatta myllyssä jauhettuja tuoreita jauhoja. Voideltu pannaripelti puilla lämmitettyyn kuumaan uuniin ja  vesi kielellä odottamaan jälkkäriherkkua. Itse olen raastanut välillä omenaa mukaan, maustanut kardemummalla ja kanelilla ja varioinut tätä herkkua monella muulla tavalla.


Aloitin pannaribileet keittämällä jo aamupäivällä mansikka-puolukkahilloa oman pakastimen marjoista. Puolukka piristi kivasti aika makeaa ja rasvaista pannaria.

Luin, että tätä oululaisen Heltsun eli Heli Haapamäen nettiin lataamaan ohjetta oli klikattu tähän mennessä yli 6 milj kertaa. Resepti lienee jo kaikilla muilla suomalaisilla ja minä sain sen vasta nyt.  Parempi myöhään kuin ei ollenkaan!

Aineet pellinkokoiseen pannariin alkuperäisen ohjeen mukaan

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria

8 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g sulatettua voita 

Paista pannaria 220 asteen lämmössä 25-30 min! Kiertoilmalla uunin lämpötila n. 200 ast.
***************************************************************************
Tein tätä pannaria uudemman kerran mökkilomamme viimeisenä iltana.
Laitoin 3 kananmunaa ja voita n. 50 g sekä paistoin leivinpaperin kanssa. Tuli parempaa kuin ensimmäisellä kerralla meidän ja nuorten makuun. Mansikkahillo, tuoreet mustikat ja kermavaahto kruunasivat pannarin herkullisen maun. Syötiin nelistään koko pellillinen heti uunista ottamisen jälkeen. Makoisaa oli!

Paistoin keskiritilällä vaihtaen pellin kerran toisinpäin ja pinnalla "lilluvaa" voita tasoitellen. 
 Tee näin

1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa
2. Sekoita maito ja kananmunat toisessa astiassa.
3. Yhdistä edelliset käsivispilällä sekoittaen tasaiseksi "velliksi".
4. Anna taikinan turvota noin puolen tunnin ajan, jos vielä maltat.
5. Lisää sulatettu voi taikinaan.
6. Voitele pelti sulatetulla voilla pullasudin avulla. Voit kaataa taikinan myös leivinpaperilla vuoratulle pellille, jolloin voitelua ei tarvita. Saat rapeamman pohjan ilman paperia!

Reseptin nettiin ladannut Heltsu kertoi löytäneensä sen vuosikymmeniä sitten lehdestä. Hän kertoi haastattelussa, että tämä ei ole kevyemmästä päästä pannarireseptejä, mutta joskus on ihanaa herkutella pohtimatta kaloreita. Yksi palaute oli : "Paras. Pannukakkuohje. Ikinä." Se kertoo kaiken tämän pannarin suosion syystä. 


Purkkihernekeittoamme oli tuunattu ruskistetulla broilerin jauhelihalla ja punasipulisilpulla.


Makua antoi myös sinappi, tilkka kuohukermaa ja tuoretta oreganoa. Hernekeittopäivä vähintään kerran kuussa on tullut tavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.