Salaattia, avocadoa, kurkkua, tomaattia, juustoa, kylmäsavulohta; mitä saisi sinulle olla? |
Piiraiden ulkonäkö epäilyttää, mutta maku on mitä parhain. |
Juuri keitetty riisipuuro, metsävadelmat ja ripaus kookossokeria antaa puhtia leivontaan! |
Riisipuurotäyte (riittää reilusti yli 40 piirakkaan)
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l punaista maitoa (tai 8 dl vähärasvaista + 2 dl kermaa)
1 tl suolaa
Pohjaan palamaton kattila (teflon) ja Kiehu-maito varmistavat onnistuneen puuron. |
Ohje riisipuuroon löytyy riisipussin kyljestä(kin)
1. Keitä huuhdeltuja riisejä, kunnes vesi on imeytynyt.
2. Lisää maito ja kiehuttele lempeällä lämmöllä 40-50 min.
3. Mausta puuro suolalla ja halutessasi nokareella voita.
Jätä puuro jäähtymään ja siirry kuoritaikinan tekoon.
Aineet kuoritaikinaan n. 35 piirakkaan
250 g voita
4 - 4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl perunasosehiutaleita
Ohje kuoritaikinaan
1. Nypi voi ja jauhot tasaiseksi seokseksi.
2. Lisää perunasosehiutaleet ja sekoita hetki.
3. Anna taikinan kovettua kylmässä vähintään puoli tuntia.
Liian kylmä taikina murenee helposti, joten lämmitä hieman jos oli pidempään jääkaapissa. |
Ota taikinasta muotilla (n.8 cm) tai teekupilla pyöreitä piirakkapohjia.
Levitä jäähtynyttä puuroa kuoritaikinan keskelle.
Käännä sivut täytteen päälle siten, että puuroa jää näkyviin.
Rypytä piiraat (omalla tavallasi) ja asettele ne leivinpaperoidulle pellille.
Laitoin taikinaan puolet grahamjauhoja, jolloin tuli vaikeasti leipoutuvia. Rapeita ja maukkaita tosin! |
Suosittelen maistelemaan muutaman piiraan heti tuoreeltaan! Pakastimesta otettuina ja uunissa lämmitettyinä nämä piiraat maistuvat lähes juurileivotuille.
Minun lapsuudessani sain samantyyppisiä piirakoita perheessä, jossa leivottiin Karjalasta tulleilla resepteillä. Niitä kutsuttiin silloin "Sulhaspiirakoiksi" ja ne olivat juhlatarjottavaa. Oletan nuoren miniäkokelaan halunneen tarjota sulholleen mahdollisimman herkullista syötävää. Kelpaa miniäksi vaativallekin anopille, kun osaa ja raaskii leipoa runsaasti rasvaa sisältäviä tarjottavia! Tai ehkä anoppi leipoi näitä mieluisalle sulhaselle ja uusille sukulaisilleen. Ehkä oli näin tai sitten ei :))
Päälle sopii mainiosti kevennetty munavoi, kylmäsavulohi ja tilli, vihannekset, juusto ja jopa hedelmäviipaleet. Erityyppiset tahnat ruusukkeina näiden päällä ovat juhlapöydässä upean näköisiä tarjottavia.
Talon Mies teki tänään herkullisen lounaan; salaattia, vihanneksia, grillattua broileria, tuoretta ananasta, paahdettuja pinjansiemeniä ja paljon cashewpähkinäkastiketta! Nam nam!! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.