Ruokaohjeita

Sivut

maanantai 22. toukokuuta 2017

Herkulliset herkkusienet valkosipulimarinadissa

Paahdetulla, öljytyllä rieskapalasella superherkullisia marinoituja  herkkusieniä. Hyvää!
Tämän viikon ensimmäinen aamu on sujunut pienessä euforiassa eilistä päivää muistellen ja saamaani kukkakimppua ihaillen ja kuvaten. Kiitosmielin otan nyt rennosti ja suunnittelen samalla tämän päivän kuntoutustreenejä. Polvi paranee pikku hiljaa :))


Jääkaapissamme ei viime vuosina ole usein näkynyt kaupasta ostettuja herkkusieniä. Pakastimesta ja lasipurkeista löytyy yhä itse poimittuja ja säilöttyjä kantarelleja, suppiksia ja herkkutatteja. Ostimme varmuuden vuoksi pitsapirskeitä varten hyvän näköisiä, tuoreita herkkusieniä. Ehdin pilkkoa ne valmiiksi, mutta jäivät kuitenkin käyttämättä. Keittoa, kastiketta, piirakkaa vai jotain muuta? mietiskelin aamulla. Onneksi muistin reilu kymmenen vuotta sitten usein tekemäni herkkusieniherkun.


Aineet marinadiin (250 g viipaloituja herkkusieniä)

½ dl pilkottua tuoretta basilikaa (persilja sopii myös)
½ dl pilkottua ruohosipulia (salottisipulia ruohosipulin puuttuessa)
½ dl öljyä
½ tl suolaa
1 - 3 valkosipulinkynttä (raastettua)
2 rkl tummaa balsamicoa
2 rkl sweet thai chili saucea
1 rkl kookossokeria (tai hunajaa)
mustapippuria 
½ tl aasialaista mausteseosta myllystä (tai jotain omaa lempimaustetta)



Kaikki aineet kulhon pohjalle, sekoitus ja herkkusieniviipaleiden lisääminen. Pieni sekoittelu ja herkku on valmista nautittavaksi joko heti tai parin tunnin kuluttua. 

Sienet marinoituvat jääkaapissa muutamassa tunnissa, muuttuvat samalla tumman ruskeiksi ja hieman vetisemmiksi. Säilyvät syöntikelpoisina pari päivää.

Hennon vaaleanvihreä luonto on kauneimmillaan. Lehteen puhjennut luumupuumme kaipaisi kuitenkin jo kunnon kevätsadetta, kuten monet muutkin kasvit. Mutta nautitaan nyt tästä superhienosta lämpöisestä säästä jo neljättä päivää.


P.S. Netistä löytyi Yhteishyvän ohje v. 2006, joten luulen noudattaneeni aikoinaan tuota reseptiä. Ja vielä pieni varoituksen sana; näihin voi syntyä himo!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.