Muutama vuosi sitten ruokablogeissa postattiin brookies-reseptejä, mutta enpä vielä silloin ryhtynyt testaamaan tätä Amerikasta tullutta leivonnaisohjetta. Viime talvena tein pari kertaa brownies+cookies=brookies herkkua ja etenkin nuoriso tykkäsi kovasti. Nyt halusin tehdä jotain erityisen suklaista ja herkullista jälkiruokaa huomisille mieluisille vieraille. Vadelmien sekä vaniljajäätelön kanssa testattiin tätä kahvileipänä talon Miehen kanssa jo tänään. Oli kyllä todella herkullista, vaikka ei ehtinyt vielä jäähtyä jääkaappikylmäksi. Kohmeiset vadelmat maistuivat meille tässä.
Aineet brawnie-kerrokseen (kahteen 20 cm kokoiseen vuokaan)
100 g voita
1 dl sokeria
½ dl tummaa (kookos/fariini/ruoko tms.) sokeria
3 kananmunaa
150 g tummaa suklaata (mulla 100 g Pandan ja 50 g Fazerin)
2 dl vehnäjauhoja+2 rkl kaakaojauhetta
Ohjeet
1. Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa (sekoittele välillä)
2. Lisää sokerit, kun voi-suklaa on jäähtynyt.
3. Vatkaa munat yksitellen huolella edelliseen.
4. Sekoita vielä jauhot seokseen, älä vatkaa enää.
5. Kaada seos joko yhteen isohkoon tai kahteen pienempään hyvin voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
6. Vie jäähtymään jääkaappiin vähintään ½ tunniksi.
Aineet cookies-kerrokseen
100 g voita
½ dl sokeria
1 dl tummaa sokeria
1 kananmuna
1 limen raastettu kuori + ½ limen mehu
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g paloiteltua valkoista suklaata & maitosuklaata
50 g paloiteltua tummaa suklaata
Ohje cookies-kerrokseen
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi.
2. Lisää kananmuna vatkaten vielä hetken. Lisää tässä vaiheessa myös limen mehu ja kuoriraaste.
3. Yhdistä muut kuivat aineet ja lisää varovasti sekoitellen seokseen.
4. Nostele cookies-taikinaa nokareina brawnies-taikinan pinnalle.
Nämä cookies-kokkareet ovat liian isoja ja raskaita jätettäviksi pinnalle tällaisenaan. |
5. Tasoittele halutessasi cookies-kerros brawnies-kerroksen pinnalle. Voit jättää sen myös nokareiksi, mutta varmista että alempi kerros on kunnolla ehtinyt jäähtyä. Cookies-taikina saattaa pahimmassa tapauksessa "valahtaa" pohjalle, mutta älä säikähdä! Maku on edelleen herkullinen.
Toinen vuoka menee pakkaseen odottamaan seuraavaa herkutteluhetkeä! |
Paista 180 asteen lämmössä n. 20 - 25 min
Vuoan koko ja materiaali vaikuttaa paistumiseen. Nämä paistuivat riittävästi tässä ajassa. Leivonnainen saa jäädä sisältä meheväksi ja hieman kosteaksi.
Jäähdytä kunnolla ennen paloittelua!
Herkkuleivonnaisessa maistuu limen kuori ja mehu raikkaalle ja suklaakerros kunnon suklaiselle :)) |
Yhdessä yössä lehdet puhkesivat pihapiirin koivuun. |
"Ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan"-sananlasku tuli mieleeni, kun löysin upeasti kukkivan näsiän läheltä kotiani. Olen harmitellut, etten tänä keväänä voi lähteä tutkimaan keväistä luontoa. |
Missä vaiheessa lime lisätään?
VastaaPoistaKiitti paljon kysymyksestä! Olen jo kovasti odotellut, että SAAN kysymyksiä blogiini. Siitä voi päätellä. että joku todella tekee ruokaa tai leipoo ohjeillani. Lime ei ole välttämätön tässä leivonnaisessa, mutta sopii kyllä siihen.
VastaaPoistaMuistelen itse lisänneeni limen vasta loppuvaiheessa, kun halusin taikinaan vähän hapokkuutta. Järkevintä se on lisätä heti kananmunan jälkeen, jotta sekoittuu hyvin koko taikinaan. Tein jo lisäyksen ohjeeseen. Mukavia leivontahetkiä ja onnistunutta suklaakakkua toivotellen!