Kylmäsavulohta, punasipulia, valkosipulia, smetanaa, kantarelleja, oreganoa jne. Superhyvää! |
Pakastimessa on monenlaista ruokaa lämmitystä vaille valmiina. Mieleni teki kuitenkin jotakin erityisen maistuvaa omatekoista herkkua. Pizzaa omilla lempitäytteillä alkoi tehdä mieli. Parasta ikinä saamaani pizzaa oli viime kesänä grillissä tulikuumalla pizzakivellä tehty "valkoinen" pizza. Samaa makua en voinut saavuttaa, koska talon Mies on muualla eikä kuuman pizzakiven siirtely yksijalkaisena onnistuisi muutenkaan. Aika lähelle samaa makuelämystä pääsin.
Aikaa kului sittenkin lähes tunti tämän pizzan tekoon. Tomaattikastikkeen ja broilerin tms paistamiseen kuuluvia työvaiheita ei tällä kertaa ollut.
Aikaa kului sittenkin lähes tunti tämän pizzan tekoon. Tomaattikastikkeen ja broilerin tms paistamiseen kuuluvia työvaiheita ei tällä kertaa ollut.
Aineet yhteen reilunkokoiseen tai kahteen normaalikokoiseen pizzapohjaan
2 dl vettä
1 rkl sokeria
1/2 tl kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
n. 2 dl Durum-vehnäjauhoja
n. 2 dl kokojyvävehnäjauhoja
(1 rkl öljyä)
Pizzataikina säilyy hyvin käyttökelpoisena (jopa paranee) useamman päivän jääkaapissa. |
Ohjeet taikinaan
Lämmitä vesi 42 asteiseksi.
Lisää sokeri ja kuivahiiva.
Sekoita hieman ja jätä tekeytymään n. 15 min.
Kun taikina alkaa selvästi "poreilla" lisää jauhoja vähitellen vatkaten.
Alusta loput jauhot taikinaan, kunnes se irtoaa astian reunoista. (5 - 10 min)
Jätä kohoamaan siksi aikaa, kun teet muut valmistelut.
Tämä taikina on tehty ilman öljyä ja terveellisistä jauhoista. Ei tarvinnut pitkää alustusta käsin. |
Omilla suosikkitäytteillä pizzasta tulee omaan suuhun sopiva herkku. Niin minäkin tein tänään ja hyvin maistui myös talon Miehelle tämä pizza.
Sulatin pikku pussillisen kantarelleja mikrossa ja kuullottelin niitä hetkisen kirkastetussa voissa yhdessä pilkottujen punasipulin ja kahden salottisipulin kanssa.
Sulatin pikku pussillisen kantarelleja mikrossa ja kuullottelin niitä hetkisen kirkastetussa voissa yhdessä pilkottujen punasipulin ja kahden salottisipulin kanssa.
Kirkastetussa voissa kuullottelua miedolla lämmöllä muutaman min ajan ja hyvä tulee! |
Yllätyksekseni S-Marketistamme löytyi tätä paistamisen "kultaa". |
Seuraavaksi laitoin uunin kuumenemaan kiertoilmalle 250 asteeseen.
Laitoin samalla pizzapellin kuumenemaan uuniin. (jotta pohja paistuu rapeaksi)
Kaulitsin jauhotetulla leivinpaperilla pizzatainasta yhden ohuen pellikokoisen levyn. (1/4 taikinaa jäi tähteeksi)
Levitin pohjalle tomaattipyrettä ( n. 1 dl) ja purkillisen smetanaa "klöntteinä" sinne tänne. Helppoa ja nopeaa!
Seuraavaksi tuli kantarelli-sipuliseos sekä valkosipuli-öljyseos.
Rouhin päälle hieman mustapippuria ja chiliä myllystä.
Smetana tekee pizzasta valkoista. Tomaattipyre antoi oman punaisen värinsä tällä kertaa. |
Valkosipulinmakuinen tuorejuusto sopii myös oikein mainiosti smetanan tilalle valkoiseen pizzaan!!
Pilkottu valkosipuli ja pari rkl öljyä maistuvat meille tässäkin pizzassa. |
Viimeistelin pizzan kylmäsavulohiviipaleilla (150 g) ja parilla kourallisella juustoraastetta. Sitten vedin leivinpaperin avulla pizzan kuumalle uunipellille ja työnsin pellin uuniin keskiritilälle.
Smetana, sipuli, kantarellit ja kylmäsavulohi muodostavat yllättävän hyvän makuyhdistelmän. |
Pizza saa paistua mahdollisimman kuumassa uunissa (250 ast) noin 7 - 9 min.
Kannattaa vahtia vieressä, ettei pinta pääse paistumaan liikaa!
Oregano on siitä ihana tuoreyrtti, että säilyy pitkiä aikoja hyvänä, kun muistaa välillä kastella hieman. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.