Ruokaohjeita

Sivut

torstai 27. heinäkuuta 2017

Suklaaherkkua kahvikupissa


Suklaa on aika takuuvarma jälkkäri sellaisenaan ja maistuu myös useissa leivonnaisissa. Piipahdin eilen Vanhassa Porvoossa sijaitsevassa Brunbergin suklaapuodissa.  Olisi tehnyt mieli ostaa todella monia itselleni uusia suklaatuotteita. Laktoositon maitosuklaa, pistaasisuklaa sekä mansikkainen tumma suklaa lähtivät tällä kertaa mukaani. 


Tällä viikolla on ollut mahtavaa herkutella metsämansikoilla, mutta niitä riittää vain maisteltavaksi. Eilinen iltapala koostui banaani-rahkaletuista, puutarhamansikoista ja mustikoista sekä suklaakastikkeesta. Levy Brunbergin maitosuklaata ja ½ dl kuohukermaa kuumennettiin mikrossa ja sekoiteltiin kastikkeeksi. Helppoa ja herkullista!

   
Tämän aamun terveysaamiainen koostui kaurapuurosta, turkkilaisesta jogurtista ja metsämarjoista. Pientä makeutta annokseen antoi kookossokeri. Olen aamuisin enemmän leivän ja avocadon ystävä, mutta suoraan luonnosta lautaselle tulevat mustikat antavat arkiseen kaurapuuroon uuden ja hyvänmakuisen säväyksen. 


Reilu viikko sitten saimme herkutella ihanalla suklaisella jälkiruoalla ja lupasin postata ohjeen lähiaikoina. Tänään söimme päivälliseksi tatti-vuohenjuustorisottoa ja kokkasin jo aiemmin lupaamaani suklaakuppi-jälkkäriä. Ohje on alunperin muutaman vuosikymmenen takaa, mutta erinomaisen maukasta nykyisiinkin makutottumuksiin. Suklaavalinta ratkaisee aika pitkälle jäkiruoan maun, mutta makeutta voi jokainen lisätä oman makutottumuksensa mukaan. Alkuperäiseen ohjeeseen ei kuulu ollenkaan lisättyä sokeria.



Aineet suklaakupit-jälkiruokaan 4-6 henkilölle

200 g tummaa suklaata (70 %)
n. 30 g voita
3-5 rkl sokeria (oman makutottumuksen mukaan)
2 rkl hyvin vahvaa kahvia
3 kananmunaa
2-3 rkl konjakkia (tai rommia)



Ohjeet

1. Lämmitä ja sulata voi kattilassa.
2. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoittele, kunnes sulaa. Ota kattila pois liedeltä!
3. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.
4. Lisää kuumaan seokseen kananmunan keltuaiset voimakkaasti vatkaten. 
5. Lisää kahvi ja konjakki seokseen edelleen voimakkaasti vatkaten.
6. Vaahdota kananmunan valkuaiset vahvaksi vaahdoksi.
7. Sekoita varovaisesti, mutta huolellisesti valkuaisvaahto suklaamassaan.
8. Annostele seos 4-6 kuppiin tai muuhun haluamaasi jälkiruoka-astiaan ja anna jäähtyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
9. Vaahdota kermavaahtoa ja annostele suklaakuppien pinnalle.
10. Koristele ja viimeistele annokset suklaalla, marjoilla tms.


Herkullista loppuviikkoa ja viikonloppua kaikille blogini lukijoille! Nautiskellaan nyt ihanan aurinkoisesta ja lämpöisestä säästä niin kauan kuin sitä tällä erää kestää! 

2 kommenttia:

  1. Tunnisteeksi ehdottomasti tuo heinä mansikanlehdillä.

    VastaaPoista
  2. Kyllä kelpaa upottaa lusikka noihin kuppeihin! Minun kuppini olivat varjo vain.
    Ei varmaan jäänyt tähteeksi.......kaloreitahan ei lasketa!!

    VastaaPoista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.