Ruokaohjeita

Sivut

lauantai 22. heinäkuuta 2017

Testivoittaja herkkuaamiaisellamme

Extra virgin oliiviöljy ja sormisuolakiteet viimeistelivät tämän aamiaissämpylän herkulliseksi. 
Tänä aamuna meidän kahden hengen arvovaltainen testiraatimme on maistellut eilen leivottuja hodarisämpylöitä erilaisin täyttein. Sämpyläthän oli alunperin tarkoitettu aterian pohjaksi, mutta toimivat oikein mainiosti aamiaissämpylöinä.


Hehkutan edelleen näitä Kankaistentilan  mansikoita! Kuvassa olevat mansikat ovat odottaneet jääkaapissa rasiassaan tämän aamun herkuttelua jo pari vuorokautta. Suorastaan uskomatonta! Niin freesin näköisiä ja maku on edelleen tosi herkullinen.

Kypsänä poimittua tomaattia, mozzarellajuustoa ja basilikanlehtiä salaattipohjalla. Täydellinen maku!
Mainitsin eilisessä postauksessani herkuttelevani tänään talon Miehen valmistamalla nimipäiväaamiaisella. Näin olisi tapahtunutkin, mutta en malttanut odotella valmista. Halusin tottakai varmistaa herkkusämpylöiden kuvauksellisuuden ja näpsin kuvia sitä mukaa, kun niitä valmistui. Yhdessä oli sitä paitsi mukavampaa touhuta keittiössä ja talon Mies sai hoitaa muut valmistelut ihan suosiolla.


Toiseksi kovassa kisassa selvisi sinihomejuusto-mango-mansikka-täytteinen sämpylä. Kastikkeeksi tähän tuli vaaleaa balsamicoa. Hienosti maut sopivat yhteen, vaikka alkuun talon Mies epäilikin mangon tunkeutumista turvalliseen homejuusto-mansikka-makumaailmaan kolmanneksi pyöräksi. Pakko oli hänenkin myöntää makujen harmonia. Jokaisella on tottakai omat makumieltymyksensä, mutta suosittelen! Pari päivää sitten ostamani mango oli täydellisen herkullisen kypsä. Harvinaista!


Olin odottanut eniten tuttua valkohomejuusto-mansikka-tumma balsamico-täytteistä sämpylääni. Enpä olisi uskonut tämän jäävän viimeiseksi näistä kolmesta herkusta.

Tumma ja paksu balsamico-kastike sopii mielestämme näihin täytteisiin.
Näitä  laitan yleensä tuoreiden croissantien täytteeksi ja ovat toimineet mielestäni loistavasti. Ehkä sämpyläpohja vaikuttaa asiaan, koska croissantin sisällä nämä ovat olleet takuuvarma yhdistelmä. Hyvää ellei suorastaan täydellistä oli tämäkin, mutta tänä aamuna jäi joka tapauksessa kolmannelle eli viimeiselle sijalle.  


Maistelimme pitkään ja hieman huumorin pilkettä silmäkulmassa asenteella erilaisia makuja satunnaisessa järjestyksessä. Puolikas kustakin sämpylästä riitti mainiosti ja pitää näläntunteen pitkään poissa. 


Herkullista, aurinkoista ja lämpöistä heinäkuista lauantaipäivää teille kaikille ihanille blogissani vieraileville ihmisille! Kiitos, että jaksatte klikata päivittäin tai satunnaisesti tätä itselleni suorastaan henkireiäksi muodostunutta harrastukseni tuotosta!

P.S. Olen pahoillani, etten osaa vaikuttaa kommenttien helpompaan perilletuloon. Aika moni ystäväni on luovuttanut, kun ohjelma kyselee uudelleen ja uudelleen varmistuksia kommentin lähettäjältä. Sähköpostini toimii aina ja osoite näkyy etusivun ylälaidassa. Olisin oikein iloinen yhteydenotostasi, oletpa ennestään tuttu tai uusi tuttavuus. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.